Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum skjuter svaga händer, återupptar upptrenden till 2600 dollar


Viktiga takeaways

  • Ethereum nådde nyligen ett nytt rekordhögt värde på 2 212 dollar.
  • Medan antalet ETH som hölls på börser sjönk till ett treårigt lågt har den potentiella nedgången försvunnit.
  • Så länge Ether innehar över $ 2 050 är det stor sannolikhet att nå $ 2600.

Dela den här artikeln

Ethereum är tillbaka i greenen efter att ha skakat ut svaga händer. Fortsatt köppress kan driva ETH mot en ny rekordhög nivå.

Shakeout före breakout

Efter att ha brutit ut ur en symmetrisk triangel den 31 mars steg Ethereum med nästan 16% till en topp på 2160 dollar. Uppgången möttes av en betydande ökning av vinsttagande som resulterade i en återgång på 10,70%.

Många överlevererade handlare blev överraskade eftersom långa ETH-positioner för nästan 230 miljoner dollar var likvideras över hela linjen.

De massiva förlusterna orsakade panik bland marknadsaktörerna som känslan mot Ether tappade till de lägsta nivåerna som registrerats sedan årets början.

Total avveckling av etereum per bybt
Total avveckling av etereum per bybt

Smarta handlare har sedan dess implementerat denna motstridiga handelsstrategi. Santiment noterade en betydande minskning av antalet Ether-token som innehades på börser under den senaste korrigeringen.

Beteendeanalysplattformen föreslog att sådant marknadsbeteende sannolikt skulle minska Ethereums nackdelpotential och leda till ytterligare en uppgång.

”Mängden Ethereum som sitter på börserna sjunker ned allt eftersom fler och fler medel flyttar in i hårda plånböcker och DeFi-baserade alternativ. Detta är ett bra tecken för ETH-innehavare, eftersom mindre valutatillförsel innebär en minskad sannolikhet för större försäljningar, säger Santiment.

Ethereum Supply on Exchanges by Santiment
Ethereum Supply on Exchanges by Santiment

Ethereums uppåtgående återupptas

Intressant nog startade Ethereum lördag den 10 april på höger fot och kom tillbaka på rätt spår för att nå sin uppåtriktade potential. Den smarta kontraktsjätten sköt upp med 7% sedan den dagliga öppningen, vilket gjorde en ny rekordhög nivå på 2212 $.

Baserat på höjden på den symmetriska triangelns y-axel har Ether mer utrymme att gå upp. Denna tekniska formation uppskattar att ETH kan stiga ytterligare 15% mot 141,1% eller 161,8% Fibonacci-nivå.

Dessa potentiella hausseartade mål ligger på $ 2 480 respektive 2 720 $.

Ethereum-prislista för amerikanska dollar
ETH / USD på TradingView

Det är värt att notera att så länge Ethereum håller över $ 2.050 supportnivå, kommer oddsen att fortsätta att gynna tjurarna. Underlåtenhet att göra det kan utlösa en ny nedgång till 78,6% Fibonacci retracement-nivå på $ 1860 innan upptrenden återupptas.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Shark Tanks Kevin O’Leary investerar 3% av portföljen i Bitcoin

Bitcoinguide

Bitcoin tappar som amerikansk Fed ordförande utarbetar planer för digitala dollar

Bitcoinguide

wNews: How Institutions and Teletubbies Fell in Love With Crypto

Bitcoinguide