Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Dogecoin Dev passerar bort och lämnar sju års arv


Viktiga takeaways

  • En av Dogecoins mest anmärkningsvärda utvecklare, Sporklin, dog den 24 april efter en kamp mot cancer.
  • Hon lämnade projektet tidigare i år, både på grund av sin hälsa och på grund av oenigheter om projektets inriktning.
  • Sporklin försvarade tidigare Dogecoin mot dem som tror att projektet har sett liten betydande utveckling.

Dela den här artikeln

En av Dogecoins mest anmärkningsvärda utvecklare, Sporklin, har gått bort, vilket avslöjades av Dogecoin-skaparen Billy Marcus igår.

Sju års tjänst

Marcus skrev på Twitter att ”Sporklin ägde de senaste sju åren av sitt liv åt Dogecoin, på alla sätt … Hon brydde sig mycket om integritet och levde upp till sina ideal [and] gjorde en enorm inverkan på många människor och hanterade så mycket bakom kulisserna. ”

Sporklin avgick i februari efter en cancerdiagnos. I sitt avgående meddelande skrev hon: “Åren har blodig varit något, glada olyckor som förvandlats till något vackert … Att gå bort kommer med en sorg som jag inte hade förväntat mig.”

“Hon var en riktig shibe”, avslutade Marcus och hänvisade till begreppet älskling som användes av medlemmar i Dogecoin-samhället. Han bad också samhället att donera till cancer välgörenhetsorganisationer.

Sporklin dog på morgonen den 24 april 2021.

Sporklin var kritisk mot Dogecoins riktning

Sporklin lämnade Dogecoinsamhället i februari inte bara på grund av hennes hälsa utan också på grund av oenigheter om projektets inriktning.

“[Without placing blame], ett skifte inträffade nyligen som har fått mig att ompröva mitt engagemang … Jag kan inte vara med eller inte stödja i god tro de åtgärder som vidtas, ”skrev Sporklin.

Även om Sporklin inte identifierade några problem, är hennes avgång sannolikt relaterad till hype från / r / WallStreetBets och kändisar, en trend som har hjälpt DOGE att vinna 12.500% under ett år.

Hon kritiserade tidigare Elon Musks roll för att öka medvetenheten och noterade att ”Elon har inget att göra med Dogecoin …[he] har kommit att spela med Dogecoin i flera år på sociala medier, det var först nyligen som människor försökte göra det till något som det inte är. ” Hon noterade att många av hans Dogecoin-tweets raderas efter publicering.

Sporklin har också uppmärksammat det faktum att även om Dogecoins organiska tillväxt växer, kan dess funktionella användning faktiskt sjunka, eftersom köpmän tappar DOGE från sin lista över accepterade mynt. Detta beror troligen på myntets plötsliga pristillväxt: ”Volatilitet är inte så bra för saker,” noterade Sporklin.

Sporklins kommentarer sätter henne i gott sällskap med andra som har kritiserat Dogecoins plötsliga framgång. Cardano-ledaren Charles Hoskinson framförde liknande kritik av Dogecoin tidigare denna månad.

Dogecoin är fortfarande under utveckling

Även om Dogecoin ofta ses som ett skämtkryptovaluta som är nästan identiskt med Bitcoin, trodde Sporklin att kryptovalutan har sett mer utveckling än den ges kredit för.

Hon noterade att många samhällsmedlemmar har missuppfattningen att utvecklingen av Dogecoin har överges, delvis på grund av förändringar i teammedlemmar och på grund av att utvecklingen inte sker på projektets huvudsakliga GitHub-gren. “I form av [ongoing development], det finns inga stora luckor, ”klargjorde hon.

De senaste ändringarna av Dogecoin kom i februari i form av skalningsförbättringar som har hjälpt den att möta ett växande samhälle av nodoperatörer. Det återstår att se om Dogecoin kommer att få definierande funktioner om det förblir ett topp-tio mynt.

Dogecoin är för närvarande den sjunde största kryptovalutan mätt med börsvärde, med en total tillgång på 34,5 miljarder dollar.

I skrivande stund hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Schweiziska invånare i “Crypto Valley” kan nu betala skatt i Crypto

Bitcoinguide

Pussy Riot Talk NFTs inför Major Graffiti Queens Expo

Bitcoinguide

Nexo gör $ 150 000 donationer till Bitcoin-utveckling

Bitcoinguide