Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

ECB fördjupar analysen av den digitala euron, beslut förväntas vid halvåret, bekräftar VP – Economics Bitcoin News


Inför utmaningar på många fronter fördjupar Europeiska centralbanken nu analysen av hur man digitaliserar sin valuta. Ett beslut om att utfärda en digital euro, som har potential att bli en stor CBDC, förväntas omkring mitten av 2021, har en högt uppsatt tjänsteman i centralbanken bekräftat.

Eurozons centralbank ska besluta om det digitala europrojektet inom några månader

Upptagen med att planera en “försiktig utgång” från den sociala, ekonomiska och hälsovården som tvingades Europeiska unionen av Covid-19-krisen, är ECB också tvungen att tänka på en digital version av euron, fiatvalutan för Europas monetära union . Den amerikanska centralbanken förbereder sig för att presentera prototyper av en digital dollar i juli, Facebook-stödd, dollar-pegged diem är planerad att lanseras i år, och Kina har redan erbjudit sina medborgare att ansöka om en digital yuan plånbok.

ECB fördjupar analysen av digital euro, beslut förväntas vid halvårsskiftet, bekräftar VP
Luis de Guindos, ECB: s vice ordförande

På denna bakgrund ökar nu euroområdets centralbank ansträngningar för att noggrant undersöka möjligheten att utfärda sin egen digitala valuta, avslöjade ECB: s vice president Luis de Guindos för pressen. Han bekräftade också att bankens ECB-råd kommer att besluta runt mitten av 2021 om man ska initiera ett projekt för lanseringen av en digital euro. Tala med den italienska dagstidningen La Repubblica, sade tjänstemannen:

Vårt nuvarande fokus är att fördjupa analysen av hur en digital euro ska fungera och hur den ska se ut till förmån för europeiska medborgare och vår ekonomi.

Enligt den engelska översättningen av den senaste intervjun som publicerades av ECB den här veckan noterade de Guindos också att centralbanker har spelat en nyckelroll världen över i hanteringen av koronaviruspandemin, ”och vi måste se till att vi också är väl rustade att hantera alla framtida utmaningar, på alla fronter. ”

‘Det är inte ett alternativ, vi måste göra det’

I en tidigare intervju med Público insisterade Spaniens före detta ekonomiminister att den digitala euron inte är en reaktion på kryptovalutor. Enligt hans ord är den främsta orsaken bakom att digitaliseringen har blivit alltmer relevant och pandemin har accelererat takten. ”För oss är den digitala euron inte ett alternativ, det är något vi bara måste göra. Det är inte trivialt när det gäller de potentiella konsekvenserna för finansiell stabilitet och för penningpolitiken, så vi måste kalibrera detta projekt för att minimera eventuella negativa konsekvenser det kan få, ”betonade Luis de Guindos.

Andra problem, vars lösning också är ett måste för ECB, härrör från Europas långsammare återhämtning från pandemin. EU släpar efter Storbritannien, Israel och USA där vaccinationen accelererar och de socioekonomiska förhållandena har börjat förbättras. Bankens vicepresident beskriver den nuvarande situationen på den gamla kontinenten som ”bittersöt”.

ECB fördjupar analysen av digital euro, beslut förväntas vid halvårsskiftet, bekräftar VP

”Det första kvartalet var svagare än vi förväntade oss för tre månader sedan. Å andra sidan ökar takten i vaccinationen i hela Europa. Det här är goda nyheter, för det kommer att ha stor inverkan på ekonomin … Jag hoppas att vi kommer att vara i en mycket bättre situation tidigt på sommaren, förutspådde de Guindos. Han tillade att uppskattningar nu pekar på en tillväxt på cirka 4%, baserat på positiva förväntningar för andra halvåret.

De negativa effekterna av Covid-krisen har varit helt olika i de enskilda medlemsstaterna. Nedgången i BNP förra året varierade markant, från 4 till 5% i de nordiska länderna till 11% i Spanien. Andra, som Italien, ser en ökning av den offentliga skulden. En ökning av nödlidande lån förväntas senare i år och inflationen kan överstiga 2%. Luis de Guindos indikerade att ECB kan ”börja fundera på att avveckla nödläget på den penningpolitiska sidan” men han avvisade också idén att sänka statsskulden och möjligheten att höja räntorna.

Vad tycker du om det digitala europrojektet? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Centralbank, COVID-19, Kris, digital euro, ECB, Ekonomi, EU, Euro, Europa, Europeiska centralbanken, Luis de Guindos, pandemi, återhämtning, vaccination, vice president

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Litecoin kan följa DOGE till månen och nå 2000 dollar

Bitcoinguide

Varför Terra (LUNA) Tokenomics pekar på ett hållbart rally

Bitcoinguide

Goldman Sachs ser enorm institutionell efterfrågan på Bitcoin – 76% av kunderna säger att BTC-priset kan nå $ 100 000 i år – Bitcoin News

Bitcoinguide