Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

“Exponentiell förfall” av dollarn för att gynna Bitcoin på lång sikt


Bitcoin rullar nu efter att ett avslag förhindrade ytterligare höjder runt den tid Coinbase Global gick live på Nasdaq. Samma aktiemarknad har också blomstrat vid sidan av krypto – båda marknaderna har gått parabol mot en gemensam nämnare: dollarn.

Greenbackens “exponentiella förfall” är redo att fortsätta, vilket ytterligare gynnar krypto och aktier. En viss kortvarig minskning av hyperinflationen kan dock leda till en paus för tjurmarknaden.

Inflationsfallet i USD blir paraboliskt mot Bitcoin, aktiemarknaden

Blinka tillbaka till ungefär 14 månader sedan, innan Black Thursday skakade ekonomi och till när pandemin först började. Aktiemarknaden och kryptovalutor decimerades av paniken som uppstod.

Men som ett resultat av att regeringarna översvämmade penningmängden med mer pengar än någonsin tidigare, gick båda marknaderna ballistiskt. En tjurmarknad bröt ut i både aktier och kryptovalutor, vilket förde alla större index till nya alla tider och Bitcoin slog alla tidigare rekord.

Relaterad läsning | Bitcoin, Coinbase Crypto Euphoria är blind för potentiell dollaråterföring

Aktiemarknaden och krypto går bra för helt olika ekonomiska faktorer och är så olika tillgångsslag, den verkliga orsaken till den plötsliga pariteten beror på dollarn.

Crypto and the stock market have both gone parabolic against the dollar | Source: BTCUSD on TradingView.com

Exponentiellt förfall för att fortsätta, enligt dollarvalutaindex

Dollaren är i trubbel – det råder inget tvivel om det. Det är värdet mot andra världens bästa valutor enligt DXY har fallit. Mot Bitcoin och aktier har fallet gått paraboliskt.

Att zooma ut på DXY kan föreslå att det värsta ännu inte kommer för greenbacken. En massiv symmetrisk triangel har bildats, liknande formen som den Bitcoin bröt uppåt för att starta tjurmarknaden.

If the above pattern confirms, the dollar's fall hasn't even started | Source: TVC-DXY on TradingView.com

Förutom innan Bitcoin konsoliderades var den tidigare trenden uppåt. I dollarn har den rådande trenden varit nere, och det är där sakerna fortfarande kan gå om ”exponentiellt förfall” fortsätter som förväntat.

Ett fall av en sådan omfattning som måttregeln skulle projicera skulle kunna ta världens bästa valuta ner till historiska nedgångar. Och med USD som basvaluta där alla andra tillgångar mäts kan prisåtgärder bli lite vilda.

Relaterad läsning | Potentiell övändning lämnar Bitcoin Bulls strandade

Om det händer, även om en strategi på något sätt rullar ut för att förhindra kortsiktig inflation och dollarn får lite luft, dör Fiat en snabb död i Bitcoin.

Tekniska faktorer i Bitcoin och aktier pekar också på korrigering tillräckligt till där dollarn får en omedelbar lättnad. Men efter det är det precis tillbaka till förstörelsen av den globala reservvalutan.

Featured image from Pixabay, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

BNY Mellon-rapporten jämför Bitcoin och guld, säger studien “Guld är den enda globalt accepterade valutan” – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Molnigt med risk för nackdel

Bitcoinguide

Hedgefondförvaltaren säger att avyttring i amerikanska statsobligationer är en hot mot ‘högflygande tillgångar’ som BTC – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide