Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Dogecoin redo att återuppta Uptrend som Network Activity Skyrockets


Viktiga takeaways

  • Dogecoin har ökat mer än 17% under det senaste dygnet.
  • Enligt uppgift har Dallas Mavericks behandlat över 20 000 DOGE i transaktioner som orsakar FOMO bland investerare.
  • En nyligen ökad nätverkstillväxt kan tjäna som en bekräftelse på ytterligare vinster i horisonten.

Dela den här artikeln

Dogecoin får viktig godkännande som lovar att öka nätverkets nytta och kan katalysera en ny uptrend.

Mark Cuban omfamnar Dogecoin

Dogecoin har gått sönder under det senaste dygnet. Meme-token såg sin prisökning med mer än 17%, från ett lägsta värde på $ 0,051 för att nå en ny månadshöjd på $ 0,060.

Marknadsaktörerna har rusat till utbyten för att få panik att köpa DOGE efter miljardären Mark Cuban sa att dess marknadsvärde kan skjuta i höjden med hela 1700%.

Enligt Shark Tank-investeraren har Dallas Mavericks bearbetat över 20 000 DOGE-transaktioner sedan den satte igång accepterar det som betalning för biljetter och varor. Sådan framgång har gjort det professionella basketlaget till “den största Dogecoin-handlaren i världen.”

Kubanska bekräftade att om Dallas Maverick kan bearbeta ytterligare 6,60 miljarder Dogecoin-varor, kommer DOGE “definitivt att slå 1 dollar”.

Även om Kubans kommentarer har genererat FOMO bland entusiaster, är det värt att notera att NBA-laget kommer att behöva sälja mer än 330 miljoner dollar i varor för att DOGE ska nå ett så hausseartat mål.

DOGE Primed to Breakout

Medan ett $ 1-mål är långsökt, är Dogecoin grundat på återuppta sin uptrend eftersom dess nätverk har expanderat drastiskt under de senaste veckorna.

IntoTheBlocks modell för dagliga aktiva adresser visar att antalet nya adresser som skapats på Dogecoin-blockkedjan nådde ut den 28 februari till ett lägst av 34700 adresser per dag. Sedan dess har nätverkstillväxten skjutit i höjden.

Nästan 60 000 nya adresser skapas per dag vid presstid, vilket motsvarar en ökning med 73% inom den undersökta perioden.

Dogecoin nya dagliga adresser av IntoTheBlock
Dogecoin nya dagliga adresser av IntoTheBlock

Nätverkets expansion kan betraktas som en mycket optimistisk signal eftersom den indikerar en ökad användaradoption över tiden. Eftersom denna statistik på kedjan ofta betraktas som en av de mest exakta prisförutsikterna kan den förutsäga att DOGEs pris kommer att följa efter.

Dogecoin måste ändå stänga sig över motståndsbarriären på $ 0,058 för att kunna avancera högre. Att gå förbi detta avgörande prishinder kan se mememyntet igen den 29 januari högsta $ 0,089.

Prisdiagram för Dogecoin amerikanska dollar
DOGE / USD på TradingView

Att inte göra anspråk på $ 0,058 som stöd kan istället resultera i en avvisning som driver Dogecoin tillbaka till $ 0,048-nivån. Denna avgörande efterfrågespärr måste hålla för DOGE för att undvika en brantare nedgång mot $ 0,038.

Utlämnande: I skrivande stund innehade denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Elon Musk tappar ytterligare tips om “Marscoin”

Bitcoinguide

dYdX har lanserat Layer 2 Perpetual Contracts

Bitcoinguide

BNY Mellon erbjuder Bitcoin Custody, säger Crypto är “Mainstream”

Bitcoinguide