Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Efter kraschen Varför Bitcoin kan ha mer potential uppåt


Bitcoin håller långt över det kritiska stödet till $ 47.000. Om BTC handlar till 50,067 dollar med 1,6% i 1-timmarsdiagrammet och i sidled i 24-timmarsdiagrammet, verkar BTC vara på väg att återhämta sig under de lägre tidsramarna. Som många i kryptoutrymmet har sagt kommer denna bull-run att definieras av dess snabba studsbackar och konsolideringsperioder.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC går i sidled i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Handlare Josh Rager jämfört BTC: s tidigare prisåtgärd med nuvarande prisutveckling. For Rager är en normal del av en bull-run för att BTC ska tränga under sitt 100 dagar exponentiella glidande medelvärde (EMA). Under 2017 såg kryptovalutan minst tre fall under detta värde.

Näringsidkaren anser att investerare bör vara ”oroliga” om priset bryter under dess 200D EMA. Däremot trenderar BTC aldrig under denna mätning medan den är på hausseartad prisåtgärd.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Josh Rager

Under helgen förväntar sig näringsidkaren en studs om BTC sjunker till mitten av $ 40.000. För närvarande konvergerar 10W EMA med den veckovisa supportnivån, som Rager förklarade. Detta kan fungera som en bra startpunkt för en lång position i både BTC och altcoins, som näringsidkaren sa:

Botten kan vara inne, men om Bitcoin studsar och sedan går ner till lägre $ 40ks. Skulle gärna vilja köpa både $ BTC och alts i det området. Så länge priset håller där kunde vi se några stora möten under de närmaste månaderna när BTC långsamt upptrender.

Under tiden kan vissa sidorörelser vara Bitcoins nya normal på kort sikt. Lex Moskovski, CIO på Moskovski Capital, tror att den senaste kraschen “svalnade” BTC: s stora överhettningsindikatorer.

Som framgår nedan jämför Moskovski 2017 bull run-mätvärden med den nuvarande marknaden och fastställde att Bitcoin är cirka 44% från att potentiellt nå en topp på sin uppåtgående trend. Tvärtom kan det bli ännu mer uppåtgående fart efter veckans krasch. Moskovski sa:

Bitcoin har svalnat lite och har enligt de stora överhettningsindikatorerna ännu mer uppåt nu.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Lex Moskovski

Vad kan bryta Bitcoins marknadsstruktur?

Ekonomen och näringsidkaren Alex Krüger gav ytterligare argument för ett långsiktigt BTC hausseartat fall. Som Krüger sa har denna kryptovaluta sett massiva antaganden med makroekonomiska förhållanden som gynnar den. Sedan 2020 har avhandlingen om Bitcoin som värdeförråd fått stor styrka bland institutionella investerare.

Krüger redogjorde för två möjliga scenarier. I en, “stora katalysatorer” värmer upp marknaden igen, och BTC: s pris skjuter in i en ny upptäcktsperiod. Ekonomen sa:

Den första halvan av denna dumpning förväntades, inte så den andra, som var nyhetsdriven. Skit händer. Men inget större har förändrats förutom en hälsosam rengöring. När du förväntar dig ett intervall bra för att undvika att bli hausseartad vid breakouts eller riskera att få huggen av huvudet.

I det andra scenariot lanserar den amerikanska regeringen och dess finansminister Janet Yellen nya regler för krypto- och digitala tillgångar. Krüger förväntar sig att ”drakoniska” regler kommer att påverka marknaden negativt.

Source link

Related posts

Impermax tappade 14 miljoner IMX-token till 35 000 uniswap V2-likviditetsleverantörer

Bitcoinguide

Bridgewaters Ray Dalio varnar regeringen för att kunna begränsa Bitcoin-investeringar, införa “chockerande” skatter – Bitcoin News

Bitcoinguide

Börsen SIX syftar till att lista Bitcoin på SDX, Crypto-handelsplattform som ska lanseras i sommar – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide