Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Dogecoin-möten efter att Elon Musk begår “Literal Moon” till DOGE Bulls


Dogecoin samlades på torsdag efter att Elon Musk begick att han skulle skicka meme-kryptovalutan till månen – bokstavligen.

Miljardärentreprenören twittrade att SpaceX, ett rymdteknikföretag han äger, skulle ta en “bokstavlig Dogecoin till den bokstavliga månen.” Det kryptiska meddelandet ignorerades för att stanna kvar i hur och varför, men det var tillräckligt starkt för att skicka en haussignal över Dogecoin-marknaden. Som ett resultat exploderade DOGE / USD-priset.

Från och med 0800 UTC handlades paret till 0,071 $, en ökning med 33,94 procent från öppningsräntan för dag. Det såg uppenbart att handlare spelade ett skämt av sig själva genom att blåsa Mr Musks tweet ur proportioner, med tanke på att det anlände på aprilgummen.

Prisuppgångar för Dogecoin på April Fool's Day.  Källa: DOGEUSD på TradingView.com
Dogecoin-prissammanträden på April Fool’s Day. Källa: DOGEUSD på TradingView.com

Dogecoin är beryktat för att genomgå massiva uppåtriktade möten på grund av god-för-ingenting-faktorer. Förra året, i juli, uppmanade en viral TikTok-video daytraders att pumpa DOGE / USD-bud till $ 1. Shenanigans kunde ta paret så långt som 0,005 efter att ha pumpat det med upp till 155 procent på bara tre dagars handel. Det kraschade med mer än 50 procent efter den sociala medier-ledda köprosen.

En liknande viralkampanj dök upp i slutet av januari 2021. Dogecoin-tjurar pressade priserna med hela 1,299 procent på bara två dagars handel med en copycat-rally, inspirerad av Redditors-ledda GameStop-aktieköpsmani.

Intradagens uppåtriktade rally härstammar från samma prankster-tjurar – den dagen som firar upptåg.

Dogecoin Pump eller Dump Ahead?

April Fool’s Dogecoin-rally medför stora risker för handlare som vill komma in på kryptovalutamarknaden på sina högsta höjder. En tydlig brist på konkret uppåtgående katalysator, tillsammans med en potentiell likviditetskris, antyder ett tungt vinstscenario framöver. Kort sagt, endast handlare med modigare riskaptit kunde trampa Dogecoins vatten.

Dogecoin börjar krascha.  Källa: DOGEUSD på TradingView.com
Dogecoin börjar krascha. Källa: DOGEUSD på TradingView.com

Från och med denna presstid kraschade DOGE / USD från sin högsta intradag. Det sjönk med upp till 15,52 procent före den amerikanska sessionen och bröt under en vänt supportnivå på $ 0,06 för att göra den tillbaka till support. Nästa nedåtriktade mål uppstod i mitten av mars motståndsnivå nära $ 0,05.

Foto av Maciej Ruminkiewicz på Unsplash

Source link

Related posts

Chinese Lottery Firm Rebrands, köper Bitcoin Mining Rig-tillverkare för $ 100 miljoner – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Elon Musks Tesla står inför granskning av potentiell intressekonflikt i 1,5 miljarder dollar Bitcoin-köp – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

NFT-relaterade tokenpriser svävar bland digital konstmani – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide