Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ebang hoppas fånga en “konkurrensfördel” efter att ha utvecklat en nästa generations 6nm Bitcoin Mining Chip – Mining Bitcoin News


Den börsnoterade tillverkaren Ebang för gruvutrustning har meddelat att ett nytt ASIC-gruvchip på 6 nm är färdigt. Ebang tror att nästa generations gruvchip kommer att ge företagets ASIC-produkter en “konkurrensfördel” i den ambitiösa bitcoinbrytningsindustrin.

Massproduktion av 6nm chips för att börja när marknadsförhållandena blir lämpliga

Under de senaste veckorna har Bitcoins hashrate stigit till nya höjder när nätverket tappade 190 exahash per sekund den 22 mars 2021. Priset på bitcoin (BTC) har också bidragit till att driva bitcoin-gruvvinster, men förbättrade gruvriggar halvledare har också ökat hashpoweren mycket. Företag som Bitmain, Canaan, Microbt och Ebang har sett en enorm efterfrågan under 2020 och fram till 2021. De flesta av dessa tillverkare är slut i lager efter att ha sålt massmängder av ASIC-gruvarbetare till institutionella köpare. Den 17 mars tillkännagav det kinesiska Ebang International Holdings Inc. (Nasdaq: EBON) utvecklingen av ett nytt 6nm ASIC gruvchip.

Standardchipsen som används idag i några av de bästa gruvutrustningarna är mellan 12 nm, 10 nm och 7 nm. Ett 6nm-chip skulle vara en förbättring från dagens ASIC-standarder, och Ebang tror att den nya produkten kommer att stärka företagets prestanda. När marknadsförhållandena blir mer lämpliga sa Ebang att det kommer att börja massproduktion av 6nm-chipet. Ordförande och VD för Ebang, Dong Hu, anser att utvecklingen av chipet är ett vattendrag för Ebangs forsknings- och utvecklingsteam.

“Slutförandet av vårt 6nm ASIC-chip är en betydande milstolpe i våra ständiga FoU-insatser de senaste åren”, sa Dong Hu under tillkännagivandet. ”Vi har lagt mycket resurser på att bygga vårt FoU-team och produktinnovation och iteration. Framöver planerar vi att fortsätta utveckla ASIC-chips som är utformade för mer vanliga kryptovalutamaskiner, vilket vi tror kommer att öka våra intäkter inom den digitala valutaföretaget och optimera vår produktutbudsstruktur längs blockchain-industrins värdekedja. ”

Ebang lanserar enbart beta-utbyte, aktien hoppar 48% sedan januari 2021

Hangzhou-gruvutrustningstillverkaren Ebang lanserade också företagets enda inbjudande beta-kryptovalutautbyte. Betatestning började den 15 mars och Ebangs VD Dong Hu sa att börsen också skulle “påskynda företagets utveckling.” Sedan börsintroduktionen steg Ebangs aktier noterade på Nasdaq i värde. Sedan januari 2021 har Ebangs aktier ökat i värde med 48,45%.

När det gäller den nya 6nm-chipproduktionen har Ebang betonat att kommersialisering av sådana marker inte garanteras. Företaget planerar att fortsätta utveckla ASIC-gruvriggar för bitcoin med hopp om att få en omfattande överklagande. Företaget har hård konkurrens med tillverkningsföretag som Bitmain, Canaan, Microbt, Innosilicon och Strongu.

Vad tycker du om att Ebang utvecklar ett 6nm ASIC-gruvchip? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

10nm, 12nm, 6nm chip, 6nm chipproduktion, 7nm, ASIC Mining, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin mining, Bitmain, BTC Mining, Canaan, Ebang, Microbt, mining, Mining Chip

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Oaktree Capital grundare Howard Marks ändrar sig om Bitcoin när efterfrågan stiger och pris hoppar 10 gånger – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Är Governance Tokens framtiden för DeFi?

Bitcoinguide

‘Bitcoin är ett av de mest miljövänliga finansnäten’ – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide