Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

En SEC-krusningseffekt lämnar XRP som skjuter Crypto Top 10


XRP släpar inte överraskande efter resten av den otroligt hausseartade kryptomarknaden och altcoinutrymmet. SEC: s anklagelser mot Ripples chefer som hävdar att själva tokenet är en oregistrerad säkerhet har skadat någon chans till uppåtgående fart.

Det har också fått altkoinet att sjunka längre och längre ner i de tio bästa kryptotillgångarna efter marknadsvärde, mindre på grund av att säljare dumpar XRP, men eftersom andra mynt flyger så högt och lämnar Ripple bakom. Här är hur de nuvarande topp tio ser ut och hur Ripple nu passar in i vecket.

XRP sjunker till nummer sju plats i krypto topp tio efter marknadsvärde

XRP under nästan hela sin existens satt stadigt i de tio bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde i tredje rang, bakom Bitcoin och Ethereum.

Ibland drog det före Ether, och andra gånger tog Tether tredje plats istället. Men för alla ändamål har genomsnittet året innan varit nummer tre för XRP i många år nu.

xrp crypto market cap krusning

XRP has fallen to the number seven spot in the top ten cryptocurrencies by market cap | Source: CoinMarketCap

För första gången på flera år rankar XRP nu nummer sju efter Binance Coin, Cardano och Polkadot.

Altcoin var redan en efterbliven i kryptomarknadsmässiga termer, under de senaste åren. Men efter ett misslyckat breakout tidigare i år är det nu mil efter i jämförelse.

Relaterad läsning | Glöm 2021, här är hur höga kryptopriser kan gå 2026

XRP hade börjat sväva, med några av de vildaste vinsterna för att starta altcoin-säsongen som har pågått under en tid. Men påståenden från SEC som laddar myntets moderbolag, Ripple, tog vinden ut från rallyt.

Prisåtgärder kraschade tillbaka på både USD- och BTC-par, och sedan dess handlar XRP mestadels i sidled, med lite samordnad pumpning och dumpning längs vägen.

  xrp krusning sek krypto

The altcoin unfortunately failed to break out and is now lagging behind other coins | Source: XRPUSD on TradingView.com

Medan XRP handlar i sidled och inte i närheten av all-time-toppar, bryts andra altcoins över sina och stiger femfaldigt. Med fler och fler mynt som svävar åt vänster och höger, oavsett vilka XRP-innehavare som finns kvar, kan de frestas att sälja på jakt efter vinster någon annanstans.

Relaterad läsning | Altcoin Season är här: “Köp Crypto” överraskar Bitcoin-sökningar på Google

Men om Ripple i slutändan kan vinna ärendet, kan XRP så småningom göra en comeback jämfört med resten av marknaden. När XRP bryter ut, flyttar den några av de största i termer av den totala procentklättringen.

Med så mycket mer mark att täcka bara för att göra det närmare Bitcoin och Ethereum, kan XRP ha en av de största comebacksna i kryptohistoriken.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Oaktree Capital grundare Howard Marks ändrar sig om Bitcoin när efterfrågan stiger och pris hoppar 10 gånger – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Twitter-aktien hoppar 20% efter rapporterna väger företaget möjligheten att lägga till BTC – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

OKEx lägger till PERP och ytterligare tre token för att ytterligare utöka sitt DeFi-erbjudande

Bitcoinguide