Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Dogecoin håller starkt mot Flash-krasch i helgen, vad händer?


Marknader tankade under de tidiga timmarna på söndag morgon UTC, med Bitcoin att släppa $ 10 000 på några timmar. Medan Dogecoin också fick ett dopp, var fallet trivialt jämfört med resten av marknaden. Vid middagstid hade DOGE återhämtat sig och fortsatte att uppnå 12% vinster vid slutet av dagen.

Dogecoin dagliga diagram

Source: DOGEUSD on TradingView.com

Många siffror har kommit fram och varnar för Dogecoins brist på grundläggande. Men som vi såg på söndag visade DOGE sig mer motståndskraftig än “blue-chip” erbjudanden. Detta väcker frågan, vad händer med Dogecoin?

Dogecoin visar inget tecken på att sakta ner

Dogecoins meteoriska uppgång förra veckan såg det öka till 0,47 dollar på fredagen innan han gav tillbaka några av dessa vinster under helgen. Även om det totala kryptomarknadspriset fick en stor hit och sjönk från $ 2,2tr till botten på $ 1,9tr vid middagen, var effekten på DOGE minimal.

Medan Cardano och Polkadot förlorade procentuella förluster i mitten av tjugoårsåldern och ännu inte har återhämtat sig till kraschnivåerna före flash, är Dogecoin för närvarande uppe med 20% från tiden för doppet.

Kritiker hävdar att DOGE är ett skämtmynt som inte bör tas på allvar, med hänvisning till frågor som brist på utveckling och oändlig tokenutbud. Men samtidigt har andra sagt att dess överklagande ligger i att föra kul till en annars allvarlig bransch.

Medgrundare Billy Markus hoppas att hans skapande kan fungera som en motsats mot kryptovalutans mörka sida. Det är girigheten, luringen och FOMO-mentaliteten som drev honom ur branschen 2015.

”Glädje, vänlighet, lärande, ge, empati, roligt, gemenskap, inspiration, kreativitet, generositet, dumhet, absurditet. Dessa typer av saker är det som gör Dogecoin till ett värde för mig. Om samhället förkroppsligar dessa saker är det sant värde. ”

Oavsett om du älskar det eller hatar det, en viktig del av DOGE: s överklagande är dess status fristående från kryptonormen.

DOGE som betalningsmetod

Som en reaktion på DOGE-mani publicerade IOGs VD Charles Hoskinson nyligen en video som kallar Dogecoin en “pet rock”. Han tillskriver sin uppkomst till en kombination av Elon Musk och smart valmanipulation. Det var så, med inget ljud som understödde priset, varnade han för att investerare i detaljhandeln skulle skadas när saker och ting gick.

Det ursprungliga användningsfallet för Dogecoin var som en tippmekanism för att visa uppskattning för innehållsskapare. Men tack vare miljardären Mark Cuban verkar det som om DOGE har ett nytt användningsfall som betalningsmetod.

I början av månaden tillkännagav kubanska Dallas Mavericks att de skulle acceptera DOGE som betalning för merch och biljetter. Kubanska twittrade att experimentet har varit en brusande framgång och sålt 122 000 dollar merch. Mer intressant sa han att han aldrig skulle sälja den DOGE han tjänar.

Orsakerna till detta är oklara. Men kubanska släppte att Dogecoin är ett roligt och engagerande sätt att generera PR.

Source link

Related posts

pNetwork och Algorand lanserar partnerskap för att skapa kedjekopplingar

Bitcoinguide

Bitcoin Mining-svårigheter skapar nya rekord, BTC Miners tar $ 1,5 miljarder i intäkter förra månaden – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Tidigare sydkoreanska sociala medier jätte i samtal ‘med stora spelbolag’ för att implementera sin krypto – Games Bitcoin News

Bitcoinguide