Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

ECB: s president Christine Lagarde försvarar negativa räntor – Ekonomi Bitcoin News


Europeiska centralbankens ordförande Christine Lagarde håller oförändrad centralbankens penningpolitiska politik enligt sina uttalanden från en presskonferens förra torsdagen. Dessutom delade centralbankens Twitter-konto nyligen en video av Lagarde som försvarade negativa räntor, eftersom bankens president betonar att de “stöder företag och människor i euroområdet.”

ECB: s ordförande Christine Lagarde vill bevara en gynnsam finansiering

Sedan långt före Covid-19 började ett stort antal centralbanker initiera penningpolitiska lättnader och pressa räntorna till noll eller lägre. På torsdag talade Lagarde under en presskonferens efter att Europeiska centralbanken (ECB) beslutat att hålla samma politik efter att ha hållit räntorna under noll och utfärdat massor av fiat. Lagarde säger att finansieringsvillkoren måste upprätthållas för att avvärja de ekonomiska effekterna av den globala pandemin.

”Att bevara gynnsamma finansieringsförhållanden under pandemiperioden är fortfarande viktigt för att minska osäkerheten och stärka förtroendet och därigenom understödja den ekonomiska aktiviteten och säkra prisstabiliteten på medellång sikt”, betonade ECB: s president Lagarde på torsdagen till pressmedlemmarna.

ECB sa också förra månaden att centralbanken planerade att öka statsobligationsinköpen och uppgifter visar att banken gjorde just det. Statistik från Deutsche Bank visar att ECB förvärvade 74 miljarder euro i obligationer i mars efter att den endast köpte 53 till 60 miljarder euro under de första två månaderna 2021. På torsdag betonade ECB att ökningen av statsobligationsköp skulle fortsätta att expandera .

”ECB-rådet förväntar sig att inköp enligt PEPP under innevarande kvartal kommer att fortsätta i en betydligt högre takt än under årets första månader,” sa ECB under presskonferensen förra veckan.

Lagarde talar om spararnas förbittring, “Vi måste titta på hela ekonomin”

Vidare den 23 april ville ECB: s officiella Twitter-konto att allmänheten skulle “titta” på en video med Lagarde som försvarade negativa räntor i en video-tweet. ”President Lagarde svarar på kritik om negativa räntor och beskriver hur de stöder företag och människor i euroområdet,” uppgav ECB-kontot. I videon försvarar Lagarde negativa räntor eftersom hon anser att de är bra för de människor som behöver dem.

“Jag uppskattar helt och hållet att människor som sparar inte är nöjda med att belastas med de negativa konsekvenserna av negativa räntor, men vi måste titta på situationen ur en global synvinkel”, sa Lagarde i videon. “Vi kan inte titta på en viss insättare eller en viss kategori, vi måste titta på hela ekonomin.”

Lagarde tillade vidare:

Och vi vet att genom att införa de negativa räntorna stöder vi ekonomin effektivt och uppmuntrar företag, familjer, hushåll, unga par att faktiskt låna till mycket låga räntor för att investera … För att köpa sin första lägenhet, för att köpa lite utrustning, och du vet, säkerställer bidraget att jobb bibehålls. För att säkerställa att företag kan fortsätta att driva och producera är det klart en avvägning. Mot vissa aspekter som motviljas av de som bara är sparare och inte låntagare.

ECB: s tweet gick inte så bra över på Twitter som kommentaren Lagarde gjorde var minst sagt kontroversiell. “Visst, uppmuntrar inte sparare, utan uppmuntrar låntagare,” en person svarade till tweeten. “Det enda sättet att se till att ett slavförening är ordentligt på plats”, tillade individen. En annan person svarade: ”De hektiska gasningar från ett drunkningssystem. Spara / låna / ränta / skattespakar brukade styra kapitalismen ganska bra. ”

Individen som anmärkte om slavsamhället stressad:

Japp. Balansen är nu helt bruten. Inte säker på vad slutspelet är men det kommer inte att bli vackert. För oss ändå.

Vad tycker du om Largades kommentar om negativa räntor och förargelse från sparare? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank, låntagare, centralbank, centralbanker, Christine Lagarde, ECB, ECB: s president, ekonomi, ekonomi, euro, Europeiska centralbanken, Europeiska unionen, Fiat, penningtryck, negativa räntor, negativa räntor, sparare, slavförening, handel- av

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Gate.io Startup ger oöverträffad 45 900% avkastning

Bitcoinguide

Peer-to-Peer Internet ThreeFold blir multikedja för att påskynda tillgängligheten för token – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum, SOL, BSC Dessa är vinnarna av “Ecosystems Wars”

Bitcoinguide