Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum ställer in en ny all-time high över $ 3500


Viktiga takeaways

  • Ethereums ETH-valuta har passerat 3500 dollar för första gången.
  • ETH har överträffat BTC de senaste veckorna. Det har ökat med 380% jämfört med året innan och nådde ett förhållande på 0,06 i förhållande till BTC.
  • Data tyder på att institutioner börjar ackumulera ETH i år.

Dela den här artikeln

ETH har gått sönder de senaste veckorna och överträffat BTC väldigt mycket.

Ethereum: 400 miljarder dollar tillgång

Nummer två krypto nådde en ny heltidshöjd över 3500 dollar i eftermiddag och satte sitt marknadsvärde på 405,5 miljarder dollar. Enligt uppgifter från Asset Dash följer JP Morgan & Chase nära, vars marknadsvärde för närvarande är 465,2 miljarder dollar.

Källa: CoinGecko

Ethereum har haft ett breakout-år som registrerade vinster på 380%, men dess körning har intensifierats de senaste veckorna. Det överstiger Bitcoin mycket, med förhållandet mellan de två tillgångarna nu på 0,062. Vissa Ethereum-anhängare har till och med efterlyst “The Flippening” senare i år, en hypotetisk händelse som skulle få Ethereum att köra om Bitcoin i marknadsvärde.

För att det ska hända idag måste förhållandet vara närmare 0,16, med en ETH-pris till cirka 9 050 dollar.

Även om Ethereum är något långt ifrån att köra över Bitcoin, är det för närvarande i sin starkaste tillväxtperiod sedan det lanserades 2015. NFT-rymden har sett omfattande mainstream-antagande 2021, medan DeFi innehåller 76,73 miljarder dollar i totalt värde låst, enligt DeFi Pulse.

En annan nyckelfaktor för Ethereums senaste styrka är det växande intresset för ETH bland institutionella investerare. I en anteckning med titeln “The Rise of The Institutional Adoption of Ethereum” Eliézer Ndinga, en senior forskningsassistent på 21Shares, påpekade att antalet plånböcker som rymmer mer än 10 000 ETH har ökat betydligt nyligen. Han skrev:

“Vi bevittnar den tidiga inningen av institutionell adoption bortom Bitcoin med Ethereum.”

Ndinga beskrev också Ethereum som “den mest engagerade utvecklarplattformen” för DeFi.

Flera stora institutioner har gjort tydliga steg mot att anta Ethereum och dess ursprungliga tillgång de senaste veckorna. Rothschild Investment Corporation gjorde nyligen en ETH-investering på 4 miljoner dollar, medan Europeiska investeringsbanken har börjat utfärda digitala obligationer på Ethereum med hjälp av Goldman Sachs, Banco Santander och Société Générale. Tidigare i år noterade CME Group, världens största derivatbörs, ETH-futures.

Enligt Ndingas anmärkning kommer Ethereums kommande steg mot Proof-of-Stake också att gynna institutionell adoption, eftersom klimatrisker som de som är associerade med Proof-of-Work är “dominerande ämnen bland kapitalförvaltare.”

Utöver sin Proof-of-Stake-sammanslagning, som preliminärt planeras att tas i bruk senare i år, kommer Ethereum att presentera sitt EIP-1559-förslag den 14 juli. Beskrivs av EIP-1559-samordnaren Tim Beiko som ett “ETH-återköp” -förslag, uppdatering kommer att öka bristen på ETH genom att bränna en del av gasavgiften vid varje transaktion, vilket eventuellt gör ETH till en deflaterad tillgång.

När EIP-1559 har skickats kan det leda till ytterligare en våg av institutionell adoption.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Ethereum 2.0 Staking Protocol StakeWise samlar $ 2 miljoner, tillkännager styrningstoken

Bitcoinguide

TIME investerar i Bitcoin och samarbetar med gråskala

Bitcoinguide

Curve Finance ansluter sig till Layer 2 Ecosystem, Token Rewards tillkännages

Bitcoinguide