Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum lanserar framgångsrikt Berlin Hard Fork


Viktiga takeaways

  • Ethereums Berlins hårda gaffel har gått i drift.
  • Uppgraderingen omfattade flera Ethereum Improvement Proposals med fokus på förändringar av gaskostnader och transaktionstyper.
  • Ethereum kommer att följa Berlin med sin efterlängtade hårda gaffel i London i sommar.

Dela den här artikeln

Den näst största blockchain efter marknadsvärde slutför ytterligare en större uppgradering.

Ethereum Berlin Fork lanseras

Ethereum har precis avslutat sin hårda gaffel i Berlin.

Uppdateringen gick live på Ethereums block 12 244 000 i morse. Initialt bekräftades den 8 mars, gaffeln bestod av fyra Ethereum Improvement Proposals. Förkortat som “EIPs” kan vem som helst skicka in ett Ethereum Improvement Proposal, och de som accepteras av samhället implementeras i blockchain.

Den första var EIP-2565, vilket sänker bensinkostnaden för modulär exponentiering, annars känd som ”ModExp” -funktionen. Gaffeln innehöll också EIP-2929, som Vitalik Buterin och Martin Swende lade fram. EIP-2929 ökar gaskostnaderna för statlig åtkomstverksamhet (annars känd som ”opcodes”) och lägger till säkerhetsförbättringar i blockchain. Uppdateringen introducerade också EIP-2718 och EIP-2930, som innebär att man definierar en ny transaktionstyp för framtida transaktioner och lägger till en ny transaktionstyp som inkluderar åtkomstlistor.

Berlingaffeln involverar flera komplexa tekniska egenskaper, men det hade förväntats ändå i hela samhället. Många viktiga Ethereum-supportrar tog till Twitter för att fira milstolpen när det hände i morse.

Det fanns också två klockpartier, värd av ETHStaker och Ethereum Cat Herders, två av Ethereums starkaste samhällen.

EIP-1559 hotande

Berlins slutförande tar Ethereum ett steg närmare London, den hårda gaffeln som kommer att inkludera dess efterlängtade EIP-1559-uppdatering. Tim Beiko, samordnaren för de olika implementerare och forskare som arbetar med EIP-1559, förklarade för Crypto Briefing att EIP-2929 och EIP-2718 är viktiga “förutsättningar” inför införandet av uppdateringen.

EIP-1559 innebär att en basavgift införs för transaktioner, vilket representerar den minsta mängd gas som en transaktion behöver för att läggas till i ett block. Denna avgift kommer då att brännas, vilket i sin tur minskar utbudet av ETH (Beiko har tidigare kallat det för en “ETH-återköp” förslag). Det bör också göra det lättare att förutsäga transaktionskostnader—Ett problem med den nuvarande mekanismen är att gaspriserna matas in som en uppskattning, vilket innebär att många användare betalar för mycket för transaktioner.

På grund av den förbättring som förväntas göra för Ethereums penningpolitik är EIP-1559 nätverkets mest förväntade uppdatering sedan lanseringen av Beacon Chain. Men vissa gruvarbetare har motsatte sig uppdateringenoch argumenterar för att det kommer att hota säkerheten i nätverket. Det förväntas skickas i juli eller augusti.

Sammanfogningsfasen av Serenity kommer att följa Londons hårda gaffel. Beacon Chain kommer att dockas till Ethereum mainnet, vilket markerar nätverkets efterlängtade övergång till Proof-of-Stake. Ethereum-forskaren Justin Drake genomförde nyligen en omröstning om när Proof-of-Stake kunde genomföras live, vilket Vitalik Buterin och andra svarade för att leverera uppdateringen i år. Ankbonde berättade Crypto Briefing att han var “säker” på att den skulle starta 2021 vid den tiden.

Serenity-färdplanen kommer äntligen att se 64 nya skärvkedjor aktiveras, vilket markerar slutförandet av Ethereum 2.0.

Med olika Layer 2-lösningar också under utveckling har det varit ett stort år för Ethereum hittills. Åtgärden har återspeglats i sitt pris: den har för närvarande en börsvärde på över 283 miljarder dollar, med ETH-handel på 2446 dollar. Det är ungefär 12,4% av hela kryptovalutamarknaden.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Crypto Exchange Abra lanserar Fiat Loan Feature

Bitcoinguide

Meebits NFT säljer för sex siffror som Larva Labs-banker $ 80 miljoner

Bitcoinguide

Kings of Leon Bag $ 1,4 miljoner i Ethereum NFT-auktion

Bitcoinguide