Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

En miljondel av Bitcoin-försörjningstaket är nu värt 1 miljon dollar – Nyheter Bitcoin News


På söndagen den 7 mars 2021 hoppade priset per bitcoin över 50 000 $ handtaget igen, eftersom den digitala tillgångens totala börsvärde är cirka 925 miljarder dollar. En sak är säker, det kommer aldrig att finnas mer än 21 miljoner bitcoin och idag finns det ungefär 18 647 525 bitcoin i omlopp. Intressant är att alla som äger 21 bitcoin eller en miljondel av hela utbudet för närvarande är miljonär idag.

’21 miljoner Bitcoin Club ‘

Tillbaka i 2017 rapporterade finanspublikationer om ett antal kryptoförespråkare som “gunning” för exklusivt medlemskap i klubben ’21 miljoner. ‘ Klubben på 21 miljoner avser antalet bitcoins som någonsin kommer att produceras och år 2140 kommer antalet att vara 21 miljoner BTC. Under de senaste åren har många entusiaster försökt gå med i 21 miljoner klubben genom att skaffa en enda bitcoin, som byter händer mot en touch på över 50 000 dollar på söndag morgon.

I åratal kan människor hitta en mängd foruminlägg om människor som äntligen har gjort det till den exklusiva klubben av ägare som har en enda bitcoin (BTC).

Satoshis 21 miljoner mysterium: En miljondel av Bitcoin Supply Cap är nu värd 1 miljon dollar

”Efter nästan [two] år i krypto kom jag äntligen in, ”skrev en individ på Reddit för två år sedan. ”Det kan vara litet för de flesta av er här, men för en person i ett tredje världsland är detta en enorm prestation. Nu, för att fokusera på min [altcoins], sälj dem sedan för BTC i det mest lämpliga ögonblicket. Önska mig lycka till, tillade han.

Medlemmar i 21 miljoner klubbar som äger en enda BTC, äger också exakt 0,0000047619% av hela utbudet per ägare. Sedan finns det en annan klubb av bitcoinare som har erhållit cirka 21 BTC eller 0,0000999999% av hela bitcoin-utbudet.

Idag är en miljondel av bitcoinutbudet nu värd över 1 miljon amerikanska dollar. En miljondel av bitcoinutbudet är cirka 21 bitcoin. Den här veckan är ytterligare ett exempel på detta tillfälle, eftersom BTC-priserna sjönk i värde för några dagar sedan efter att ha nått en rekordhög (ATH) på 58 354 $ den 21 februari.

Satoshis 21 miljoner mysterium: En miljondel av Bitcoin Supply Cap är nu värd 1 miljon dollar
21 miljoner klubbkonstverk publicerade av cryptoart.com och ritade av artist Alix Branwyn.

Tio dagar före bitcoin (BTC) -priset ATH, kryptoförfattaren Pete Rizzo twittrade “En miljondel av bitcoinutbudet är nu värt 1 miljon dollar.” Vid tidpunkten för publiceringen rymmer 132 325 adresser var som helst mellan 10-100 BTC och ägare av en miljondel av bitcoinutbudet är representerade bland detta sammanlagda adresser.

Förutom entusiasterna som helt enkelt vill gå med i 21 miljoner klubbar genom att äga ett enda mynt, finns det många som har varit besatta av att gå med i klubben av ägare som äger en miljondel av BTC-utbudet.

“21 BTC-klubben blir svårare att gå med”, förklarar en webbportal med namnet “21-btc.club.”

Varför valde Satoshi 21 miljoner försörjningslock?

Resonemanget bakom varför Satoshi Nakamoto valde 21 miljoner leveransgränser kan ha gjorts medvetet av ett antal skäl. Enligt ett e-postmeddelande mellan Mike Hearn och Nakamoto valde uppfinnaren av Bitcoin-nätverket dock gränsvärdet på 21 miljoner så att det skulle stämma överens med M1-penningmängden av fiatvalutor som euro och US-dollar. Tillbaka 2008 var penningmängden M1 cirka 21 biljoner när Nakamoto publicerade vitboken.

”Jag ville välja något som skulle göra priser som liknar befintliga valutor, men utan att veta framtiden är det väldigt svårt. Det slutade med att jag plockade något i mitten, sa Nakamoto i e-postmeddelandet till Hearn.

Satoshi Nakamoto tillade:

Om Bitcoin förblir en liten nisch, är det värt mindre per enhet än befintliga valutor. Om du föreställer dig att den används för en del av världshandeln, kommer det bara att finnas 21 miljoner mynt för hela världen, så det skulle vara värt mycket mer per enhet.

Vitbokens matematik visar också att antalet på 21 miljoner ytterligare stämmer perfekt med några av de intressanta designmönstren i programvaran. Exempelvis är numret på 21 miljoner integrerat i blockbelöningens halvering, tillsammans med den genomsnittliga tiden på 10 minuter att bryta ett BTC-block. Belöningarna minskas också till hälften var 210 000 block som bryts, och för närvarande får gruvarbetare 6,25 BTC per block.

Satoshis 21 miljoner mysterium: En miljondel av Bitcoin Supply Cap är nu värd 1 miljon dollar
Det totala värdet av Bitcoins nätverkssubvention (bitcoin block rewards) kan uttryckas i ekvationen som visas ovan. Blockbelöningsepoker (210 000 block) hackas i hälften konsekvent tills de slutar efter cirka 32 Bitcoin-belöningshalvdelar.

Intressant är att den minsta enheten i Bitcoin-nätverket är en enda satoshi eller 0,00000001 BTC. Ph.D., Christian Seberino förklarade 2018, att Satoshi sannolikt valde de 21 miljoner för att “involvera aritmetik med flytande punkt.”

Satoshis 21 miljoner mysterium: En miljondel av Bitcoin Supply Cap är nu värd 1 miljon dollar
Flytpunktsräkning.

Seberino säger att även om BTC: s leveransgräns verkar godtycklig, är resonemanget bakom varför Satoshi valde numret ganska bra.

“Det hjälper till att undvika fel på de flesta datorsystem och är sannolikt tillräckligt för alla möjliga transaktioner överallt”, betonade Seberino. ”Flytpunktsräkning är en typ av matematik som används av datorer för att hantera decimaler. Decimaler representeras ofta med 64 bitar där en bit betecknar tecknet, 11 bitar betecknar en exponent och 52 bitar betecknar en bråkdel. ”

Papperet skrivet av Seberino tillägger:

För att undvika avrundningsfel är det ofta en bra idé att undvika heltal som inte kan representeras med endast bråkbitarna. För att vara extra säker kan det hjälpa att också lämna en bråkdel oanvänd. Med avseende på 64-bitars decimaler skulle det begränsa heltal till 51 bitar. Det maximala heltalet som kan representeras med 51 bitar är drygt 2100 biljoner.

Vi har ärligt talat inte ett fast svar på varför Nakamoto valde gränsen på 21 miljoner och han kunde ha fått inblick i några numerologiska begrepp som vi inte känner till. De 21 miljoner klubbarna, oavsett om det är innehavare av ett enda mynt eller totalt 21 bitcoins, kommer sannolikt att fortsätta växa över tiden och till och med byta händer över generationsgränser.

Dessutom, varje gång bitcoin (BTC) ökar med $ 50 000, kommer innehavarna av 21 BTC att se en förmögenhet öka med ytterligare $ 1 miljon USD. Vissa skulle säga att det inte är för sent att gå med i klubbarna om de är intresserade av att bära rikedom i framtiden.

Vad tycker du om 21 miljoner bitcoin-klubben och anledningarna till varför Satoshi Nakamoto valde det numret för leveransgränsen? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

$ 1 miljon, 21 bitcoin, 21 miljoner, 21 Million Club, 21 Trillion 2008, 21-btc.club, 210000 block, Bitcoin (BTC), Bitcoiners, BTC, BTC 21 Million, Christian Seberino, flytpunktsräkning, M1 Supply, Mike Hearn, en miljondel, Pete Rizzo, Satoshi Nakamoto, försörjningslock, utbudsgräns

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Cryptoart.com, Alix Branwyn, Christian Seberino,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Den spanska öregeringen beslutar att sälja sina Bitcoin-investeringar genom att citera ‘etiska’ skäl – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Crypto CEO “övertygad” om Bitcoin Cycle Top, varnar för försäljning av sidintensitet

Bitcoinguide

‘The Fed Is Trapped’ – Oregelbundna obligationsmarknader, uttömda leveranser, analytiker säger Tsunami om statskassanemissioner på gång – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide