Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum tillbaka över $ 2000 när Market Rally fortsätter


Dela den här artikeln

Ethereum har fått $ 2000 för andra gången i sin historia.

Ethereums prisrally

Efter en vecka med gröna ljus för Ethereum handlas den andra rankade kryptovalutan tillbaka över $ 2000.

Källa: TradingView

ETH korsade först $ 2000 den 20 februari efter veckor med uppåtgående rörelse. Det höga varade dock inte länge: det handlade strax över 1 300 dollar i slutet av månaden.

Efterfrågan på tillgången har ökat under de senaste veckorna när kryptotjuret tar upp ånga. Den har ökat med 26% den senaste veckan, medan Bitcoin också har sett en kraftig ökning.

Bitcoin och Ethereum följer ofta varandra i prisprestanda. Men den här veckan har Ethereum överträffat Bitcoin. Förhållandet mellan de två tillgångarna är för närvarande 0,033.

Förutom marknadens upphetsande tillstånd är en trolig orsak till uppgången det överhängande genomförandet av EIP-1559.

Förslaget kommer att innebära en grundläggande förändring av Ethereums penningpolitik, vilket inför en gasavgift på varje transaktion. Det betyder att ETH kommer att bli deflationärt om nätverket ser tillräckligt med aktivitet, vilket har lett till att vissa Ethereum-fans hänvisar till valutan som “ultraljudspengar.” EIP-1559 går live i blockchainens London hardfork, planerad till juli.

Visa tillkännagav på måndag att det skulle avveckla USDC-transaktioner på Ethereum har också hjälpt till att driva ETH över $ 2000. Betalningsföretaget skrev:

“Ett litet steg framåt för Visas avvecklingsplattform, ett gigantiskt steg framåt för integrationen av digitala och traditionella fiatvalutor.”

Ethereums marknadsvärde är nu cirka 230,8 miljarder dollar, enligt CoinGecko. Det är ungefär 11,75% av hela kryptovalutamarknaden.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Chinese Car Titan Geely tillkännager flyttning till Blockchain

Bitcoinguide

Aave VD säger att avkastningen “Craze” går mot sitt slut

Bitcoinguide

Hongkongs förslag om att förbjuda kryptohandlare i detaljhandeln ser motreaktion

Bitcoinguide