Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

En grupp kryptoförespråkare brände ett original Banksy ‘Morons’ -tryck och gjorde det till en NFT – Blockchain Bitcoin News


Originalkonstverk skapade av den pseudonyma Englandbaserade gatukonstnären och politiska aktivisten Banksy har bränts för att göra konsten till en icke-fungibel symbol (NFT). Skärmavtrycket var en av endast 500 tillverkade och autentiserades av Banksys verifieringsföretag Pest Control. Förbränningen var ett symboliskt budskap om att förvandla en sällsynt fysisk konstverk till en icke-fungibel digital samlarobjekt.

Burning a Banksy ‘Morons’ Print

I februari dök ett Twitter-konto upp på sociala medier med namnet @burntbanksy, som består av en grupp konst- och icke-fungibla token (NFT) entusiaster. Gruppen samlare och investerare meddelade att den 2 mars 2021 skulle gruppen bränna konstverk som skapats av den ikoniska gatukonstnären Banksy.

Den engelskt baserade konstnären och den välkända politiska aktivisten Banksy är en av de mest populära graffitikonstnärerna idag med sin unika gatukonstkommentar och stencilingsteknik. Burnt Banksy-teamet bestämde att de skulle förstöra ett stycke som heter “Morons” som screentrycktes 2006.

En grupp Crypto-förespråkare brände ett original Banksy 'Morons' -tryck och förvandlade det till en NFT
År 2006 skapade Banksy 500 utskrifter av ”Morons” konstverk och uppskattningar säger att varje fysisk bit är värt cirka 70 000 £ eller 97 000 $ + USD.

”Morons” är ett kritiskt kniv på konstscenen, eftersom det förlöjligar själva köparna av Banksys konstverk. Grafiken visar en konstauktion och målningen som säljs säger “Jag kan inte tro att du idioter faktiskt köper den här sh * t.” Konsten som ägs av Burnt Banksy-teamet var ett screentryck numrerat 325 av 500 stycken som Banksy skapade. Uppskattningar säger att “Morons” -tryck värderas till cirka 70 000 £ eller 97 734 USD. “Morons” -stycket som präglades av Banksy 2006 certifierades också av Banksys autentiseringsteam Pest Control.

En av medlemmarna i Burnt Banksy-besättningen dök upp i en liveström för att visa brännprocessen och förklara resonemanget bakom den. Individen nämnde att teamet var en massa konstentusiaster som stöds av det decentraliserade finansprojektet Superfarm. “Morons” NFT kommer att säljas på Opensea NFT-marknaden enligt det brinnande ceremonimeddelandet.

“Just nu ska jag bränna den här Banksy”, sa individen när han höll en tändare i handen. ”Anledningen till detta är att om vi hade NFT och den fysiska biten, skulle värdet främst vara i det fysiska stycket. Genom att ta bort den fysiska biten från existensen och bara ha NFT, ser den till att NFT på grund av det smarta kontraktet på blockchain säkerställer att ingen kan ändra stycket, och det är den verkliga biten som finns i världen. ”

Burnt Banksy-representanten tillade:

Genom att göra detta flyttas värdet på den fysiska biten till NFT och är det enda sättet du kan ha den här biten längre. Målet här är att inspirera, vi vill inspirera teknikentusiaster och vi vill inspirera artister. Vi vill utforska ett nytt medium för konstnärligt uttryck.

Mitt i den utbredda populariteten kritiseras NFT-lösningar

Banksy ”Morons” -förbränning kommer vid en tidpunkt då icke-fungibla token-tillgångar har varit mycket populära 2020 och fram till 2021. NFT-artister har sålt NFT-konst i miljoner dollar förra året och miljoner till i år också. Artister som Beeple, Bosslogic och till och med Justin Roiland, medskaparen av Adult Swim-tecknad serie Rick och Morty har alla sålt NFT med rekordförsäljning.

En grupp Crypto-förespråkare brände ett original Banksy 'Morons' -tryck och gjorde det till en NFT
Banksy-trycket kallat “Morons” brändes av gruppen för att göra det till en icke-fungibel token (NFT) samlarobjekt.

Dessutom har den välkända samlarkort- och godistillverkaren Topps utfärdat icke-fungibla tokentillgångar kopplade till Garbage Pail Kids (GPK) -kortserien. Enjin och Microsoft tillkännagav nyligen att de släppte NFT-objekt som är kompatibla med världens mest populära videospel Minecraft.

Banksy-konstverket brinner och överförs till en NFT kommer också vid en tidpunkt där NFT kritiseras. Ett antal välkända kryptolampor tror att den icke-fungibla tokenindustrin är bara en modefluga och Litecoin-skaparen Charlie Lee jämförde den med 2017 års initiala erbjudande av mynt (ICO).

“Jag ser många paralleller mellan 2021: s NFT med 2017: s ICO: er och 2013: s altcoins,” Lee twittrade den 2 mars. ”[NFTs are] lätt att skapa nya utan hinder, enkelt att förstå [and] förklara, ger massor av nya människor i krypto, [NFTs have] höga priser [and] pumpar skapar hype / FOMO, [but] få kommer att ha och ha värde, de flesta kommer inte, ”tillade Lee.

Det väcker frågan om NFT kommer att tas lika seriöst som fysisk konst. Visst har det fört ett nytt uttrycksmedium till konstnärer, men för vissa människor som knyter metadata till en kryptotoken och konst gör konsten inte oföränderlig. Kritiker tror att det bara räcker att ta en skärmdump och allt NFT-köpare gör är att bara köpa kodrader.

För många NFT-förespråkare är den senaste Banksy “Morons” -bränningen en milstolpe, och ett steg in i ett helt nytt uttrycksmedium. Men vissa människor ser på ceremonin som enkelt förstöra en perfekt bra bit av Banksy-konst för några rader av Ethereums soliditetskod.

Vad tycker du om teamet som brände Banksy “Morons” screentryck? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

“Morons”, “Morons” print, Banksy, Banksy art, Banksy NFT, Banksy NFT art, Banksy Non-Fungible Token, Beeple, Bosslogic, Burnt Banksy, charlie lee, Critics, Justin Roiland, Litecoin Creator, NFT art, Non- fungible Token, Opensea

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, @burntbanksy, Twitter, Youtube, Banksy,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Pro Baseball Team Oakland A: s planer på att hålla Bitcoin erhållen från biljettförsäljning – Bitcoin News

Bitcoinguide

Senaste avsnittet av The Simpsons priser Bitcoin på ‘Infinite’ när Crypto konsoliderar sig över tröskeln på 60 000 USD – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

5 Kritiska Bitcoin Trading Takeaways för den här veckan när priset faller

Bitcoinguide