Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ethereum Miners slår tillbaka i budet för att behålla PoW Mining Community


I ett försök att rädda Ethereum-gruvsamhället gafflade en grupp som kallas Ethereum Genesys Foundation (EGF) framgångsrikt kedjan för att fortsätta Proof-of-Work (PoW) -brytning.

Med ETH 2.0-uppgraderingen väl på gång skulle övergången till Proof-of-Stake (PoS) göra gruvarbetare överflödiga. Dessutom hävdar gruvarbetare att de långsamt fasas ut, även innan ETH 2.0 har rullats ut helt. Gemenskapens splittringar är svåra vid de bästa tiderna, mer än hur den ursprungliga kedjan tenderar att klara sig bättre. Med det i åtanke är Ethereum Genesys dömt att misslyckas?

Ethereum Genesys vill fortsätta PoW

EGF initierade framgångsrikt den hårda gaffeln i Ethereum-mainnet i mitten av april, som de kallade “Maple Fork.” De har för avsikt att rädda PoW-gruvsamhället och producera ett gaffeltecken som heter Ethereum Genesys (ETG).

Om varför användare föredrar detta framför det ursprungliga Ethereum, säger de att Ethereum Foundation: s strategi för PoS gör det mindre decentraliserat än PoW eftersom de flesta Beaconchain-validerare körs på antingen AWS, Google Cloud eller Azure. De nämner också att minimikravet på 32 ETH (88 000 $) är oöverkomligt dyrt för en genomsnittlig person.

”Vår första prioritet är att rädda gruvarbetare över hela världen som har säkrat blockkedjan Ethereum sedan början. Därför kommer vi att förbli en ren PoW blockchain. Vi håller inte med Ethereums [sic] framtid med en ren PoS-modell. ”

Core devs överväger implementeringen av Ethereum Improvement Proposal (EIP) 3238 i Londons hårdgaffel planerad till juli. Denna “Svårighetsbomb” ökar svårighetsgraden för PoW-pussel. Resultatet är längre blocktider och därför mindre belöning för gruvarbetare.

Svårigheten ökar med tiden till punkten “istiden”, när gruvdrift blir så svårt att det inte är ekonomiskt attraktivt att göra det.

Grundande medlem i EGF, Earl Mai, sa “Svårighetsbomben” är det första steget för att avsluta PoW-gruvdrift på Ethereum. Men tack vare Maple Fork har den här koden inaktiverats.

”Ethereum GeneSys Foundation har inaktiverat den här koden för alltid, så att gruvdrift kan fortsätta på obestämd tid. Alla parametrar som behövs för att aktivera gaffeln i kodbaserna ‘geth’ och ‘openethereum’ skickas in på GitHub för enkel installation av noder, inklusive gaffelkonfigurationsändringar. ”

Gemenskapens svar på ETG har varit överväldigande, med liten täckning av splittringen.

Gemenskapssentiment

Den här månaden möttes samhällets stämning över gruvarbetarnas “show of force” mot EIP 1559 med fiendskap.

EIP 1559 är en översyn av avgiftsmarknaden som ger förutsägbara avgifter och en brännmekanism. Detta kan innebära en minskning av intäkterna för gruvarbetare. För att protestera mot detta hotade några Ethereum-gruvarbetare att koncentrera hashkraften till en enda pool och lämnade kedjan potentiellt öppen för en 51% -attack. De planerade att detta skulle hända den 1 april, men den här dagen kom och gick utan några åtgärder.

Vid den tiden sa många att gruvarbetare isolerade sig från resten av samhället genom att hota. Detta belyste bara en konflikt mellan vad olika segment av Ethereum-samhället vill ha.

Med det behöver ett framgångsrikt projekt alla intressenter ombord. Men att behålla PoW är en stor fråga för användare som tröttnar på höga bensinpriser.

Ethereums dagliga diagram

Source: ETHUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Spanska skattemyndigheten utfärdar 14 800 varningsbrev till kryptovalutahållare – reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Uniswap UNI går in på topp 10, varför det snart kan testa $ 42

Bitcoinguide

Varför den kinesiska regeringen började bryta Bitcoin (BTC)

Bitcoinguide