Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Du behöver inte rapportera Bitcoin med dollar, säger IRS


Viktiga takeaways

  • IRS har gett klarhet när det gäller att svara på den obligatoriska “Ja / Nej” -frågan om “virtuell valuta” -transaktioner på inkomstskattform.
  • Byrån uppdaterade instruktioner och skrev att investerare som köpte krypto med USD och innehade den under 2020 kan svara “Nej.”

Dela den här artikeln

Nya instruktioner från Internal Revenue Service (IRS) säger att skattebetalare inte behöver rapportera sina kryptoköp gjorda med dollarn.

IRS underlättar investerarnas skattebelastning

IRS har gett mer tydlighet när man svarar på den obligatoriska “Ja / Nej” -frågan om “virtuell valuta” -transaktioner på personligt inkomstskattformulär, Form 1040.

Skattebyrån har uppdaterat sina vanliga frågor och skrivit att investerare som köpte kryptovaluta med “verklig valuta” (i detta fall USD) och innehade den under 2020 kunde svara “Nej” på frågan.

“Om dina enda transaktioner med virtuell valuta under 2020 var köp av virtuell valuta med verklig valuta, är du inte skyldig att svara ja på Form 1040-frågan”, skrev byrån.

Innan detta förtydligande hade det skett förvirring bland skattebetalarna, och tvetydigheten var relaterad till huruvida köp av krypto med fiatpengar krävde att “Ja” skulle kontrolleras.

Shehan Chandrasekera, chef för skattestrategi på CoinTracker, förklarade att vissa skattebetalare kontrollerade “ja” även när de köpte kryptovaluta med USD genom att anta att de förvärvade ett “ekonomiskt intresse” för kryptovaluta.

IRS har rensat den förvirringen med den senaste uppdateringen.

Att kontrollera ”Nej” är vettigt eftersom köp och innehav av kryptovaluta inte utlöser en skattepliktig händelse och därför gör investerare inte onödigt avslöjande.

En viktig punkt att notera här är att denna regel endast gäller för att köpa kryptovaluta med fiat-pengar. Om en amerikansk skattebetalare köpte kryptovaluta med en annan kryptovaluta eller till och med stabila mynt skulle det kräva ett ”ja” -svar.

Andra villkor som kräver ett “ja” -svar på frågan inkluderar:

  • Försäljning av kryptovalutor.

  • Utbyte av kryptovalutor mot andra kryptovalutor, tillgångar, varor, tjänster etc.

  • Mottagning av kryptovalutor via luftdroppar eller hårda gafflar.

Med kryptovalutasektorn som överstiger 1,5 biljoner dollar i total värdering har IRS prioriterat kryptobeskattning för 2020 och har gett tillräckligt tydlighet för att säkerställa korrekt skatterapportering.

Upplysningar: Inget av detta är avsett som skatte- eller investeringsrådgivning.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Reef Finance tillkännager strategiskt partnerskap med Tron

Bitcoinguide

Vampyrattack eller innovation? Basketdao stormar DeFi-indexscenen

Bitcoinguide

XRP redo för 50% drag definierad av två avgörande prisnivåer

Bitcoinguide