Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Domstolen kallar till Mirror Trading International Executives över BTC Global Scam Allegations – Regulation Bitcoin News


Två chefer för Mirror Trading International (MTI) har kallats av högsta domstolen i samband med en annan bedrägeri för kryptovalutainvestering som heter BTC Global. Domstolsanropet följde en civilrättslig process som inlämnats av 18 käranden som krävde ersättning från dem.

Två MTI-chefer kopplade till BTC Global Scam

Högsta domstolen utropade Clynton Marks, Cheri Marks och Andrew Caw i samband med en bitcoin-investeringsbedrägeri som heter BTC Global, rapporterade den sydafrikanska nyhetsbutiken Mybroadband förra veckan och noterade att den har sett domstolsdokumentet.

Rättsstämman följde en civilrättslig process som inlämnats av 18 käranden som krävde ersättning på R2,5 miljoner (cirka 174 662 USD) plus 7% årlig ränta för de förluster de har lidit av BTC Global-bedrägeriet. Dessutom bad de domstolen om “ytterligare och alternativ befrielse” och de rättegångskostnader de har haft som en del av stämningen.

I rättsdokumentet förklaras att de tilltalade mellan september 2017 och mars 2018 “bedrev verksamhet under namnen och stilen BTC Global eller BTC.” Denna bedrägeri hävdade att kunden kunde investera i en handelspool som hanterades av en “mästare” som heter Steven Twain.

Enligt publikationen finns det inga bevis för att Twain någonsin existerat. Dessutom, när investerare inte kunde ta ut sina medel från systemet, informerades de om att Twain attackerades i sitt hem och att hans utrustning var stulen.

Twain försvann i början av 2018; vissa säger att hans försvinnande ledde till att BTC Global kollapsade. Mer än 27 000 personer lades enligt uppgift av detta bitcoin-investeringssystem, inklusive investerare i Sydafrika, USA och Australien.

Clynton Marks och Cheri Marks är också inblandade i en större bitcoininvestering, Mirror Trading International (MTI). I sin senaste rapport om kryptokriminalitet utnämnde blockchain-dataanalysföretaget Chainalysis MTI till den största kryptokurrencybedrägeriet 2020.

Nyhetsbyrån förklarade att Clynton är 50% -ägare i MTI medan Cheri var kommunikationschef för systemet. Det noterade att MTI och BTC Global delar “slående likheter” och tillade att de båda lovade för bra för att vara sanna avkastning på investeringen och använde ett marknadsplan för flera nivåer för att rekrytera nya medlemmar.

Publikationen hävdade också att ett juridiskt meddelande har undertecknats av advokater från Selzer Law som visar att Caw och Marks avser att försvara sig mot BTC Global anklagelser.

Caw berättade tidigare för Mybroadband att han bara var en investerare i BTC Global och förlorade en betydande summa när den kollapsade. “Jag var dock varken grundare eller ledare i BTC Global, även om jag senare anklagades för att vara båda”, hävdade han och hävdade att han inte var inblandad i MTI men lade tidigt fram ett förslag som skulle göra det möjligt för MTI att leverera kryptografisk bevis på sina bitcoininnehav.

Cheri Marks har förnekat att äga eller ha kontroll över BTC Global. Hon har också förnekat att ha använt systemet för att stjäla investerarfonder, inrätta falska profiler för Steven Twain eller medvetet främja något olagligt. I ett uttalande från hennes advokat sade Marks, “Steven Twain är en riktig person och hans försvinnande var en chock.” Uttalandet tillägger att “Det förnekas att Cheri var / är Steven Twain.”

Vad tycker du om de två krypto-bedrägerierna? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin Scam, BTC Global, BTC Global Scam, BTC Global Scheme, Court case, Crypto Scam, Investment Scam, Mirror Trading International, MTI, MTI chefer, MTI Scam, South African Scam

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ethereum fastnat inom ett intervall, varför $ 1700 är nyckeln till nästa drag

Bitcoinguide

Bitcoin bryter mot nyckelhinder, varför BTC kan öka över $ 60K

Bitcoinguide

Fokus kvarstår på dollar och avkastning

Bitcoinguide