Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum NFT of Burned Banksy Piece säljer för 380 000 $


Viktiga takeaways

  • En grupp kryptoentusiaster brände en originalkopia av Banksys “Morons” och listade konstverket i en NFT-auktion förra veckan.
  • NFT har sålt för 228,69 ETH, värt över $ 380 000 vid köp.
  • Gruppen sa att de hoppades att “inspirera artister och utforska ett nytt medium för kreativt uttryck.”

Dela den här artikeln

Burned Banksy träffar sex siffror: landmärket NFT såldes för drygt 380 000 $ igår.

Bränd Banksy blir tokeniserad

En NFT från Banksys “Morons” har sålts för 228,69 ETH, värt cirka 382 000 $ vid köp.

Det ursprungliga konstverket förvärvades av en grupp kryptoentusiaster och brändes på en livestream i Brooklyn förra veckan. Syftet med förbränningen var att symbolisera biten som en NFT. Värdens video, som också brände stycket, sa att de hoppades kunna ”inspirera artister och utforska ett nytt medium för kreativt uttryck.”

En budgivare som använde monikern GALAXY köpte NFT på OpenSea igår eftermiddag.

Verket skildrar en auktion för en konstduk som lyder: “Jag kan inte tro att du idioter faktiskt köper den här skiten.” Banksy producerade stycket 2006 och utskrifter såldes ursprungligen till 500 dollar vardera.

En upplaga från 2007 såldes för 84 494,79 dollar (60 480 £) i en Sotheby’s-auktion förra året.

Källa: Bränd Banksy

Pjäsen förvärvades av medlemmar i Injective Protocol och SuperFarm, som enligt uppgift betalade cirka 100 000 dollar. Det kom med ett äkthetsintyg från skadedjursbekämpning, Banksys officiella autentiserare.

Det är första gången en äkta Banksy-bit har dykt upp i kedjan, eftersom NFT-trenden fortsätter att snöboll.

Genom att tokenisera “Morons” på Ethereum sa gruppen att de hoppades kunna göra en poäng som konsten kunde leva på även efter att ha förstört den fysiska kopian. GALAXY är nu den bevisbara ägaren av stycket, och registreringen av deras köp är oföränderlig. Eftersom symbolen är fungibel kommer ingen annan att kunna göra anspråk på ägarskap tills de väljer att sälja.

NFTs och Art Merge

Banksy-föremålet är bara det senaste i en serie massiva droppar över NFT-rymden, som nu har sett flera stora musiker göra en post.

EDM-superstjärnan Steve Aoki släppte sin första samling på Nifty Gateway under helgen och slog in cirka 3,4 miljoner dollar under processen. Förra veckan tog 3LAU in rekordstora 11,7 miljoner dollar från att tokenisera sitt “Ultraviolet” album.

Kings of Leon blev också det första bandet som släppte sitt album som NFT i helgen. Evenemanget lockade en stor mängd pressuppmärksamhet från den vanliga media- och musikvärlden. Över 489 ETH har handlats på samlingen med 16 timmar kvar. Med ETH-handel på nästan 1700 dollar idag är försäljningen ett lukrativt drag för amerikanska rockartister.

Men utan tvekan den största NFT-händelsen hittills är släppet av Beeples “The First 5,000 Days.”

Den digitala konstnärens verk säljs hos Christie’s, med bud på 3,75 miljoner dollar. Auktionen avslutas torsdag.

De rejäla prislappar som vissa NFT-filer hämtar har fått vissa att kritisera utrymmet. Många hävdar att värderingarna med sex siffror är ohållbara. Det är svårt att säga om bubblan håller på att spricka. Ändå erbjuder NFT bevisbar knapphet på liknande sätt som Bitcoin, vars meteoriska uppgång har bedövat tvivel om och om igen under det senaste decenniet.

Om de går på samma sätt kan vissa tidiga investerare komma att få en storm i de kommande åren.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor. En eller flera medlemmar i Crypto Briefings ledningsgrupp äger INJ. Företaget (Decentral Media Inc.) äger INJ.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Alameda Research, Reef Finance Clash erbjuder Stark Crypto Warning

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster

Bitcoinguide

Cardano redo för flyktighet som Bulls Grapple för kontroll

Bitcoinguide