Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Dominans på Bitcoin Market sjunker när $ 55 000 motstånd driver Alt-säsongen


Kryptomarknaden såg stora vinster för andra dagen efter helgens försäljning som fick marknaden att se ut som ett blodbad.

Data från TradingView visade att Bitcoin steg över $ 54 000 under de tidiga öppettiderna på tisdag. I skrivande stund handlas pionjärkryptovalutan till 55 152 $, en vinst på 4,08% under det senaste dygnet. Det verkar som tjurar syftar till att bryta motståndet på 55 000 dollar för att möjliggöra en möjlig rally till 58 000 dollar.

Bitcoin Eyes $ 58 000

Organisk tillväxt har återupptagits på BTC-marknaden. Den spot-driven BTC studsar tillbaka ser hållbar ut.

I en tweet den 27 april noterade analytikern Lex Moskovski att futuresfinansieringsräntorna tyder på att veckans BTC-priskurs har varit helt organisk.

Finansieringsräntor är ett populärt mått för att mäta hälsan hos BTC-prisrörelser. De visar i huvudsak vilka handlare som är på höger sida av vadet (långa eller korta) – en hög finansieringsgrad på en plattform innebär att långa “betalar” shorts, medan låga finansieringsnivåer innebär det motsatta.

Negativa räntor är vad analytikerna letar efter när de bestämmer om någon uppåtrolad risk är att uthärda eller beror på kort sikt.

För närvarande är förhållandena rätta – flytten upp till $ 55 000 drivs sannolikt inte av spekulativa handelsåtgärder, säger Moskovski.

”Finansieringen är mycket låg och hälsosam. Denna uppgång i Bitcoin kom från plats och ser hållbar ut. ” han skrev.

Relaterad artikel | Bitcoin-finansieringsräntor faller under veckor när marknaden tar paus

BTC / USD-par kanter över $ 55.000. Källa: BTC / USD på Tradingview.com

Alt säsong i full gång

Trots att Bitcoin lovar att stiga om några dagar bevittnar många av altmynt en enorm prisökning.

Lägre gasavgifter efter Ethereum-nätverkets uppgradering i Berlin tillsammans med en ökning av institutionella inköp och decentraliserad finansaktivitet höjde priset på Ether till en ny rekordhög nivå på 2680 dollar.

Flera altcoins såg sina priser nå nya rekordhöjder tillsammans med Ether på tisdag.

XRP registrerade en betydande prishöjning under de senaste 24 timmarna med imponerande 27 procent. Myntet handlades till 1,43 $ och var närmare motståndet 1,5 $; det finns också två starka stöd på $ 1,25 och $ 1,03 om en trendförändring skulle ske.

Aaves pris steg med 5 procent under det senaste dygnet och handlades till $ 402 med en 24-timmars handelsvolym på $ 636 miljoner. Myntet kommer sannolikt att komma i kontakt med ett starkt motstånd på $ 415 – en nivå som senast brutits den 18 april.

Daglig kryptovalutamarknadsprestanda. Källa: Coin360

Dogecoin har nu blivit en toppklammer på kryptomarknaden. Under den senaste dagens tid såg DOGE en marginell förbättring av priset och handlades till 0,26 USD. Till skillnad från de återstående mynten förblev DOGEs prisåtgärd extremt intervallbunden och handlade mellan support till $ 0,25 och motstånd på $ 0,30.

Relaterad artikel | Ethereum får fart, här är chanserna att löpa till $ 3 000

Polygon (MATIC) fortsatte sin starka rally och rörde sig så högt som $ 0,75 innan han tog det som verkar vara en kort andning. Uniswap (UNI) såg också att token-priset nådde ett rekordhögt värde på $ 40,50 efter en 17% -rally från nedgångarna den 26 april.

Det totala kryptovalutamarknaden ligger nu på $ 2,08 biljoner och Bitcoins dominans är 49,81%.

Featured image from Pixabay, Charts from Tradingview.com and Coin360

Source link

Related posts

Världens första plattform i web3-ekosystem som utplånar bedrägerier och överbryggar ett gap mellan användare, utvecklare och investerare

Bitcoinguide

Bitcoin sätter nytt heltid till $ 49400

Bitcoinguide

Bitcoin Market bevittnar tillväxten av detaljhandelsdeltagande som institutionella investerare fortsätter att leda

Bitcoinguide