Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

dVPN-nätverket Sentinel initierar delning av bandbredd i Cosmos IBC-testnät »CryptoNinjas


Sentinel, ett decentraliserat VPN-protokoll byggt på Cosmos SDK-baserad arkitektur, meddelade idag att delning av bandbredd kommer att bli tillgänglig för testning på Sentinel Turing-4 Cosmos IBC-aktiverade testnät med början i maj. Denna övergång markerar ett betydande steg framåt för utvecklingen av dApps som kan byggas ovanpå Sentinel-protokollet som en del av den uppkomliga, sannolikt privata Web3-stacken.

Sentinel har stött Cosmos från början …

Cosmos IBC gick live i februari och gör det möjligt för dApps att bygga på Cosmos blockchain att samarbeta med andra blockkedjor på ett snabbt och smidigt sätt. Som ett resultat av migrationen av testnätet kommer Sentinel-användare att kunna dra nytta av det underliggande Tendermint Byzantine fault-tolerant (BFT) protokollet för att möjliggöra cross-blockchain-kompatibilitet med omedelbar finalitet.

Blockkedjor som använder liknande konsensusalgoritmer, såsom Proof-of-Stake (PoS), kommer att kunna kommunicera med varandra via Cosmos IBC med Tendermint-protokollet. Denna anpassning ger dApps som bygger på Sentinel-protokollet för att använda sig av det sannolikt privata decentraliserade kommunikationsnätverket.

I ett uttalande om vad skalbarheten och användbarheten av Cosmos IBC kommer att betyda för Sentinel-nätverket i stort, medgrundare och VD för Exidio, en bidragsgivare till Sentinel dVPN-protokollkoden, sa Dan Edlebeck, ”Vi föreställer oss att Sentinel har miljoner dagligen användare när vi lanserar vår white label-teknik. Cosmos IBC tillåter oss att anpassa alla användare till Sentinel-protokollet genom horisontell skalbarhet. Fokus är användarvänlighet innebär att vi tillåter alla typer av betalningar som Sentinel dVPN-noder vill acceptera. Med andra ord kan alla IBC-kompatibla mynt potentiellt bli ett sätt att betala för Sentinels dVPN-tjänster. ”

Ekoing av Edlebecks känsla, Peng Zhong, VD för Tendermint, sade: “Tillåtelsefri överföring av tokens värde över kedjor är ett historiskt ögonblick på tidslinjen till ett värdefullt internet med blockkedjor. Vi kommer att fortsätta att fokusera på att bygga Cosmos Hub som hjärtat i interkedjan – vilket möjliggör handel och förbinder politiskt suveräna kedjor för att skapa ett nytt paradigm för ekonomiskt utbyte. Vi har en definierad färdplan för att förverkliga denna framtid och kommer att fortsätta att utveckla tjänster för Cosmos Hub som kommer att skapa enormt värde för alla kedjor som ansluter till den. ”

Sentinel är också mycket glad över att vara integrerad med Keplr, en interchain plånbok. Keplr-plånbokintegrationen kommer att göra det bredare Sentinel-nätverket IBC-klart direkt efter att Cosmos Hub har uppgraderats och i rätt tid för lanseringen av Gravity DEX, ett decentraliserat utbyte som ger DeFi till Cosmos.

Dessa tillägg kompletterar samhällets ambition att se Sentinel som en av de första Cosmos-inhemska tillgångarna. Målet är att Sentinels mest likvida handelspar kommer att prissättas i ATOM för att anpassa sig till Cosmos vision att ATOM kommer att vara reservkedjan för mellankedjan; där varje tillgång kommer att prissättas i ATOMS, vilket gör den både till ett värdeförråd och ett bytesmedel. Sentinel kommer att fortsätta bygga på Cosmos för att komplettera pinnen mellan Sentinel och Cosmos både ekonomiskt och tekniskt.

När testnet-byggnaden har godkänts av inspektörer och den bredare utvecklingsgemenskapen kommer Sentinel-användare att kunna tjäna pengar på sin bandbredd över blockkedjor. Det förväntas att denna process tar mellan 3-4 dagar. Framgångsrik implementering kommer att bestämmas av Sentinel-validerare.

För att kunna utfärda styrningsuppdateringen måste validerare certifiera det uppdaterade förslaget. Detta kommer att utlösa övergången till Cosmos IBC-mainnet då användare kommer att kunna bygga nya applikationer som bevisligen privata decentraliserade växlar (DEX) över blockkedjor. Denna snabba utveckling av Sentinel-protokollet kommer att exponera användningsfall för utvecklare exponentiellt.

Genom denna viktiga utveckling inbjuder Sentinel validerare att börja testa Sentinel dVPN-protokollet på Cosmos IBC-testnät från och med måndagen den 3 maj. Om testningen går enligt planen bör Sentinel-nätverket migrera till IBC-mainnet den 24 maj. Validerare som vill delta i testnätet måste skicka GenTx i testnetsförvaret, mer information om det kommer snart att delas.

Sentinel dVPN är en öppen källkod decentraliserad VPN-nätverksapplikation.

Intressenter som är involverade i Sentinel Network inkluderar:

  • Validerare – Konsensusdeltagare i kommande Sentinel – Cosmos Hub som är ansvariga för att säkra nätverket och delta i styrningen av Sentinels ekosystem.
  • Användare – Slutanvändaren som vill komma åt en dVPN byggd på Sentinel-ramverket för att säkra Internet på ett bevisbart sätt.
  • dVPN-nodvärdar – Communitymedlemmar som tänker tjäna pengar på tillhandahållandet av oanvänd bandbredd till dVPN-enheter som är byggda på Sentinel-nätverket genom att vara värd för antingen en utgångsnod eller en relänod (som uppfyller vissa nödvändiga tröskelvärden för servicenivåer).
  • dVPN Application Creator – Skaparen av en dVPN byggd på Sentinel-ramverket medan han använde Sentinel dVPN-zonen som sitt infrastrukturlager. Applikationsskaparen ansvarar för användarförvärv och marknadsföring för att generera intäkter för att kunna betala dVPN-nodvärdar.
Sentinel är en öppen källkod, krypterad, peer-to-peer-bandbreddsmarknad som är tillgänglig för alla. Användare kan ansluta till något av de bevisligen säkra dVPN-applikationerna som är byggda på Sentinel-nätverket. Individer kan också tjäna passiva inkomster genom att erbjuda bandbredd till marknaden. Direktnätverksstatistik finns på https://stats.sentinel.co.Source link

Related posts

Crypto exchange-företag Kraken lanserar riskkapitalfond »CryptoNinjas

Bitcoinguide

NFTs Beyond the Art World: Crowdfunding, Gaming, Identity, & More

Bitcoinguide

Bitcoins smarta kontraktsplattform RSK ser TVL på 1 445 000 BTC drivna av lanseringen av Sovryn DeFi-appen »CryptoNinjas

Bitcoinguide