Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Efter Coinbases offentliga lansering avslutar Markets veckan på en hög not


Tja, folk, det har varit en stor vecka för kryptovaluta i global skala. Framgången med lanseringen av Coinbases offentliga erbjudande beskrevs av New York Times som ett “kommande parti” för kryptovaluta. Slutligen sa de att krypto har nått mainstream.

Det offentliga erbjudandet, som var strukturerat som ett direkt offentligt erbjudande (DPO), var verkligen en oerhört viktig rörelse för krypto. Men även om det kan ha varit kryptos “kommande parti” var DPO förmodligen den senaste i en serie kryptos rörelser i de vanliga kulturella och finansiella världarna.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Precis under de senaste månaderna har kryptovärlden sett Tesla, Square och många andra lägga till Bitcoin i sin balansräkning. det har sett Visa tillkännage planer på att avveckla transaktioner på Ethereum blockchain. Paypal har meddelat att användare kan betala säljare i kryptovaluta. Dessutom gav den amerikanska regeringen ett federalt bankcharter till kryptovalutaförvaringsföretaget Anchorage i januari.

”Den här veckan har inte varit något annat än en massa aktiviteter i rymden på alla fronter”, säger Aaron Rafferty, vd för RF Capital, i ett e-postmeddelande till Finance Magnates.

”Stora institutioner inklusive Microstrategy, Paypal, Fidelity, Rothschilds och Walmart har [indicated that they will be making] ytterligare tillägg av Bitcoin till deras redan omfattande balansräkningar, sade han. “Ripples XRP har sett betydande prisåtgärder och nästan tappat $ 2 med nyheter om en nyligen laglig vinst. Gary Gensler bekräftades av senaten som Bidens val av SEC-ordförande, en enorm vinst för rymden totalt. ”

”Den här veckan såg vi också en uppdatering av Ethereum blockchain via Berlins hårda gaffel. Det har varit en enorm vecka för DeFi och altcoin-marknaden med MKR och DOGE skyhöga. NFT-utrymmet fortsätter också att växa eftersom det var det första NFT-konstgalleriet den här veckan. Det är tydligt att känslor och grundläggande är höga och priset svarar. ”

Med andra ord har det hänt mycket i vägen för ‘mainstream’ antagande av krypto. Ändå är Coinbases DPO ett viktigt ögonblick och marknader verkar återspegla det.

Aaron Rafferty, VD för decentraliserad finansfond, RF Capital.

Vad betyder Coinbases offentliga erbjudande verkligen för Crypto?

Även om priset på Bitcoin kanske inte har exploderat uppåt så många tycktes tro att det skulle göra, har BTC visat en viss nyvunna styrka utöver $ 60K, en nivå som den har korsat tidigare, men aldrig lyckats hålla i en långvarig tidsperiod.

Från och med idag har Bitcoin varit över $ 60 000 i nästan fem dagar. Vid tidpunkten för handeln handlades BTC till cirka 61 780 dollar. På sin högsta punkt klättrade Bitcoin över 64 000 dollar för första gången på onsdagen.

Samtidigt fungerar priset på Ethereum bättre än någonsin tidigare. ETH nådde en ny rekordhög (ATH) på ungefär $ 2.550 ungefär 10 timmar före presstiden. Den nya ATH kom strax efter att Ethereum-nätverket framgångsrikt distribuerat Berlin-uppgraderingen till sin mainnet.

Vissa analytiker tillskriver dock en del av Ethereums senaste uppgång till framgången för Coinbases offentliga erbjudande.

Nicholas Pelecanos, handelschef på NEM, berättade för Finance Magnates att: “utöver att vara en milstolpehändelse i kryptorummet, signerar Coinbase-börsintroduktionen övergången från krypto som en nyskapande alternativ tillgång till att accepteras av institutionella investerare.”

Nicholas Pelecanos, handelschef på NEM.

Få exponering för mynt: Kan Coinbase lista mynt på egen utbyte?

På samma sätt sa Manuel Rensink, strategidirektör på Securrency, till Finance Magnates att: ”$ COIN-noteringen kommer att bli ett enormt skott i armen för trovärdigheten hos digitala tillgångar, särskilt för de som är listade på Coinbase, som inkluderar en rad stablecoins, DeFi mynt, verktygsmynt, men ännu inte digitala värdepapper. ”

”Utan tvekan är nästa steg att $ COIN listar på Coinbase och inte bara Nasdaq,” sa han ironiskt nog, ”detta kan hända på en av Coinbases största konkurrenter, Binance, de nya leverantörerna av $ TSLA-aktietoken, innan det händer på Coinbase själv. ” Binance har faktiskt sagt att det kommer att notera COIN-aktietoken som syntetiska tillgångar på sin kryptovalutabörs.

”Naturligtvis kan icke-amerikanska investerare redan få exponering för $ COIN på en annan stor börs, FTX, som värderar $ COIN till nästan 150 miljarder dollar. FTXs token, $ FTT, kan dra nytta av en framgångsrik Coinbase-lista, liksom många andra CEX och DEX. Ännu viktigare, eftersom fler blockchainföretag kommer att ansluta sig till $ COIN på Nasdaq, tillsammans med en rad Bitcoin-ETF: er, tror vi att de digitala marknaderna kommer att börja driva de traditionella aktiemarknaderna och utlösa biljoner i kapitalflöden. ”

Manuel Rensink, strategidirektör på Securrency.

Vad kommer Coinbase att göra med tillströmningen av DPO Capital?

Och när pengarna kommer in kommer Coinbase sannolikt att fortsätta använda dem för att bygga ut sitt kryptovalutaekosystem, särskilt de delar som tjänar institutionella investerare.

“Coinbase, som underlättade Teslas inträde på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin, kommer att fortsätta bygga ut institutionella tjänster och infrastruktur,” sa Rensink till Finance Magnates. “Med noteringen har ytterligare ett hinder tagits bort för andra att följa Teslas ledning.”

Och om andra stora institutioner och företag går vägen för Tesla kommer BTC sannolikt att vara porten. “Bitcoin kommer att vara en tillgång för de flesta institutioner”, sa han.

Föreslagna artiklar

HotForex lanserar särskild handelsaktivitet för Ramadan 2021 Gå till artikeln >>

Coinbase kan också använda en del av sitt kapital för att rensa upp vissa delar av Bitcoins rykte. “För de institutioner som är tveksamma på grund av uppfattningen om Bitcoins dåliga miljö-, social- och företagsstyrning (ESG) referenser”, sa Rensink till Finance Magnates. “Coinbase (och andra) kan underlätta inköp av Bitcoin som produceras på ett hållbart sätt (t.ex. med kanadensisk vattenkraft, inte kinesisk kolenergi) och av kända och kontrollerade gruvarbetare.”

På detta sätt kan Coinbase hjälpa till att påskynda trenden med antagande av krypto och DeFi. “Vi befinner oss vid en inflexionspunkt för mainstream-adoption”, sa Rensink.

Regulatoriska framsteg kan hindra tillväxten av kryptopriser och kryptofinansiella institutioner

“Trenden vi ser är en rörelse från ett decentraliserat ideal som fungerar för en liten del av befolkningen, till en mycket mer hybridmodell där decentraliserad finansiering blir öppen finansiering”, fortsatte han.

Detta system kommer att fungera så att “reglerade operatörer kan skapa mervärde med en bättre användarupplevelse och fånga värde genom mer traditionella aktiemodeller samtidigt som de utnyttjar nätverkseffekter från ett öppen källkod, byggstenar finansiellt system som prioriterar tillgänglighet framför decentraliserad puritanism.”

Naturligtvis är nyckelordet här ‘reglerat’, kryptovalutaindustrin har fortfarande en hel del vägar att gå innan en omfattande uppsättning regler utvecklas varhelst kryptoföretag arbetar. Masakazu ‘Senshi’ Kikuchi, verkställande direktör för Secured Finance, sa till Finance Magnates att “på detta sätt finns det” potentiella utmaningar för banker att utöka kryptoverksamheten är kryptovalutans riskvikt enligt BIS-regleringen. Så delen av kryptofinansiering i full skala kan ta tid. ”

“Den snabba tillväxten och framgången med att Coinbase bygger en kryptobank ger en mycket mer existentiell risk för äldre institutioner.”

Ändå görs framsteg. Kryptofinansiella institutioner vinner mark i den vanliga finansvärlden. Om något kan Coinbase DPO vara det mest framstående exemplet på detta hittills.

Seamus Donoghue, VP för strategiska allianser hos leverantören av digital infrastruktur, METACO, berättade för Finance Magnates att: “Äldre finansiella företag ser redan att deras mest lönsamma tjänster störs av fintech, med fintech-företag som tvingar banker att konkurrera med en ny affärsmodell.”

“Den snabba tillväxten och framgången med Coinbase att bygga en kryptobank ger dock en mycket mer existentiell risk för äldre institutioner”, förklarade han. “Hela utbudet av tjänster som tillhandahålls av Coinbase ger potentiellt en permanent utgång från det äldre banksystemet till en helt ny global digital-kryptobankmodell.”

”Ett börsnoterat kapital kommer att vara en ny valuta för Coinbase att utnyttja för oorganisk tillväxt genom förvärv. Utan tvekan kommer tillväxttakten att tvinga äldre institutioner att förvärva istället för att riskera den långa tid till marknaden som krävs för att bygga sin egen lösning. Banker kommer i allt högre grad att konkurrera mot bättre finansierade, smidigare och snabbare växande företag som Coinbase för att förvärva rätt talang och nästa affärsmodell. Det kommer att bli ett tufft lopp för de etablerade befintliga, och de har ingen tid att förlora. ”

Seamus Donoghue, VP för strategiska allianser hos digitala infrastrukturleverantörer, METACO

“Coinbase-lager kommer troligen att fungera som en kanal för vanliga pengar för att få exponering för Crypto-ekosystemet.”

Korrelationen mellan Coinbases offentliga erbjudande och tillväxten av priser på kryptomarknader är dock inte kristallklar.

Faktum är att Crypto-investerare och YouTuber, Simon Johnson, sa till Finance Magnates att han tror att “Coinbase-börsintroduktionen verkar ha liten eller ingen omedelbar effekt på priset på Bitcoin.”

“Men när tidiga Coinbase-investerare betalar ut och säljer sina aktier kan man förvänta sig att en del av pengarna kan gå tillbaka till Bitcoin”, förklarade han. ”För att använda en gruvanalogi är det vettigt att äga både” plockar och spader “och lite guld. Med en mer långsiktig syn skulle jag hoppas att Coinbase-listan skapar en stabil grund för framtida organisationer i detta utrymme. Det påminner mig om pre-dot com-eran när Netscape gick ut och många teknikföretag följde. ”

På samma sätt sa Pelecanos att: ”Coinbase-aktier kommer sannolikt att fungera som en kanal för vanliga pengar för att få exponering för kryptoekosystemet. Som ett resultat förväntar jag mig att aktien kommer att korrelera nära med BTC-prisåtgärden. ”

Framtiden…

“De bredare effekterna av denna börsintroduktion för krypto kommer sannolikt att se ytterligare intresse för utrymmet på grund av evenemangets publicitet, ytterligare institutionell antagande och stark prisuppskattning av utbytestoken som Binance Coin (BNB) och FTX Token (FTT), villkorad, naturligtvis på en framgångsrik notering för Coinbase. ”

Och även utöver kryptoutbytestoken kan det bli ännu större tillväxt av kryptoekosystemet om företag som Binance och FTX väljer att bli offentliga.

Johnson sa att: ”det här är något som ingen pratar om. Den 100 pund gorilla: Coinbases konkurrent, Binance. Binance har fler kryptovalutor listade, deras avgifter är billigare och de är mycket större än Coinbase, ”sade Binance-koncernchef Changpeng Zhao till Bloomberg i en intervju att de ‘inte tittar på en börsintroduktion’ och de är ‘kontant-tillräckliga’ och ‘ lönsam’. Men kommer detta vara fallet för alltid? Övervaka den här ytan.

Vad tycker du om framtiden för offentliga erbjudanden inom det kryptofinansiella utrymmet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Crypto-investerare och YouTuber Simon Johnson.

Source link

Related posts

Techemy Capital samarbetar med Enzyme för att lansera hanterad portfölj för Ethereum DeFi-ekosystemet »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Penningmarknadsprotokoll Konomi integrerar DID från Litentry för att bättre justera säkerhetsräntor »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Cardstack introducerar kryptobetalnings- och belöningsnätverk för skapare »CryptoNinjas

Bitcoinguide