Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ethereum kan sänka avgifter med batchtransaktioner


Viktiga takeaways

  • Ethereum-utvecklare har skapat ett förslag som kan förbättra stödet för transaktionssatsning.
  • Funktionen lägger till kapaciteten för sponsring av avgifter och kan minska transaktionsavgifterna med upp till 20%
  • Förslaget kan vara en del av Ethereums juliuppgradering eller en senare uppdatering, men detta garanteras inte.

Dela den här artikeln

Ett nytt Ethereum-förslag, EIP-3074, skulle kunna minska transaktionsavgifterna genom att förbättra stödet för batch-transaktioner.

EIP-3074 kan sänka avgifterna

Ethereum-utvecklaren Matt Garnett presenterade förslaget på Twitter.

För närvarande är batch-transaktioner endast tillgängliga i Ethereums smarta kontrakt, vilket innebär att funktionen främst används av DApp- och DeFi-utvecklare. Som förslaget förklarar tillåter funktionen att en plånbok kan “bli” en smart plånbok utan att faktiskt distribuera en ny smart bara för batch-transaktioner.

EIP-3074 motiveras främst av behovet av sponsrade transaktioner – förmågan för användare att skicka transaktioner där avgifterna betalas av en annan part.

Garnett berättade för Crypto Briefing att förslaget också indirekt kunde förbättra avgifterna. “Jag förväntar mig att det kommer att få en indirekt effekt på avgifterna som betalas av användarna, eftersom den inre gaskostnaden för en transaktion kan amorteras över en mängd transaktioner.” Han tillade att den förväntade rabatten är cirka 20%.

Han drog slutsatsen att denna fördel är “endast för användare som har sin transaktion vidarebefordrad av en sponsor som satsade transaktioner från andra användare – vilket sprider den inneboende kostnaden.”

När kommer Ethereum att lägga till funktionen?

EIP-3074 har föreslagits för Ethereums London-uppgradering, som kommer att äga rum i juli. På fredagen kommer det att avgöras om förslaget kommer att accepteras i den uppgraderingen.

Den viktigaste faktorn som kan förhindra att funktionen implementeras är en möjlig attackvektor. “Om en inkallare har en allvarlig säkerhetsfel skulle alla konton som använde inkallaren tidigare vara i fara”, skrev Garnett på Twitter.

Även om förslaget inte infördes i juli kommer Londons uppgradering också att ha en mer anmärkningsvärd uppgradering: EIP-1559, som syftar till att förbättra avgifterna genom avgiftsförbränning. Ethereum 2.0 kommer också att förbättra avgifterna genom skärning och insättning när det fortskrider.

Under de senaste månaderna har Ethereum mött massiv trängsel och dess genomsnittliga transaktionsavgift är för närvarande $ 21. Som sådan är det viktigt för Ethereums utvecklingssamhälle att sänka avgifterna.

I skrivande stund hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Coinbase kommer att lista 1inch, Enjin, NKN och Origin Token

Bitcoinguide

Förbereder sig Tesla för att acceptera poletter än Bitcoin?

Bitcoinguide

Musiker får 200 000 dollar i kryptodonationer efter Twitch Raid

Bitcoinguide