Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum-utvecklare kan prioritera sammanslagning av Ethereum 2.0


Viktiga takeaways

  • På Reddit föreslog en Ethereum-communitymedlem att en sammanslagning mellan Ethereum 1.0 och 2.0 skulle prioriteras.
  • Det betyder att sammanslagningen kan prioriteras framför skärning.
  • Två ledande Ethereum-utvecklare, Danny Ryan och Vitalik Buterin, har gått med på det förslaget.

Dela den här artikeln

Två Ethereum-ledare har kommit överens om att en mer omedelbar sammanslagning av Ethereum 1.0 och Ethereum 2.0 är värdefullt.

Ethereum 1 och 2 kunde gå samman tidigare

Ethereums färdplan inkluderar en sammanslagning mellan Ethereum 1.0 mainnet (som för närvarande används för transaktioner) och Ethereum 2.0 fyrkedja (som används för insättning).

Under den ursprungliga färdplanen prioriterades skärning framför sammanslagningen. Sharding syftar till att öka Ethereums skalbarhet och transaktionsgenomströmning. Med introduktionen av samlingsupplägg är dock inte längre skärpa det enda sättet att förbättra Ethereums prestanda.

Sammanfogningen kommer dessutom att innebära en mer grundlig övergång till proof-of-stake. För närvarande är det möjligt att spela ETH, men sammanslagningen kommer att göra det möjligt att dra tillbaka insatsbelöningar. Kommentaren som föreslog den prioriterade sammanslagningen noterade att denna förändring skulle kunna ge “omedelbar likviditet” för de deltagande deltagarna.

En prioriterad sammanslagning kan också ge en reserv i händelse av att Ethereums nyligen godkända avgiftsstruktur (EIP 1559) får oförutsedda konsekvenser eller lockar tillbaka.

Utvecklare stöder en snabbare sammanslagning

Två av de mest anmärkningsvärda Ethereum-utvecklarna har stött förslaget. Danny Ryan, en av Ethereums stiftelsas mest anmärkningsvärda forskare, sade: “Jag håller generellt med.”

Ethereum-skaparen Vitalik Buterin instämde också och tillade att de två etapperna sedan december har ansetts ”separata från varandra och genomförbara i godtycklig ordning.”

Ethereum 2.0s ursprungliga lansering försenades flera gånger innan dess fyrkedja gick i drift i slutet av 2020. Veckans nyheter innebär att en mer användbar Ethereum 2.0 kan komma tidigare.

Ethereum-teamet har dock inte publicerat ett definitivt datum för sammanslagningen, med eller utan de nya övervägandena.

I skrivande stund hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Apple Pay Taps BitPay, lägger till Bitcoin-betalningar

Bitcoinguide

Digital konstnärspåsar $ 900 000 från Banksy Style NFT

Bitcoinguide

SEC blockeras från att se Ripple Execs personliga bankregister

Bitcoinguide