Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja icke-fungibla tokens byggda med Bitcoin Cash – Technology Bitcoin News


Sommaren 2019 publicerade vår nyhetsdesk en steg-för-steg-guide om hur man skapar en icke-fungibel token (NFT) tillgång genom att utnyttja Simple Ledger Protocol byggt ovanpå Bitcoin Cash blockchain. Följande guide är en uppdaterad genomgång om processen att skapa en NFT-samlarobjekt med blockchain-nätverket med konstverk som laddats upp till Inter-Planetary File System (IPFS).

Hur man skapar ett SLP-baserat icke-svampbart token med Electron Cash Wallet

Icke-fungibla token (NFT) tillgångar har blivit fulla ilska 2020 och in i det nya året. År 2021 har NFT-säljare sålt NFT-konstverk och samlarobjekt till ett värde av miljoner dollar. NFT-lösningar har varit framträdande i ETH-kedjan, även om processen först populariserades i BTC-kedjan med den ursprungliga Rare Pepe-samlingen.

Token-lösningar och NFT har också spridit sig till andra blockchain-nätverk och under 2019 publicerade nyheter.Bitcoin.com ett genomgång om hur man kan utnyttja Simple Ledger Protocol (SLP) för att skapa en NFT. NFT-tekniken i Bitcoin Cash-nätverket är fortfarande ung och behöver växa mer robust, men den har mognat mycket sedan vår ursprungliga NFT-skapelseguide med SLP-ramverket.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Electron Cash SLP-versionen är för närvarande 3.6.6 i skrivande stund och efter denna artikel publiceras kommer nya utgåvor att publiceras. Kontrollera alltid den officiella webbplatsen för den senaste versionen och kontrollera alltid PGP-signaturerna. Electron Cash SLP-versionen är utmärkt för prägling av SLP-tokens, men andra Bitcoin Cash-kompatibla icke-vårdplånböcker som Bitcoin.coms Wallet och Zapit kan skicka och lagra NFT: er byggda med Simple Ledger Protocol.

Processen som förklaras i följande artikel är en uppdatering av den steg-för-steg-guiden och hur en person kan sälja en NFT efter präglingen. För att komma igång behöver du den senaste versionen av Electron Cash SLP-versionen (3.6.6). PGP-signaturer och filhashar finns i projektets Github-arkiv.

Förutom plånboken behöver du också en liten del av Bitcoin Cash (BCH) för att skapa och skicka SLP-baserade tokens. Detta liknar den gasfunktion som används av Ethereum för att pruta och driva ERC20-token-transaktioner. Du kan dock skapa och skicka SLP-tokens med endast ett nickel ($ 0,05) för att följa med den här guiden.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Inter-Planetary File System (IPFS) är ett decentraliserat protokoll och peer-to-peer-nätverk som kan lagra och dela data i ett distribuerat filramverk. Om du skapar en BCH-baserad NFT med en fil bifogad som teckningar kan du ladda upp jpeg- eller bildfilen till IPFS och få en URL-länk för att tjäna till NFT-token du skapar med Electron Cash SLP-plånboken.

Härifrån bör du ladda ner skrivbordsversionen av Inter-Planetary File System (IPFS), som gör att du kan ladda upp en fil till IPFS-nätverket av noder. När det finns en liten del av bitcoin-kontanter (BCH) i din nyskapade Electron Cash SLP-plånbok kan du sedan fortsätta att anpassa en ny SLP NFT1-typtoken.

Plånbokets gränssnitt har åtta flikar du kan välja mellan, och en av dem säger “tokens”. Vid den här tiden trycker du helt enkelt på fliken “tokens” och längst ner på plånboken finns det en annan flik som säger “skapa ny token.”

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Fyll i fälten för anpassning av token i Electron Cash SLP-plånboken.

Detta öppnar ett fönster i plånboken för Electron Cash SLP-version som låter dig anpassa SLP-tokens och göra en enda icke-fungibel tillgång också. För att slutföra mitt experiment skapade jag en token som heter “Hysteria (HYS)” och dokumentation om min NFT kan ses här. Med plånboken skrev jag in “token name”, “token symbol” och “document URL.”

Det är här IPFS spelar in, för innan du skapar token måste du ladda upp filen till IPFS och efter att den har laddats upp får du en IPFS URL-länk. IPFS-länken leder direkt till samlarens konstverk eller textdokumentfil.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
NFT som jag skapade på tisdagskvällen präglades cirka 3/2/2021, 20:13:35 (ET) och bekräftades vid BCH-blockhöjd 677 074.

Fortsätter du med fälten för anpassning av plånboken efter att du har lagt till IPFS-URL-länken i fältet “dokument-URL”, måste du också se till att flikarna “fast tillgång” och “NFT-förälder” också är markerade. Eftersom NFT är icke-fungibelt har symbolen inga decimaler, vilket i grunden betyder att den inte kan delas upp i fraktioner.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Opcode-metadata bundna till den icke-fungibla token byggd med Simple Ledger Protocol.

Innan du skapar token kan du få en avancerad titt på skapandet genom att trycka på “preview” på Electron Cash SLP-plånboken. Om allt är tillfredsställande, trycker du helt enkelt på “skapa ny token”, så börjar präglingsprocessen.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Simpleledger.info är en SLP-transaktionsutforskare som kan ge information om alla SLP-tokens, transaktioner, brännskador och utfärdande sedan protokollets början.

Säljer BCH Crafted NFT och Waifu NFT Kran

NFT som jag skapade på tisdagskvällen präglades cirka 3/2/2021, 20:13:35 (ET) och bekräftades vid BCH-blockhöjd 677 074. Efter att ha präglat HYS kunde jag välja att sälja NFT via BCH NFT Exchange på ett icke-vårdnadsfullt och pålitligt sätt.

Webbportalen BCH NFT Exchange har också en genomgångsguide så att människor kan lära sig att sälja Bitcoin Cash-baserade NFT. Efter att ha lärt sig plattformens växlingsprocess kan du eller någon helt enkelt trycka på för att skapa en swapptransaktion för att skapa en onchain-swap utan risker från motparter.

Personer som är intresserade av att byta BCH-baserade NFT: er kan besöka Reddit-forumet / r / slpswap / för att annonsera ett erbjudande. SLP-baserade icke-fungibla token-skapare kan också välja att sälja sina NFT: er med hjälp av webbportalen memo.cash, som också är värd för en SLP-handelsbörs.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Med BCH NFT Exchange kan en användare generera en swaptransaktion för att sälja NFT på ett icke-depå och decentraliserat sätt. SLP-baserade icke-fungibla token-skapare kan också sälja sina NFT-filer med hjälp av webbportalen memo.cash, som också är värd för en SLP-handelsbörs.

Eftersom Bitcoin Cash NFTs fortfarande är i början, måste det finnas en mängd plånböcker som kan känna igen IPFS URL-länkar eller någon universell ram. Till exempel finns det webbplatsen waifufaucet.com där människor kan få gratis och unika NFTs av 2D-anime-konst som har präglats i BCH-kedjan.

En steg-för-steg-guide för att skapa och sälja en NFT med Bitcoin Cash
Waifu NFT-kran.

Skaparna av Waifu NFT har också en “Waifu Research Telegram Group” som kan användas för att diskutera Waifus och NFT-teknik. För närvarande känner de flesta plånböcker inte igenom IPFS-URL: er och det bundna konstverket, vilket i huvudsak betyder att NFT i en icke-kompatibel plånbok inte visar en bild om det finns bifogade konstverk (jpeg, png-fil).

Detta kommer förmodligen inte vara fallet så länge, eftersom SLP-förbättringar har varit obevekliga sedan protokollet skapades för tre år sedan.

Vad tycker du om Electron Cash SLP-plånboken och möjligheten att enkelt skapa NFT på Bitcoin Cash? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

BCH, bitcoin cash, Blockchain, samlarobjekt, Electron Cash, Extensible Items, HYS, Hysteria, images, IPFS, IPFS.io, Metadata, NFT1, non-fungible, Op_Return, Opcode, Script, Simple Ledger Protocol, SLP NFT1 type, SLP tokens, teknik, tokens

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Waifu NFT-kran, Simpleledger.info, Electron Cash, Simpleledger.cash, IPFS, Jamie Redman,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Nilicoins, Rare Pepe och Curio Cards – En titt på OG-samlarobjekten som startade NFT-galenskapen – Utvalda Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Crypto-lån fortsätter att utvecklas med DeFi när Lendefi möjliggör undercollateraliserad upplåning

Bitcoinguide

Multi-Platinum inspelningskonstnär Lil Pump släpper NFT: er för digitala smycken – Bitcoin News

Bitcoinguide