Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ekonom säger att Bitcoin inte är för stort för att misslyckas – varnar BTC kan bara etablera sig om regeringar tillåter det – Reglering Bitcoin News


Allianz chefsekonomiska rådgivare Mohamed El-Erian säger att bitcoin inte är för stort för att misslyckas och att regeringar kan ingripa. Medan han tror att kryptovaluta kommer att växa i popularitet, säger ekonomen “det tar mycket bort från regeringar” och tillade att den här tillgången “bara kan etablera sig om regeringar tillåter det.”

Ekonom varnar för regeringens ingripande, Bitcoin är inte för stort för att misslyckas

Mohamed El-Erian sa i en intervju med CNN på tisdag att bitcoin inte är “för stort för att misslyckas” och dess misslyckande kan störa det globala monetära systemet på grund av “likviditetsparadigmet.”

El-Erian, en egyptisk-amerikansk affärsman, är president för Queens College, Cambridge University. Han är också chefsekonomisk rådgivare på Allianz, moderbolaget till PIMCO, en av de största investeringsförvaltarna, där han var VD och medförvaltare.

Han förklarade att det finns tre typer av kryptoinvesterare. Den första typen består av de som använder bitcoin för att minska risken och ser kryptovalutan som den “minst dåliga tillgången.” Ekonomen förklarade att eftersom Fed har hållit räntorna låga har priset på statsobligationer blivit konstgjort högt, vilket gör dem mindre attraktiva för investerare som vill minska risken och diversifiera sina portföljer. Vanligtvis kommer investerare att vända sig till guld men eftersom metallen också har svårt vänder sig investerare till bitcoin trots dess volatilitet, noterade han.

Den andra typen består av spekulanter och den tredje typen av investerare är de som verkligen tror att det kommer att bli en förnedring av valutor. Ekonomen tillade att investerare antar att kryptotillgångar kommer att växa i popularitet i den privata sektorn och att regeringarna inte kommer att störa. Medan El-Erian också tror att efterfrågan på kryptovalutor kommer att öka, är han osäker på att regeringen inte ingriper. Allianz chefsekonomiska rådgivare varnade:

Jag brukar berätta för människor: var riktigt försiktig. Detta är en tillgång som vill etablera sig, men den kan bara etablera sig om regeringarna tillåter det. Och det tar bort mycket från regeringarna.

När det gäller huruvida bitcoin är för stort för att misslyckas, sa han: ”Ur ett smalt perspektiv är det inte för stort för att misslyckas. Ur ett bredare perspektiv skulle det vara en annan utmaning för likviditetsparadigmet. ”

Han utarbetade att det finns gott om likviditet som “slösar runt systemet”, men “överdrivet och oansvarigt risktagande” uppmuntras fortfarande i vissa områden. El-Erian noterade att förra veckan orsakade implosionen av Archegos Capital flera aktier och ledde till miljarder dollar i förluster för investeringsbanker. Dessutom drev kaoset på finansmarknaden i januari kring Gamestop och andra kraftigt kortslutna meme-aktier upp sina priser och pressade kortförsäljare.

Tror du att bitcoin är för stort för att misslyckas? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Stora israeliska investeringshuset investerade 100 miljoner dollar i Grayscale Bitcoin Trust Fund i december 2020 – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Sällsynta Crypto-kran och DeFi-appar lanseras på xDai Chain – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin-pris för att nå 70 000 dollar i april-slutet? Denna analytiker tycker så

Bitcoinguide