En israelisk Blockchain-start påstår att de har uppfunnit en “Ångra” -knapp för Bitcoin-transaktioner

Kirobo, en två år gammal israelisk blockchainstart, tillkännagav den 30 juni att den har hittat ett sätt att hantera problem relaterade till mänskliga fel i cryptocurrency-transaktioner.

I en nyligen undersökning av Fio Foundation rapporterade 55% av de tillfrågade att de upplevde stressande mänskliga fel när de skickade cryptocurrency och 18% rapporterade förlust av medel på grund av sådana fel.

Som sådan har Kirobo uppfunnit “Hämtbar överföring”, ett sätt för avsändare att avbryta en transaktion som skickas till fel adress. Kirobo tillhandahåller en unik kod till avsändaren och mottagaren måste ange matchande lösenord för att få överföringen.

”Till dess att rätt kod har lämnats av mottagaren kan avsändaren hämta pengarna när som helst […] Kirobo har inte användarens privata nyckel och har inget tillträde till fonderna eller deras destination: lösenordet styr helt enkelt huruvida överföringen är slutförd eller inte, ”säger uppstarten.

Plattformen har enligt uppgift granskats av cyberintelligensföretaget Scorpiones Group och stöds av Israel Innovation Authority.

Syftet med uppfinningen är enligt Kirobos vd Asaf Naim att göra blockchain-transaktioner lika enkla och säkra som onlinebanker. Retrievable Transfer är den första produkten som släppts av Kirobo, som vill lägga till ett logiklager i blockchains som skyddar användare från mänskliga fel.

Kirobo säger att återvinningsbar överföringsfunktion nu är tillgänglig på Ledger-kryptoplan för Bitcoin (BTC) transaktioner och kommer påstås att förbli gratis för transaktionsbelopp upp till $ 1 000.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

“Ser dåligt ut” – Bitcoin Futures Echo dagar före mars krasch, säger Trader

Bitcoin (BTC) futures var oroande analytiker den 10 juli eftersom volymdata antydde allvarlig svaghet och potentialen för en stor återgång.Ladda upp ett veckovis...

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Federal Reserve: s minskande balansräkning är björnaktig för Bitcoin. Eller är det? – CoinDesk

Den amerikanska centralbankens balansräkning kontrakterar, men trots den allmänna åsikten är det inte nödvändigtvis dåliga nyheter för bitcoin. Centralbankens balansräkning minskade med 88 miljarder...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!