Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Europeiska investeringsbanken distribuerar 121 miljoner dollar i eterumbaserade digitala obligationer – Blockchain Bitcoin News


Europeiska investeringsbanken (EIB), investeringsbanken som ägs av EU: s medlemsstater, har meddelat utfärdandet av organisationens allra första digitala obligation byggd på en offentlig blockchain. Obligationen emitterades med Ethereum och emissionen påkallade 121 miljoner USD tvååriga obligationer placerade hos viktiga marknadsinvesterare.

EIB emitterar digitala obligationer byggda med Ethereum-teknik

EIB, en ideell organisation och EU: s utlåningsarm, meddelade på onsdagen att banken har utfärdat en ny typ av digitala obligationer byggda med blockchain-teknik.

Den 28 april 2021 förklarade EIB att banken också hade arbetat med det digitala obligationsprojektet med finansinstituten Goldman Sachs, Santander och Societe Generale. EIB avslöjade också att Banque de France deltog och sa “betalningen av utgivningsmedlen från försäkringsgivarna till EIB har varit representerad i blockchain i form av CBDC.”

”Innovation vid EIB går utöver de projekt vi stöder. Som en global ledare på de gröna och hållbara obligationsmarknaderna är EIB uppenbarligen väl lämpad att leda vägen nu i utfärdandet av digitala obligationer på [a] blockchain, ”kommenterade EIB: s vice president Mourinho Félix under tillkännagivandet. “Dessa digitala obligationer kommer att spela en roll för att ge banken snabbare och mer strömlinjeformad tillgång till alternativa finansieringskällor för att öka finansieringen för projekt över hela världen.”

EIB anses vara en av de största stödjarna av grön finansiering i världen. Finansinstitutet tror att digitaliseringen av kapitalmarknaderna kommer att gynna marknadsaktörerna i framtiden. Fördelarna inkluderar minskning av tredjepartskostnader, öppenhet och “snabbare avvecklingshastighet.” En person som är bekant med saken berättade för Bloomberg att “sedlarna har en kupong på noll procent och kommer att registreras i det offentliga Ethereum-blockchain-nätverket efter prissättning.”

EIB: s tillkännagivande konstaterar vidare:

På samma sätt som EIB: s roll i gröna obligationer eller riskfria räntor kan den nya digitala obligationsutgivningen bana väg för marknadsaktörer att anta blockchain-teknik för utfärdande av finansiella värdepapper.

Blockchain för att hjälpa bankens position inom kapitalmarknadsinnovation

Generaldirektören för finans vid EIB, Bertrand de Mazières, anser att detta är en milstolpe för den europeiska långivaren och anser att den cementerar bankens “position i kapitalmarknadens innovation.” EIB-direktören tror att bankens åtgärder kommer att vara banbrytande för mer blockchain-innovation när det gäller att emittera finansiella värdepapper.

“Genom att hjälpa till att skapa en ram för ett nytt marknadsekosystem tror EIB att detta kommer att ge mervärde för både emittenter och investerare, samtidigt som det bidrar till en innovativ, effektiv och säker marknadsinfrastruktur,” avslutade EIB: s uttalande.

Vad tycker du om att Europeiska investeringsbanken emitterar blockchain-obligationer via Ethereums teknik? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

121 miljoner dollar, Bertrand de Mazières, Blockchain, Digital Bonds, EIB, ETH Bonds, eter, Ethereum, Ethereum (ETH), ethereum (ETH) dash (DASH), European Investment Bank, Goldman Sachs, Mourinho Félix, Santander, Societe Generale

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Federal Reserve-ordförande Jerome Powell säger att kryptovalutor är ‘fordon för spekulation’ – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

BTC märkte ” den mest bärbara tillgången ” som 420 000 bitcoins som säkerhet under fjärde kvartalet 2020 – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

1 Bitcoin-transaktion kräver 75 liter bensin

Bitcoinguide