Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum Scaling Solution Optimism Försenar lanseringen till juli


Viktiga takeaways

  • Layer 2-lösning Optimism har försenat lanseringen av mainnet. Projektet planerar nu att tas i bruk i juli.
  • Teamet sa att de avser att ge samhället “tid att integrera, granska och testa.”
  • Optimism är förmodligen Ethereums mest efterlängtade Layer 2-lösning, gynnad av DeFi-häftklamrar som Synthetix och Uniswap.

Dela den här artikeln

Optimismen har försenat lanseringsdatumet till juli. Optimism hade ursprungligen planerat att gå live den här månaden.

Optimism “Motståndare” Försenad lansering

I ett blogginlägg med titeln ”Optimistically Cautious” skrev teamet att de hade satt en ”grov uppskattning” för lanseringen i juli.

I februari tillkännagav teamet att det hade fått flera nya anställningar efter att ha avslutat en finansieringsrunda ledd av a16z. Utvidgningen, sa de, skulle göra det möjligt för dem att starta på mainnet i mars (innan det var mars planerat för det offentliga testnätet).

Nu har laget citerat de potentiella riskerna med att skynda på en lansering som en anledning till uppskjutningen. Blogginlägget sa att det skulle finnas “en mycket verklig risk” för dåliga skådespelare som fördunklar populära projekt att defraud användare om det gick live för tidigt.

Med förseningen sa teamet att de hoppas kunna uppnå “en mer samordnad samhällslansering.” Inlägget fortsatte med att säga:

“Vårt mål är att se till att grundprojekt, infrastrukturleverantörer, blockutforskare, plånböcker och symboliska broar har tid att integrera, granska och testa.”

Optimistiskt Ethereum har varit en het samtal i DeFi-communityn under de senaste månaderna. Ethereums ledande protokoll för syntetiska tillgångar, Synthetix, lanserades på Optimism tidigare i år. Förflyttningen har sparat användare 10,1 miljoner dollar i avgifter, enligt blogginlägget. Den här veckan redogjorde Uniswap för sina planer på att gå vidare till lösningen efter V3-uppdateringen.

Optimism utnyttjar Optimistic Rollups, en Layer 2-lösning som syftar till att göra Ethereum mer skalbart. Optimistiska samlingar körs på sidokedja till Ethereum, och de erbjuder komposibiliteten som gör att DeFi-protokoll kan fungera som så kallade “money legos”.

Rollups kan också ta formen av ZK-Rollups som syftar till att göra Ethereum mer skalbart genom att samla transaktioner i det som kallas SNARK—En kortfattad icke-interaktiv kunskapsargument.

Optimism sade också att det skulle vara att hålla en vitlista över “infrastrukturella” projekt öppna för tillfället på grund av den viktiga roll de spelar för framgången för projekt som följer dem. De öppnar också testnätet för en Scaling Ethereum hackathon nästa månad.

Teamet avslutade anteckningen genom att skissera grova planer på att lanseras i juli, beroende på det bredare ekosystemets stabilitet.

“När vi startar kommer vi att göra det tillsammans som en gemenskap”, skrev de.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och SNX. De hade också exponering för UNI i ett kryptovalutaindex.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Tokenized Ownership of Beeple Art Trades at a Premium

Bitcoinguide

Ethereum erbjuds nu på Amazon Managed Blockchain

Bitcoinguide

Alameda Research, Reef Finance Clash erbjuder Stark Crypto Warning

Bitcoinguide