Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ethereum till låga Tx-kostnader med balans- och gnoslösning


Gnosis and Balancer Labs tillkännagav lanseringen av Balancer-Gnosis-Protocol (BGP), ett nytt decentraliserat utbyte som körs ovanpå Ethereum. Felix Leupold, Leading Software Engineer på Gnosis, bröt ner några viktiga punkter i protokollet och hur det kommer att hjälpa användare att handla med bättre kostnadseffektivitet.

Balancer-Gnosis-protokollet kommer att konvergera två komponenter, som en del av samarbetet, Balancers andra iteration Vault System och Gnosis-prissökningsmekanism. Som Leupold förklarade, kommer BGP att skydda användare från Miner Extractable Value (MEV), men utan att förlora likviditet i kedjan.

MEV: er får mer uppmärksamhet, eftersom fler lösningar behandlar skadliga strategier som mest påverkar användare. Som Leupold sa, kan handlare på Ethereums nätverk “bli rekt av gruvarbetare och arbitrageurs” när dessa aktörer samlar transaktioner för att manipulera priser. Till exempel körning fram och bak och transaktionssmörjning. Leupold Lagt till:

BGP satsar flera transaktioner per block och avgör dem till samma pris. Ethereum satsar redan transaktioner i diskreta block så begreppet tidsprioritet inom ett block är inte meningsfullt.

Ethereum-användare ser den största fördelen

DEX kommer att lanseras i steg, dess Proof-of-Concept är live för utvecklare på mainnet, CowSwap Exchange. När de är utplacerade kommer användarna att använda Gnosis Protocol-lösningen för att utföra affärer efter att de har satsats, som visas i bilden nedan. Transaktionen måste undertecknas, samlas in av en “lösare”, sändas och skickas via Gnosis-protokollet för slutlig avveckling med Ethereums DeFi-ekosystem.

Ethereum ETH ETHUSD
Källa: Felix Leupold Software Engineering Lead Gnosis

Leupold klassificerade BGP som ett ”genombrott”. Efter år av utveckling kan lösningen ”utnyttja likviditeten i alla on-chain-protokoll” och utnyttja Flashbots verktyg för att förhindra att en transaktion kläms in eller påverkas av manipulation. I ett pressmeddelande sa Fernando Martinelli, Balancer VD följande om partnerskapet:

Genom samarbete kan vi samarbeta utöver den traditionella konkurrensfinansieringen och ge handlare oöverträffad decentralisering, öppenhet och värde. Vi är stolta över att föra två lag kända för bra teknik, Balancer Labs och Gnosis, i detta samarbete.

”Lösarna” tävlar om att erbjuda användarna de bästa priserna. Dessutom kommer de att ha “samma eller bättre priser” än i andra decentraliserade utbytesprotokoll med “inget behov av att uppskatta gaspriser själv”, som Leupold sa. Martin Köpperlmann, VD för Gnosis, sa:

MEV är ett fenomen som för närvarande extraherar värde på upp till 1% av alla DEX-affärer på Ethereum, med värde som går från användare till gruvarbetare eller andra arbitrageurs. Med BGP, och i synnerhet Gnosis Protocol v2, byggde vi ett handelsprotokoll som skyddar användare och ser till att värdet förblir hos dem.

Ethereum har brutit allt motstånd den senaste dagen. I skrivande stund handlar ETH till $ 2727 efter att ha tappat från en ny ATH till $ 2,733. I det dagliga diagrammet har ETH 3,6% vinst och 61,4% vinst i månadsdiagrammet.

Ethereum ETH ETHUSD
ETH nådde en ny ATH i det dagliga diagrammet. Källa: ETHUSD Tradingview

Source link

Related posts

Ripple Partner Mercury FX accepterade i ‘första kohorten’ i en sydafrikansk reglerande sandlåda – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Dominance dyker till det lägsta på flera år, Altcoin Season är äntligen här

Bitcoinguide

CAIZCOIN – En islamisk Blockchain-plattform

Bitcoinguide