Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

El Español säger att de spanska myndigheternas gemensamma uttalande är en varning till företag i Teslas köp av BTC – Nyheter Bitcoin News


Den spanska finansmarknadsvakten och landets centralbank kritiserade – återigen – kryptovalutor som en investeringstillgång. Enheterna utfärdade ett gemensamt uttalande och varnade för de stora risker som kryptovalutamarknaden utgör.

Dokument: Crypto Adoption as a Payment Means ‘Is Still Limited’

Enligt tidningen bekräftade Bank of Spain och National Securities Market Commission (CNMV) sin hållning mot att betrakta bitcoin (BTC) som betalningsmedel. Efter att ha avfärdat krypton som säkra investeringstillgångar påpekade de också bristen på reglering i Europeiska unionen.

De insåg dock att det europeiska blocket håller förhandlingar om att skapa en rättslig ram för att reglera kryptomiljön.

Dokumentet utarbetar faktorn ”likviditet”;

Många av dessa kryptovalutor kan finna sig saknar den nödvändiga likviditeten för att kunna ångra en investering utan att drabbas av betydande förluster, särskilt eftersom deras cirkulation bland investerare, både detaljhandel och professionell, är minimal.

Som betalningsmedel anser både CNMV och Bank of Spain att det är “fortfarande begränsat” jämfört med andra digitala betalningslösningar. De tillade:

Det är nödvändigt att komma ihåg att det inte finns någon skyldighet att acceptera bitcoin eller någon annan kryptotillgång som betalningsmedel för skulder eller andra skyldigheter. De framtida MiCA-förordningarna förutser inte att detta kommer att förändras. Dessutom, med tanke på deras höga volatilitet, uppfyller kryptokurvor inte tillräckligt funktionerna för en kontoenhet och värdeförvaring.

En indirekt varning mot spanska företag som vill kopiera Teslas BTC-drag?

I dokumentet nämndes en spekulativ faktor:

Dessa är komplexa instrument som kanske inte är lämpliga för små sparare och vars pris medför en hög spekulativ komponent som till och med kan leda till den totala förlusten av investeringen.

Uttalandet fick lokala medier som El Español att spekulera i tidpunkten. Faktum är att El Español tror att organen utfärdat dokumentet som en “kraftfull varning” i kölvattnet av Teslas bitcoinrelaterade tillkännagivande. Med citat från lokala experter säger mediamedlet att varningen helt klart är en “väckarklocka för institutioner och företag.”

För tre år sedan publicerade den spanska centralbanken och Spaniens tillsynsmyndighet för finansmarknader ett liknande dokument, där de uttryckte oro för kryptovalutor och initiala mynterbjudanden (ICO). Båda enheterna lägger emellertid särskild vikt vid tidningen på bristen på reglering i Spanien och riktar sig mot detaljinvesterare.

Vad tycker du om det nya dokumentet som utfärdats av Bank of Spain och CNMV om kryptos? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

VR Content Platform Dvision Network to Auction Crypto Celebrity Avatar och andra begränsade upplagor NFT

Bitcoinguide

Ledger-lösningen är din säkra port till alla kryptotjänster – Sponsrade Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

Covid-19 drivs av Darknet-marknader på ett annat sätt – Bitcoin News

Bitcoinguide