Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Eminem ansluter sig till The Weeknd, Grimes, samlar in $ 1,78 miljoner från den första NFT-samlingen


Viktiga takeaways

  • Eminem släppte sin första uppsättning NFT genom Nifty Gateway på söndag. Samlingen samlade knappt 1,8 miljoner dollar.
  • Samlingen innehöll digitala actionfigurer, karaktärer från ikoniska Eminem-videor, Mathers ursprungliga instrumentbeats och sällsynta fysiska föremål.
  • NFT-rymden har lockat många musiker i år, men Eminem är utan tvekan den största stjärnan som hittills har deltagit i rörelsen.

Dela den här artikeln

Marshall Mathers, den amerikanska rapparen, mer känd som Eminem, släppte sin “Shady Con” -samling på Nifty Gateway under helgen. Försäljningen samlade 1,78 miljoner dollar.

Eminem Mints Nifties på Ethereum

Tillkännager samlingen, han sa:

”Jag har samlat sedan jag var liten, allt från serietidningar till baseballkort till leksaker, såväl som varje rap-album på kassett jag kunde få tag på. Inte mycket har förändrats för mig som vuxen … Jag har försökt att återskapa några av dessa samlingar från den tiden i mitt liv, och jag vet att jag inte är ensam. ”

Droppen innehöll digitala actionfigurer, liksom karaktärer inspirerade av klassiska Eminem-musikvideor. Mathers tillhandahöll sina egna original instrumentbeats på flera bitar. De öppna upplagorna prissattes till $ 313, en relativt blygsam summa jämfört med andra icke-fungibla tokens (NFT) på marknaden.

Eminem NFT Stan's Revenge-image
Eminem NFT Stan’s Revenge-image. Källa: Nifty Gateway

Det mest värdefulla stycket, ett enastående videoklipp som heter “STANS ‘REVENGE”, hämtade 100 000 dollar. Den inkluderade ett sällsynt par Eminem x Carhartt Air Jordan sneakers och andra eftertraktade fysiska föremål.

Den slutliga summan sätter Mathers i samma liga som superstjärnartister som The Weeknd och Grimes, som nyligen har tjänat upp över 1 miljon dollar från att släppa NFT på Ethereum.

NFT har visat sig vara populära i många kreativa discipliner under de senaste månaderna. Medan mycket av den vanliga uppmärksamheten har fokuserat på den digitala konstvärlden sedan Beeples historiska Christies försäljning, har 2021 varit ett avgörande år för musikindustrins antagande av NFT.

NFT har vanligtvis formen av en digital tillgång, men de kan också komma i fysisk form. Dessa tillgångar kan omfatta musik, bildkonst, tweets, digitala modebitar och allt annat som kan tokeniseras. Eftersom data för varje tillgång registreras på nätet är NFT bevisligen knappa och unika för deras ägare.

Det är viktigt att flera utgåvor av samma NFT kan präglas; den unika aspekten är de data som registreras på blockchain. NFT finns vanligtvis på Ethereum idag och de köps vanligtvis med ETH.

NFT-teknik och musik

Musikströmningstjänster som Spotify dominerar branschen idag, men de är mycket mindre lukrativa för artister – plattformen betalar vanligtvis ungefär en halv procent per ström. Med NFT kan artister få betalt för sitt arbete nästan omedelbart utan att tredje part tar en kraftig nedskärning.

Dessutom kan smarta kontrakt programmeras för att betala den ursprungliga ägaren för varje efterföljande försäljning av en bit. Det skulle kunna förändra hur rekordmarknader som Discogs fungerar i framtiden. Det finns också en möjlighet att NFT kommer att ersätta fysiska konsertbiljetter i framtiden; det skulle vara en fördel med att tokenisera biljetter eftersom det kan hjälpa till att eliminera skalpningsmarknaden.

Trots alla teknologins potentialer har NFT varit splittrande bland musikfans. Många har föreslagit att miljöpåverkan av Proof-of-Work-blockkedjor gör det svårt att motivera prägling av NFT.

Ethereum kommer dock snart att gå över till en mer energieffektiv Proof-of-Stake-konsensusalgoritm, medan effektiva lösningar från projekt som Palm och Polygon har dykt upp de senaste veckorna. Minting NFTs på Proof-of-Stake sidokedjor som Polygon är ett sätt att göra dem mer hållbara samtidigt som de behåller en plats inom Ethereums rika ekosystem.

Med stora artister som Eminem som nu experimenterar med NFT, blir hållbara lösningar viktigare än någonsin eftersom rymden får mer uppmärksamhet. Aktiv sedan slutet av 80-talet är Eminem en av de mest framgångsrika rapartisterna genom tiderna. Han har sålt 220 miljoner skivor över hela världen.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Advokatbyrå stämmer MoneyGram över rippelpartnerskap

Bitcoinguide

VeChain Hits All-Time High, men tekniken stavar problem

Bitcoinguide

AC Milan ansluter sig till Ethereum NFT Game Sorare

Bitcoinguide