Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

En ECB-styrelseledamot angriper Bitcoin och säger att det inte uppfyller pengarnas grundläggande egenskaper – Reglering Bitcoin News


Isabel Schnabel, styrelseledamot i Europeiska centralbanken (ECB), har attackerat bitcoin och hävdar att kryptotillgången “inte uppfyller pengarnas grundläggande egenskaper.” Hon beskriver också bitcoin som en ”spekulativ tillgång utan något igenkännligt grundläggande värde och är föremål för massiva prissvängningar.” Schnabel antar också att förtroendet för “kryptovalutor snabbt kan avdunsta”, vilket i sin tur orsakar “störningar på finansmarknaderna.”

Den digitala euron

I kommentarer som gjordes under en intervju nyligen avslöjar Schnabel också hur hon och hennes kollegor på ECB tycker “det är fel att beskriva bitcoin som en valuta.” När Schnabel påminns om miljardären Elon Musks syn på bitcoin, svarade ECB: s styrelseledamot fortfarande: ”Han har frihet att göra det.”

Under tiden använder Schnabel intervjutillfället för att upprepa ECB: s beslut att skapa sin egen digitala valuta. Hon säger emellertid att “mycket förberedande arbete måste göras för att projektet ska kunna ordnas ordentligt.” Schnabel försöker också motivera påståenden om att konsumenter skulle vara mer mottagliga för en digital valuta utfärdad av ECB än en utfärdad av privata enheter. Hon sa:

Ingen kan erbjuda en liknande grad av säkerhet och dataskydd som ECB. Människor tycker att ämnet är viktigt: vem vill vi avslöja våra uppgifter som konsumenter? De är säkert mer benägna att lita på ECB än Facebook eller andra privata operatörer.

Som förväntat utlöste Schnabels kommentarer en snabb reaktion från vissa bitcoinare och kryptovaluta-supportrar på Twitter. Som svar på Schnabels anmärkning att ECB är en pålitlig institution sa en Twitter-användare Plan B till exempel:

“Människor i Zimbabwe, Venezuela, Libanon, Turkiet ber om att skilja sig (efter vad centralbankerna gjorde med sina pengar).”

Mänskliga rättigheter och dataskydd

Alex Gladstein, strategichef på Human Rights Foundation, vägde också in genom att ställa en fråga till ECB: s styrelseledamot. Han frågade:

Isabel, hur mycket har du tittat på de mänskliga rättigheterna med Bitcoin? Jag har många exempel från hela världen här på individer och grupper i hög inflation och auktoritära miljöer som drar nytta av att använda dessa nya pengar.

Under tiden angrep andra användare Schnabels påstående att ”ingen annan institution kan erbjuda en liknande grad av säkerhet och dataskydd som ECB.” Till exempel påminner användaren Ryan Cwynar Schnabel om att “bokstavligen vilken kryptovalutakedja som helst ger mer säkerhet än något system som din organisation kan utforma.”

Ändå tror några användare som Micheal Reilly att det finns en plats för både privatemitterade digitala valutor och den som ECB tänker skapa. Han sa:

”Centralbankens politik är det minsta av problemen med något av dessa länder. Institutionellt misslyckande eller någon institutionell fråga kommer och kan påverka allt i ett land. CB är inte problemet. Jag äger Bitcoin och tror att det har ett användningsfall och en digital euro också är en bra idé. ”

Vad är din reaktion på Schnabels kommentarer om bitcoin? Du kan dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Frankrike till auktion 611 Bitcoins som beslagtagits av hackare – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Gårdagens Bitcoin Selloff Saw Record $ 1,6 miljarder i likvidationer

Bitcoinguide

TrustSwap och Yield lanserar ett nytt FlashDrop-program för att stimulera mindre spelare – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide