Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Efter Bitcoin vänder sig institutionerna äntligen till Ethereum


Viktiga takeaways

  • Det öppna intresset för CME: s Ethereum Futures har stigit stadigt sedan det lanserades den 8 februari.
  • I samma linje har antalet valar i nätverket också skjutit upp.
  • Det ökande köptrycket kan hjälpa ETH att komma ikapp Bitcoins bull run.

Dela den här artikeln

Medan många privatinvesterare har skakats ut ur marknaden på grund av den höga volatiliteten ökar den institutionella efterfrågan på Ethereum.

Institutionell efterfrågan på rekordhög nivå

Ethereums skalbarhetsfrågor har dragit många investerare och utvecklare bort de senaste åren. Emellertid verkar Londons hårda gaffel som planeras för juli locka mycket uppmärksamhet.

Vid sidan av “ultra sound money” -memet, institutionell efterfrågan på Ethereum verkar också öka.

Ända sedan CME lanserade sina Ether-terminer den 8 februari har öppet intresse och dagliga volymer ökat stadigt. Uppgifter från Skew visar att det totala antalet utestående kontrakt på världens största finansiella derivatbörs ligger på 357 miljoner dollar medan handelsvolymen ökade till 680 miljoner dollar den 22 april.

CME Ethereum Futures av Skew
CME Ethereum Futures av Skew

Enligt Arcane Research är ökningen av den institutionella efterfrågan relaterad till Londons hårda gaffel och en ny Ethereum-baserad finansiell produkt som lanserades i Kanada.

“Det växande öppna intresset och handelsvolymen motsvarar godkännandet av 4 kanadensiska Ether-ETF: er förra veckan då Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve och 3iQ alla lanserade sina ETF: er,” sa kryptovalutaforskningsföretaget.

Ethereum Whales på en köptur

Kedjedata visar en liknande öka efterfrågan på Ethereum bland större innehavare. Ethers leveransdistributionsschema visar att antalet adresser med 10 000 till 1 000 000 ETH ökade med 5,22% under de senaste två veckorna.

Ungefär 57 valar har gått med i nätverket sedan dess.

Det växande antalet stora investerare som stöder Etherum kan vid första anblicken verka obetydligt. Men när man överväger att dessa valar har mellan 27 miljoner dollar och 2,7 miljarder dollar i ETH, är den plötsliga ökningen av köporder betydande.

Ethereum-distribution av Santiment
Ethereum-distribution av Santiment

Den stigande köppress bakom Ethereum har varit tillräckligt betydelsefullt för att driva priserna till ett nytt rekordhögt värde på 2 740 dollar, vilket ger sitt korrelation med Bitcoin till ett lågår på -0,18.

Så länge Ether fortsätter att klättra medan BTC tumlar, är det mycket troligt att fler institutioner kommer att vända sig till detta altcoin och hjälpa till att pressa priserna ännu högre.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Superfarm samarbetar med Polygon On NFT-skalbarhet

Bitcoinguide

Kändisar som betalas för att marknadsföra Tron utan upplysningar

Bitcoinguide

Sacramento Kings erbjuder Bitcoin-löner till spelare, personal

Bitcoinguide