Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ethereum slutar på 2 800 $ när ETH 2.0-insättningsavtal slog nytt ATH


På torsdagen, världens näst största kryptokurrency efter marknadsvärde, steg Ethereum i en oklanderlig tjurrally. Vid tidpunkten för handeln handlades myntet till en ny rekordhög nivå på 2760 $, en vinst på 2,89% under det senaste dygnet. ETH har för närvarande ett marknadsvärde på 320 miljarder dollar.

Asset Manager WisdomTree listar Ethereum ETP

Prisuppgången kommer efter att en av världens största kapitalförvaltare WisdomTree noterade sin nya Ethereum ETP på Deutsche Borse Xetra-marknaden i Frankfurt och schweiziska börsen i Zürich.

WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) är för närvarande den billigaste tillgängliga Ethereum-derivatprodukten i Europa med ett kostnadsförhållande på bara 0,95%. ETHW gör det möjligt för investerare att få exponering för Ether utan att faktiskt hålla kryptovalutan. Dessutom kommer WisdomTree att arbeta tillsammans med flera förvaringslösningsleverantörer för att hålla den digitala tillgången. På tal om denna nya utveckling sa Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar på WisdomTree:

“Med denna ökade popularitet gör institutionella investerare sin aktsamhet med de mest likvida kryptovalutorna och vi förväntar oss att takten för antagande över dessa kommer att öka när möjligheten i digitala tillgångar blir mer övertygande.”

Alexis Marinof, den europeiska operationschefen på WisdomTree, sa att den institutionella efterfrågan på Ethereum nyligen har ökat. Dessutom mottogs dess tidigare ETP-produkter för digitala tillgångar väl av institutionella investerare. Han fortsatte med att säga att kryptovalutans tillgångsklass har hjälpt institutioner att diversifiera sina portföljer.

“Genom att lägga till ETHW i vårt sortiment har vi nu produkterna och forskningsfunktionerna för att stödja institutionella investerare, oavsett om de överväger att göra sina första tilldelningar till digitala tillgångar eller vill diversifiera sina exponeringar,” tillade Marinof.

Sedan början av 2021 har Ethereum haft en stor uppgång. ETH har också vunnit nästan 300 procent hittills till sitt nuvarande pris. CI Global Asset Management introducerade världens första Ethereum-fond på marknaden tidigare i veckan.

Relaterad artikel | Ethereum verkar ostoppbar, så här kan ETH utöka rally

ETH 2.0 insättningsavtal träffade nytt ATH

Ethereum 2.0 fakturerades som den hittills mest ambitiösa uppdateringen av Ethereum-nätverket, och hype verkar bära frukt. Enligt en Tweet från Glassnode-varningar har världens näst största kryptokurrency uppgraderats till en ny rekordhög nivå på 10 935 392 247,93 dollar för sina insättningsavtal.

Gemenskapen har anammat kryptovalutan, särskilt sedan lanseringen av Ethereum 2.0-uppdateringen i november 2020.

Stiftelsens framgång började redan i början med förberedelserna inför lanseringen. Teamet bakom det hade planerat att starta det den 1 december 2020, om insättningsavtalet nådde en insats på 524 288 Ethereum-mynt. Det nådde sitt mål på några timmar och samlade över 150 000 ETH-insättningar på mindre än 24 timmar.

Ethereum har plågats av höga gasavgifter, och Ethereum 2.0 kallas för lösningen. Danny Ryan, Ethereum 2.0-samordnaren, sade före lanseringen att uppdateringen tillförde ett stort inneboende värde till systemet.

Källa: ETHUSD på TradingView.com

Relaterad artikel | Ethereum får fart, här är chanserna att löpa till $ 3 000

Featured image from Pixabay, Charts from Tradingview.com

Source link

Related posts

Finansieringsnivå låg efter 10K Rally Vad detta betyder för Bitcoin

Bitcoinguide

Musk håller på sin Bitcoin, varför Tesla sålde 10% av sin BTC?

Bitcoinguide

Goldman Sachs listar 19 ‘Crypto’ -lager som krossade S&P 500 tack vare Bitcoins överspänning – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide