Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

‘Evil VASP’ -simulering förbereder kryptoutbyten för FATF-reseregel


Att få kryptobörser över hela världen för att ansluta till varandra och dela känslig kundinformation visar sig vara ett komplext problem.

Ändå måste företagen visa verkliga framsteg på detta senast i juni i år, enligt nya regler mot penningtvätt (AML) från den globala AML-vakthunden Financial Action Task Force (FATF).

Tillkännagav torsdagen lanserar Travel Rule Information Sharing Alliance (TRISA), en av de mer kända lösningarna som föreslås, ett testnät som innehåller en katalog över leverantörer av virtuella tillgångstjänster (VASP) och scenariotester för oundviklig kontakt med företag som inte uppfyller kraven. .

FATF-reglerna kräver att kryptoföretag delar personlig identifierbar information (PII) för transaktioner över ett visst belopp. Medan en global kohort av efterlevnadsinriktade utbyten kommer att börja implementera de nya reglerna senare i år, kommer det att finnas många stragglers inklusive mindre företag i avlägsna jurisdiktioner. Detta förväntas skapa ett så kallat “soluppgångsproblem”, eftersom vissa delar av kryptovärlden regleras före andra.

TRISA-testnätet börjar ta itu med den hotande utmaningen genom att inkludera en dummyversion av en “ond VASP” som ger falsk autentisering, försöker stjäla data och så vidare.

Det finns två kompatibla VASPs såväl som det icke-kompatibla utbytet på testnätet, förklarade John Jefferies, medordförande för TRISA.

“Den onda VASP är inte en del av TRISA och den kommer att försöka lura människor att dela information”, säger Jefferies. “Så det vi bygger ut ger företagen möjlighet att testa domäner och göra interoperabilitetstest från en säkerhetsdimension och meddelandedimension.”

TRISA stöds av blockchain-analysföretaget CipherTrace och har stöd från Paxfuls Lana Schwartzman, Bradley Arant Boult Cummings LLP-advokat Carol Van Cleef och Thomas Hardjono från MIT Connection Science & Engineering.

Lösningen utnyttjar stridstestad infrastruktur för certifikatmyndigheter som gör det möjligt för VASP att ömsesidigt autentisera varandra, förklarade Jeffries. Efter testnet kommer TRISA att utfärda certifikat från ditt VASP, validerat av en registreringsmyndighet.

“Det coolaste med att ha en behörig certifikatutfärdare är att den har begreppet återkallelse”, säger Jeffries. “Så om en VASP blir ond – säg att de drar någon form av exit eller bedrägeri eller om deras licenser återkallas – kan den offentliga nyckelinfrastrukturen som skapar relationen också ta tillbaka den om hela samhället måste sluta kommunicera med en VASP, åtminstone en liten stund. ”Source link

Related posts

Market Wrap: Bitcoin möter efter att ha passerat $ 50K psykologisk nivå till $ 52K

Bitcoinguide

Är Bitcoin i en farlig bubbla?

Bitcoinguide

Allt du behöver veta om kryptovalutans nästa stora sak: decentraliserad ekonomi

Bitcoinguide