Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

dYdX har lanserat Layer 2 Perpetual Contracts


Viktiga takeaways

  • dYdX har släppt en ny version av sin handelsplattform för derivat som erbjuder låga avgifter och minskade bekräftelsestider.
  • Den nya versionen är utformad för att hantera skalbarhet, en av de största utmaningarna för decentraliserad finansiering (DeFi).
  • Denna version minskar inträdesbarriären genom att ta bort den inbyggda processen som andra börser kräver.

Dela den här artikeln

dYdX har lanserat sin Layer 2 eviga bytesplattform, enligt ett meddelande från projektet idag.

Layer 2-tjänsten är nu live

dYdX lanserade sin stängda alfa i februari och rapporterade ett brett antagande: “Vi hade 110 000 användare som registrerade sig för väntelistan, och användare handlade 90 000 000 US $ i volym över över 25 000 affärer,” skrev dYdx i sitt senaste tillkännagivande

Nu har Layer 2-bytet för eviga kontrakt lämnat sitt slutna alfa-testfas och är live på StarkEx. Som en Layer 2-tjänst tar dYdX ut låga avgifter och omedelbara transaktioner.

dYdX gör det också möjligt för användare av konventionella webbläsarplånböcker som MetaMask att börja handla utan att deponera tokens i en bro i förväg och utan att ansluta till ett alternativt nätverk.

Användare kommer att ha tillgång till snabba uttag som går direkt till deras Ethereum mainnet plånböcker. För att sänka kostnaderna har plattformen användare att betala likviditetsavgifter istället för Ethereums inhemska gasavgifter.

Handelsplattformen dYdX löser och marginerar alla eviga kontrakt med USDC. Insättningar måste också vara USDC. Användarna kan dock sätta in andra tillgångar tack vare integrationen med 0x API. Insättningar och uttag är föremål för gasavgifter för Ethereum.

dYdX drivs av StarkEx, en Layer 2-skalningslösning byggd av StarkWare Industries för att hjälpa Ethereum dApps som kryptovalutautbyten och spelplattformar för att förbättra sina användarupplevelser (UX) med minimala ändringar av deras kod.

StarkEx använder ZK-Rollups, som samlar hundratals överföringar i varje transaktion. Det använder också bevis på noll kunskap för att minska användningen av dyra Ethereum-resurser som gruvkraft.

Behovet av Layer 2-lösningar

Ethereums decentraliserade börser i lager 1 kämpar med oöverkomligt höga gasavgifter. Detta har hämmat tillväxten av decentraliserade börser och gjort dem opraktiska för små affärer.

Ethereum 2.0, som gradvis lanseras, kommer att sänka avgifterna för lager 1-utbyten och appar. Layer 2-lösningar kommer dock att göra DEXes mer överkomliga för användare under tiden genom att ladda ner en del av transaktionsbelastningen som Ethereum för närvarande upplever.

Ansvarsfriskrivning: I skrivande stund höll denna författare Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tezos, ADA och AAVE.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Binance investerar $ 100 miljoner i betalt nätverk bara veckor efter hack

Bitcoinguide

DeFi-skatter 2021: Hur man betalar skatt på upplåning, utlåning, avkastning och likviditetsfonder

Bitcoinguide

När SEC lanserar Crypto Office tar Blockchain Security ut sina stora kanoner

Bitcoinguide