Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

EBay utforskar NFT och möjligen kryptobetalningar


Viktiga takeaways

  • EBay undersöker möjligheten att lägga till icke-fungibla tokens (NFT) eller kryptokollektiblar till sin plattform.
  • I mindre utsträckning överväger den också kryptobetalningar.
  • E-handelssajter har blivit en hotspot för kryptovaluta, eftersom Shopify och Newegg båda omfamnar tekniken.

Dela den här artikeln

E-handelssajten eBay säger att den undersöker möjligheten att lägga till NFT-stöd, enligt en intervju med CNBC.

EBay överväger NFT

”Vi utforskar möjligheter för hur vi kan aktivera [NFTs] på eBay på ett enkelt sätt, säger eBays vd Jamie Iannone till CNBC.

På frågan hur lång tid det kunde ta för att aktivera NFT: er, noterade Iannone att användare redan säljer NFT med fysiska komponenter på eBay. Som sådan är företagets ansträngningar till stor del ett försök att göra upplevelsen enklare och mer strömlinjeformad.

EBays beslut att utforska NFT verkar vara nära relaterat till dess långvariga fokus på samlarobjekt som handelskort. “Samlarföremål är en kärnkategori”, sade Iannone. “Vi har redan gjort en miljard dollar i GMV under första kvartalet och det är mer än vad vi har gjort på hälften av alla förra årets rekordnivåer.”

NFTs eller “cryptocollectibles” är en speciell form av kryptovaluta-token som kan präglas i begränsade upplagor, vilket gör denna typ av produkt en bra passform för eBays ursprungliga affärsplan.

“Allt som har samlats har funnits på eBay i årtionden och kommer att fortsätta att vara under de närmaste decennierna”, noterade Iannone.

Han tillade att eBay utvärderar nya betalningsformer. Om eBay kunde acceptera Bitcoin och andra kryptovalutor som betalning, uppgav Iannone att företaget “inte har några omedelbara planer” att acceptera kryptovalutor men ändå “håller ett öga på” det.

E-handel fördubblas på krypto

Nyheten kommer veckor efter att flera andra händelser relaterade till kryptovaluta ägde rum i e-handelssektorn.

I februari uppstod rykten om en möjlig digital valuta från Amazon, men det är fortfarande inte klart om den digitala valutan kommer att vara en blockchain-baserad kryptovaluta.

Under tiden utökar två företag som redan stöder krypto sina ansträngningar: Shopify utforskar Ethereum DeFi-integration, medan Newegg har lagt till Dogecoin i sin lista över betalningsmetoder.

Slutligen har betalningsföretag som PayPal beslutat att integrera Bitcoin-handel och betalningar, medan Mastercard och Visa har planer på att hantera stablecoins och andra kryptovalutor. Mot denna bakgrund är eBays övergång till NFT en naturlig handlingssätt.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikeln



Source link

Related posts

Binance kommer att starta Coinbase-handel tillsammans med Nasdaq

Bitcoinguide

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide

Efter VanEck, NYDIG Files Application för Bitcoin ETF

Bitcoinguide