Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Elon Musk tappar ytterligare tips om “Marscoin”


Viktiga takeaways

  • Elon Musk har diskuterat möjligheten att skapa sin egen kryptovaluta, “Marscoin”.
  • Myntet skulle förmodligen användas för att köpa upp stora mängder Dogecoin och driva upp dess värde.
  • Diskussioner verkar dock till stor del vara skämt.

Dela den här artikeln

Elon Musk från Tesla och SpaceX-berömmelse har antytt att han skulle kunna utveckla en kryptovaluta, även om möjligheten fortfarande är osäker.

Musk föreslår Marscoin

Den 14 februari uttryckte Musk en önskan att köpa stora mängder Dogecoin för att öka dess värde. Alternativt, sa han, kunde han betala Dogecoin-investerare för att ogiltiga sina konton.

En dag senare föreslog Mansour Shahrokh från Knight Chadwick Limited att Musk skulle skapa sin egen kryptovaluta för att utföra uppgiften att köpa upp Dogecoin-utbudet. ”Du skulle inte behöva betala [U.S. dollars] för att göra de stora innehavarna av dogecoin rikare än de redan är ”, konstaterade Shahrokh.

Binance VD Changpeng Zhao föreslog att kalla kryptovalutan Marscoin. Musk svarade: “Det kommer definitivt att finnas ett Marscoin.”

Dessa kommentarer är förmodligen med hänvisning till tidigare diskussioner på Twitter, som föreslog att Musk skulle skapa en krypto för SpaceX Mars-uppdrag som planeras börja 2024.

Naturligtvis har idén som föreslås idag inget att göra med Mars. Det är relaterat till ett eventuellt köp av Dogecoin, vilket innebär att Musks bekräftelse är mindre än allvarlig.

Är det möjligt?

Även om strategin som beskrivs ovan verkar vara skämt, är tanken inte helt otänkbar.

Tesla köpte nyligen 1,5 miljarder dollar i Bitcoin, vilket tyder på att Musk eller hans företag hade råd med en betydande del av Dogecoins marknadsvärde på 6,5 miljarder dollar. På samma sätt skulle köp och bränning av dessa mynt på ett ogiltigt konto öka värdet på Dogecoin.

Att skapa en kryptovaluta skulle emellertid sannolikt orsaka regleringsproblem för Musk. Även om Musk inte genomförde en ICO och skapade ett mynt som hämtar värdet av hans egen berömmelse, skulle detta sannolikt locka oönskad uppmärksamhet från tillsynsmyndigheter som US Securities and Exchange Commission.

I slutändan verkar det osannolikt att Musk kommer att genomföra idén i praktiken – även om det också är osannolikt att detta är slutet på hans kryptovalutainsatser.

I skrivande stund hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Dan Larimer avslöjar nytt projekt för att bekämpa “Tyranny” på Twitter

Bitcoinguide

DeversiFi DEX tillkännager nytt Token och Airdrop

Bitcoinguide

Hur en serie Elon Musk Tweets hjälpte ledande investerare till Dogecoin, en Meme-inspirerad kryptovaluta värt 4 cent

Bitcoinguide