Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Elon Musk kan möta SEC-utredning över Teslas Bitcoin Buy, advokater varnar – Reglering Bitcoin News


US Securities and Exchange Commission (SEC) skulle kunna undersöka Elon Musk över Teslas $ 1,5 miljarder bitcoin-köp, har vissa juridiska experter varnat, inklusive en tidigare SEC-verkställande officer. Med tanke på tidpunkten för Teslas bitcoinköp och Musks flera tweets om ämnet, säger vissa att SEC kommer att undersöka saken.

Elon Musk kan möta en SEC-sond

Tillsynsmyndigheter kan undersöka Teslas VD Elon Musk över sitt företags bitcoinköp, rapporterade Telegraph på tisdag. Förra veckan avslöjar en SEC-ansökan att Tesla köpte en betydande mängd bitcoin i januari. “Vi investerade sammanlagt 1,50 miljarder dollar i bitcoin … vi förväntar oss att acceptera bitcoin som en betalningsmetod för våra produkter inom en snar framtid”, står det i arkivet.

Doug Davison, en partner på Linklaters och en tidigare filialchef för SEC: s avdelning för verkställighet, förklarade:

Det skulle inte vara förvånande – med tanke på fokus på verkställande direktörens tweets, bitcoinprissättning och senaste dramatiska marknadsrörelser – för SEC att ställa frågor om fakta och omständigheter här.

Tesla och Spacex VD har twittrat om bitcoin och även dogecoin. Den 29 januari ändrade han sin Twitter-profil för att bara säga “#bitcoin” och tweetade sedan “I efterhand var det oundvikligt.” Några dagar senare godkände han offentligt bitcoin och uppgav att kryptovalutan “är en bra sak” och att “bitcoin verkligen är på väg att få bred acceptans av konventionella finansfolk.” Hans Twitter-profil säger inte längre #bitcoin.

Vitor Constâncio, som fungerade som vice president för Europeiska centralbanken (ECB) fram till maj 2018, förklarade i en tweet: ”Det avslöjades inte när Tesla hade gjort denna investering. I december sa Musk att Tesla kunde köpa bitcoin, och detta följdes av många uttalanden om att han stödde bitcoin. ” Han lade till:

Bitcoin fortsatte att öka och Teslas investeringar har uppskattats. SEC kommer att undersöka detta.

Vissa tror att SEC inte kommer att hitta något som oroar sig genom att utreda Musk. Bland dem finns Thomas Gorman, en partner på det internationella advokatbyrån Dorsey Whitney och en tidigare seniorråd vid SEC. Han förväntar sig att SEC-personalen som tittar på Musks kommentarer på sociala medier skulle upptäcka att de bara återspeglar hans personliga tro.

Ett antal människor tror dock att Musk manipulerade BTC-priset för att köpa billiga mynt. Bland dem som tror att SEC har anledning till oro är NYU Stern School-professor Nouriel Roubini, alias “Dr. Doom, ”som har varit en långvarig bitcoin-skeptiker. Han kallade Musks handlingar en form av marknadsmanipulation och insisterade på att SEC skulle undersöka Teslas VD.

Musk har fått problem med SEC tidigare. År 2018 anklagade värdepappersmyndigheten Teslas VD för värdepappersbedrägerier relaterade till en tweet om hans elbilsföretag. Musk och Tesla kom överens om att bosätta sig med tillsynsmyndigheten och betalade en böter på 40 miljoner dollar. Men mindre än sex månader senare debiterade SEC Musk för en annan tweet som byrån hävdade bryter mot det tidigare förlikningsavtalet.

Tror du att SEC kommer att undersöka Elon Musk över Teslas bitcoin-köp? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

elon musk bitcoin, elon musk sec, elon musk sec undersökning, elon musk sec sond, Elon Musk Tesla, sec undersökning, tesla bitcoin, tesla btc, tesla crypto, tesla cryptocurrency, tesla sec probe

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Uniswap Airdop Value når $ 13 000 för dem som inte sålde tidigt

Bitcoinguide

En Bitcoin Cash NFT-marknad som tillåter någon att köpa och sälja unika SLP-samlarobjekt – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide

Topps Digital Towers över NFT-universum med kommande Godzilla-samlingsauktion – Bitcoin News

Bitcoinguide