Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Dogecoin: Från Reddit Meme till Elon Musks Obsession – Evolution of DOGE


Under det senaste decenniet har kryptovalutasfären stigit från virtuell dunkel till ekonomisk stjärnstatus. För drygt tio år sedan var Bitcoin inget annat än ett projekt som en pseudonym kryptograf hade skapat och släppt ut i naturen.

På grund av kryptos ödmjuka början på kryptografiska webbforum har kryptovaluta fortfarande tunga föreningar med meme-kultur. Ett av de bästa exemplen på detta är Dogecoin (DOGE), som har funnits sedan 2013, men som nyligen har fångat uppmärksamheten hos de vanliga medierna.

Dogecoin drevs nyligen in i rampljuset när några av samma r / WallStreetBets-handlare som orsakade GameStop-rallyn riktade sin uppmärksamhet mot DOGE. Inom några dagar pumpade handlarna priset på Dogecoin från 0,007 dollar per token till 0,07 dollar per pop, vilket är en ökning med ungefär 1000%.

Samtidigt verkade Teslas Elon Musk utveckla lite fascination med Dogecoin. Ett antal analytiker tror att Musks tweets om myntet är en stor del av dess senaste popularitet och genomgående högre prispunkt.

Men vad är egentligen Dogecoin? Var kom det ifrån? Och varför är Elon Musk så besatt av det?

Elon och DOGE: A Love Story

Elon Musks första offentliga nick till Dogecoin kom i april 2019, när han twittrade att DOGE “kan vara min favoritkryptovaluta. Det är ganska coolt.”

Men Musks verkliga kärleksaffär med DogeCoin verkar ha börjat mot slutet av 2020 när han började tweeta och prata om Dogecoin ganska regelbundet. Sedan, efter att WSB-handlare tycktes omfamna Dogecoin som mål för sina ansträngningar tidigare i år, förnyades Musks uppmärksamhet på DOGE. .

Även om det verkade som att Musks fascination med Dogecoin började som ett skämt, tog världen hans ord mycket seriöst: många av de tweets som Musk gjorde om Dogecoin skickade priset på DOGE i höjden.

Exempelvis skickade Musk den 4 februari 2021 ett flertal tweets om Dogecoin. De flesta av dem tycktes vara memes och skämt. Dock skickade tweets priset på DOGE från $ 0,031 till $ 0,057 inom 24 timmar.

“Dogecoin är folkets krypto”, skrev Musk den 4 februari. “Inget behov av att vara en Gigachad för att äga … inga toppar, inga lågpunkter, bara dogé.” Han postade ett meme av sig själv som Rafiki från Lejonkungen som höll en Doge-Simba upp mot solen med orden “du är välkommen;” han skrev också ordet “Doge” tillsammans med en bild av en raket som skjuter mot månen.

Samma dag kallade Binance-vd Changpeng Zhao Musk Dogecoins ”coola, roliga PR-chef.”

I Musks fotspår betalade andra kändisar allmän hyllning till DOGE

Inom dagarna som följde Musks ström av DOGE-relaterade tweets hoppade flera andra kändisar på Dogecoin-vagnen. Snoop Dogg gick med i det roliga lördagen den 6 februari när han twittrade en förändrad bild av ett av hans albumomslag med orden “Snoop Doge”, märkning av Elon Musk.

KISS-frontman, Gene Simmons, twittrade också den 6 februari: ”Jag köpte ännu mer Dogecoin. Varför? För jag tror att det kommer att gå upp. Men det är bara jag. ” Simmons hänvisade till sig själv som “Dogecoins Gud.”

Den 8 mars skrytte Mark Cuban att hans basketklubb, Dallas Mavericks, var den största Dogecoin-handlaren i världen.

Det har varit oklart exakt vad Elon Musk är ute efter med sin mycket offentliga fixering av Dogecoin. Musks fascination med DOGE verkar ha börjat som ett skämt. Men med tiden verkar några av uttalandena om Dogecoin vara ganska allvarliga.

Den 15 februari tweetade Musk till exempel att han var villig att köpa ut Dogecoin-valar för att göra DOGE till en mindre central tillgång. Musk sa också nyligen att han anser att Dogecoin bör noteras på Coinbase.

Så småningom verkade Musks fixering med Dogecoin som om den kan ha hamnat i varmt vatten. Rykten om att SEC skulle undersöka Musk över tweets rapporterades av Newswire-tjänsten First Squawk, som citerade källor som var bekanta med saken i slutet av februari.

Men Musk verkade ta rykten i steg. “Jag hoppas att de gör det!” Han twittrade med hänvisning till SEC. “Det skulle vara fantastiskt!”

“Huruvida det här är ett enda skämt är en knepig fråga.”

Trots all hype (och besväret) är det fortfarande oklart vad Musk egentligen tycker om Dogecoin.

Shidan Gouran, vd för handelsbankrådgivning, Gulf Pearl.

Shidan Gouran, vd för Gulf Pearl, sa till Finance Magnates att: “skillnaden mellan Elon Musk och de allra flesta kryptovalutaexperter där ute är att Elon Musk har mest att förlora när det gäller rykte och trovärdighet.”

Föreslagna artiklar

Hur Penny Stocks Trading blev ett sådant fenomen Gå till artikel >>

“Han verkar inte i skuggan eller under en pseudonym, och han är inte heller beroende av kryptoval för att försörja sig med tanke på att han är chef för världens mest produktiva företag med ett marknadsvärde på över 800 miljarder dollar,” tillade Gouran.

Som sådan, ”Hundratals miljoner människor runt om i världen behandlar honom som en investeringsprofet, och jag tror det säger sig självt att han inte skulle sätta det på något han inte var seriös om. Även om min räckvidd eller inflytande inte är nära Elon Musks, har jag också ett rykte att upprätthålla och kan med säkerhet tillhandahålla en “villkorligt” positiv betyg av Dogecoin som en kryptovaluta. “

Fortfarande, “huruvida det här är ett stort skämt eller inte är en knepig fråga”, sade Gouran vidare.

”I grund och botten är Dogecoin i och för sig ett skämt. Jag kallar denna klass av kryptovalutor Memecoins, som i huvudsak är avsedda att vara “bara för skojs skull” och inte behandlas lika seriöst som kryptos som Bitcoin och Ethereum. “

”Analogin jag skulle använda är att de är som arkadbiljetter jämfört med riktiga pengar. De har användning i ett specifikt sammanhang och med en implicit förståelse för att de inte är avsedda att behandlas precis som riktiga pengar, men det betyder inte att de inte kan behandlas på det sättet när stjärnorna ställer upp. ”

”Det första jag sa var:” Det här är så roligt. Då sa jag: ‘Jag borde bara göra detta mynt.’

Ja, Dogecoin började verkligen som ett skämt.

Enligt Business Insider, Dogecoin skapades som ett resultat av en internetvänskap mellan IBMs mjukvaruutvecklare, Billy Markus och Adobes mjukvaruutvecklare, Jackson Palmer. De två männen hade inte ens träffats personligen när de framgångsrikt gifte sig med Bitcoin med ‘Doges’ meme.

Vid den tiden sa Markus till Business Insider att han såg en Tweet av Mr Palmer, som skämtsamt postade “Investera i Dogecoin, ganska säker på att det är nästa stora sak.”

“Det första jag sa var” Det här är så roligt “, förklarade Markus. “Då sa jag:” Jag borde bara göra det här myntet. ” Markus byggde sedan Dogecoin-protokollet baserat på kod från Litecoin och Luckycoin. Således föddes Dogecoin.

Richard Gardner, verkställande direktör för Modulus, sa till Finance Magnates att: ”Omkring 2017 profilerade vårt företag faktiskt mer än 1000 kryptovalutor, inklusive Dogecoin, och vår bedömning var att det var en parodikryptovaluta som var utformad för att belysa några av de mer löjliga altcoins som dykt upp runt den tid då den skapades. ”

Richard Gardner, verkställande direktör för teknologileverantörsföretaget Modulus.

Fördelarna med DOGE

Det faktum att kryptovalutan så fullständigt hade omfamnat Doge-meme innebar dock inte att den saknade teknisk substans eller legitima användningsfall.

För “Samtidigt var tanken att skapa en kryptovaluta som inte krävde en massiv förståelse för teknik”, fortsatte Gardner. ”Det fick snabbt en följd som en lätt, rolig, nyhet på grund av samhället som omger det. Det har blivit populärt som en metod för att belöna innehållsskapare på Reddit och andra sociala mediasidor. ”

Faktum är att Dogecoins popularitet på Reddit var så explosiv att inom några veckor efter skapandet steg dess marknadsvärde till 8 miljoner dollar. Ett år senare närmade sig Dogecoins börsvärde 20 miljoner dollar.

Redan innan Elon Musk började sin fascination med Dogecoin fortsatte myntet att växa och i vissa fall få legitimt erkännande. Till exempel, när Weiss debuterade sitt Crypto Ratings-diagram 2018, fick Dogecoin ett “C”, vilket var samma märkning som XRP gav. (Självfallet var XRP-fans inte exakt glada.)

Dessutom påpekade Richard Gardner att Dogecoin hade ett historiskt ögonblick i sig själv i augusti 2018 när det Tweetade att “systemtestet för Dogecoin-Ethereum-bron var slutfört och framgångsrikt.”

Tyvärr var “Dogethereum” en bro för långt. Tanken bakom bron att uppdateringen gav interoperabilitet mellan blockkedjorna som betjänar varje kryptovaluta. Tyvärr “fick projektet brist på finansiering och bron slutfördes inte vid den tiden.”

“Det finns inget tekniskt unikt med DogeCoin.”

Naturligtvis har Dogecoin sina problem – specifikt finns det ett antal tekniska brister som kan komma i vägen för att DOGE blir “folkets krypto.”

Gouran uppgav att: “som de flesta memecoins finns det inget teknologiskt unikt med Dogecoin.”

“Kryptor som Ethereum, Stellar och Ripple har alla unika teknologiska attribut som skapar någon form av ett värdeförslag.”

Varför spelar det någon roll? Föreställ dig två arkader: “om biljetter till” Bob’s Arcade “plötsligt blir värdefulla, och Bill bestämmer sig för att öppna sin egen arkad och köper sina biljetter från samma leverantör, finns det ingenting unikt eller värdefullt med dem,” sa han. “Men om alla gillar Bill bättre än Bob och de bestämmer sig för att gå till Bills Arcade istället, kan den populariteten skapa värde för biljetter till Bills Arcade trots att de båda har samma biljetter.”

“Kom ihåg att alla blockkedjor använder programvara med öppen källkod, vilket innebär att det inte finns några affärshemligheter eller” hemlig sås “när det gäller teknikens sofistikering. Om det är där ute kan vem som helst göra derivat av det. ”

Dogecoins centraliseringsproblem

Utöver DOGE: s tekniska begränsningar finns det också frågan om dess centralisering. Changpeng Zhao tog upp detta den 4 februari när han hänvisade till Musk som Dogecoins PR-chef.

“En adress rymmer 27% av alla #DOGE”, skrev CZ. “Topp 20 adresser rymmer mer än 50% + av alla #DOGE. Ganska “centraliserad” i den meningen. “

Gouran berättade också för Finance Magnates att: ”när det gäller Dogecoin specifikt finns det en hög koncentration av ägande i det totala utbudet av tokens. Cirka 30% av utbudet har köpt upp av en enhet under de senaste tre åren. ”

“Även om detta återspeglar en viss tro på tillgången, speglar det också sårbarhet för marknadsmanipulation, vilket är något att tänka på”, sa han.

Elon Musk själv har försökt ta itu med Dogecoins centraliseringsproblem. Den 15 februari uppmanade Musk Dogecoin “valar” att sälja sina mynt: “om stora innehavare av Dogecoin säljer de flesta av sina mynt kommer det att få mitt fulla stöd. För mycket koncentration är det enda verkliga problemet imo. ”

Hittills verkar det som om ingen har tagit upp Musk på erbjudandet. Dogecoin verkar ändå vara mer populär än någonsin. Vad är nästa för Dogecoin? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

Source link

Related posts

Decentraliserad prognosmarknad Omen lanseras på xDai-nätverket

Bitcoinguide

Stablecoins eller CBDC – Vad kommer Mainstream att välja?

Bitcoinguide

Moneta Markets lanserar banbrytande affiliate-program!

Bitcoinguide