Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Epic Ethereum Short Squeeze skjuter rally till nya ATH


Under de senaste dagarna har Ethereum lagt till otrolig avkastning för investerare. Enligt CoinMarketCap, på måndagen lade ETH till över 16% och pressade myntet till ett nytt rekord på drygt 3.450 dollar. I skrivande stund handlades myntet till cirka 3 470 dollar, en vinst på 9,43% under det senaste dygnet.

Ethereum Short Squeeze är ansvarig för rallyet

En kort klämma avser när kortförsäljningsorder på terminsmarknaden likvideras på kort tid. När shortsen likvideras måste kortförsäljare köpa tillbaka sina positioner. Detta gör att köparens efterfrågan automatiskt ökar på marknaden.

Därför minskar antalet shorts snabbt och långa kontrakt eller köporder börjar dominera marknaden.

När det gäller Ethereum har de senaste 24 timmarna sett alla tidiga höga korta likvidationer över alla derivatbörser. Enligt kryptoanalysföretaget CryptoQuant nådde kryptovalutans likvidationer cirka 55 miljoner dollar i exit-levererade långa positioner vilket orsakade att priset steg till en ny rekordhöjd.

Källa: CryptoQuant

Som ett resultat av den ökade volatiliteten såg Ethereum (ETH) sitt börsvärde till nästan 400 miljarder dollar. Särskilt den dagliga genomsnittliga handelsvolymen uppgick till cirka 72,7 miljarder dollar enligt mätvärden från CoinGecko.

Enligt diagrammet krävs högre stöd för att hålla björnarna i schack och låta tjurar fokusera på prisnivåer över $ 3500 respektive $ 4000. Den rörliga genomsnittliga konvergensdivergensen (MACD) föreslår att Ethereum är ordentligt i tjurarnas händer.

ETH / USD har ökat de senaste dagarna. Källa: Tradingview.com

Relaterad artikel | 150 miljoner dollar i kort pressning som likvideras som Bitcoin-skalor över 53 000 dollar

Ethereum fortsätter att njuta av acceptans

Ethereum, den näst största digitala tillgången med börsvärde, har fått ett varmt välkomnande från institutionella investerare på grund av dess massiva DeFi-överlägsenhet. Tillfälligt började Ethereum äta bort Bitcoins marknadsandel, med den senare med cirka 44,6 procent mot 16,7% för ETH. Den genomsnittliga mängden ETH-gas är 39 gwei.

Efter en tvåveckorsperiod av konsolidering aktiverades kryptovalutatjurarna igen av en höjning av priset på Ethereum. Kryptovalutamarknaden är dock i en supercykel. Enligt Dan Held, en framstående kryptovaluta-analytiker, och kommer att fortsätta öka under de kommande månaderna.

“Pengarskrivare går Brrrr … Bitcoin planterades under finanskrisen 2008 som ett motgift mot dålig centralbankpolitik, men den har vuxit under en makrotjurkörning (i stort sett inga lågkonjunkturer eller depressioner från 2008 till 2020),” Held noterade.

Han tillade vidare att:

“Med Bitcoins nuvarande 4-åriga mikrocyklar som sammanfaller med de längre makro ~ 10-årscyklerna, sätter Bitcoin en potentiell Supercykel. Detta liknar Ray Dalios observation av korta och långsiktiga skuldcykler men på en påskyndad tidslinje. ”

För de flesta decentraliserade finansiella nätverk anses Ethereums ekosystem vara en pionjär på marknaden för smarta kontrakt. DeFi-nätverk, såsom Uniswap DEX, är baserade på Ethereum-ekosystemet och hanterar majoriteten av dagliga kryptovalutatransaktioner.

“Tusentals utvecklare bygger applikationer som återskapar traditionella finansiella produkter på decentraliserade sätt ovanpå Ethereum, och eftersom fler och fler användare strömmar in för att interagera med dessa appar, kräver de ETH (eter) för att genomföra alla transaktioner”, säger Sergey Nazarov, medgrundare av det smarta kontraktsföretaget Chainlink.

“För det andra verkar det finnas ett växande institutionellt intresse för den offentliga Ethereum blockchain, eftersom intressenter spelar med sätt att utnyttja det offentliga nätverket,” tillade han.

Det är också intressant att notera att Ethereums medgrundare, Vitalik Buterin, har gjort det till listan över världens yngsta kryptovalutamiljardärer. Den 27-åriga programmerarens kryptobestånd steg till högre nivåer när Ethereum-priset slog nya rekordhöjder.

Med en balans på över 333 520,81+ i sin offentliga Ether-plånbok korsade Buterin värderade miljarder dollar när denna kryptovaluta nådde 3000 dollar. Förvara på adressen 0xAb5801a7D398351b8bE11C439e05C5B3259aeC9B sedan 8 september 2015, Buterins lägsta värde i USD-termer uppgick till 0,12 $ den 19 november samma år och uppgår till 1 044 090 315,14 USD idag, enligt Etherscan-data.

Relaterad artikel | Ethereum Rally sträcker sig över 3.400 $, varför Dips förblir attraktiva

Featured image from Pixabay, Charts from Tradingview.com and CryptoQuant.

Source link

Related posts

Ethereum till låga Tx-kostnader med balans- och gnoslösning

Bitcoinguide

Vad är studentmynt och varför det redan samlat in över 28 miljoner dollar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Centralbanken varnar för kryptovalutarisker, olicensierade utbyten – reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide