Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Dogecoin cementerar alt säsong, så här


Sedan sin debut 2013 har Dogecoin fortsatt att växa som affischbarn för altcoins. När det blev populär blev det snabbt synonymt med vilda prispumpar på grund av dess lilla värde och koncentrerade innehav.

Enligt Coin Metrics ökade priset på Dogecoin med cirka 40% på tisdag. Efter bitcoin, Ethereum och Binance Coin har Dogecoin nu ett marknadsvärde på 69 miljarder dollar, vilket gör det till den fjärde största kryptovalutan.

Indikator för Alt Season

Den oöverträffade prisökningen på myntet har fått vissa investerare och analytiker att säga att de kortfristiga mötena är starka indikatorer på alt säsongen.

Detta är dock troligtvis korrekt. När allt kommer omkring är Dogecoin en memebaserad kryptovaluta. Under de senaste åren har utvecklingen varit liten, och få av dess användare har en komplett nod. Det har varit 16 veckovisa föreställningar högre än 30% och sex av dem presenterade 100% eller högre vinster.

Historiska pumpar från Dogecoin sedan 2017. Källa: TradingView

Om man tittar på diagrammet är prishöjningen på myntet normen. I slutet av april twittrade Teslas vd Elon Musk: “The Dogefather SNL 8 maj”, med hänvisning till både myntet och hans kommande utseende som värd för “Saturday Night Live.” Musk har sagt att hans tweets om dogecoin är tänkt att vara skämt.

Samtidigt gjorde Mark Cuban, ägare till basketbollslaget Dallas Mavericks, också flera inlägg till stöd för dogecoin.

“Så länge fler företag tar doge för produkter / tjänster, kan Doge vara en användbar valuta eftersom den KAN hålla sitt inköpsvärde bättre än en $ i din bank”, sa Cuban i en tweet den 2 maj. ”Om räntorna skjuter upp i höjden eller det belopp som spenderas faller eller stagnerar, kommer Doge också att göra det. Ja, ett skämt är nu legit. ”

Relaterad artikel | Dogecoin bevisar hatarna fel då marknadsvärde nu överstiger Twitter

De 693 bästa adresserna kontrollerar redan 79,2 procent av all DOGE i omlopp. Elon Musk har varit högljudd i sin kritik av denna häpnadsväckande figur. Det är värt att notera att de senaste pristopparna specifikt tillskrivs Musks Dogecoin-relaterade memes och tweets.

För att argumentera för att Dogecoin är en indikator på altcoin-säsongen måste bevis på sådana pumpar finnas före den bredare marknadens positiva resultat.

Juli 2020 totalt marknadsvärde för altcoin vs. Dogecoin, USD. Källa: TradingView

DOGE fick 73 procent på mindre än 36 timmar den 7 juli 2020. Även om effekten bara varade i tre dagar, började altcoins uppskattas i värde några veckor senare. Börsvärdet för altcoins ökade med 24% på bara tio dagar, från 105 miljarder till 130 miljarder dollar.

Tidigt 2021 totalt altkoins marknadsvärde mot Dogecoin, USD. Källa: TradingView

Tidigt 2021 otroligt signalerade en ytterligare 182% DOGE-pump som ägde rum under två dagar en altsäsong. Cirka 36 timmar senare inledde börsen på altcoin ett 50% -rallyt och ökade det till 340 miljarder dollar. Det som var otroligt med det första kvartalet var att den 18 januari, när meme-myntet steg över 1000%. Tre dagar senare startade marknadstaket för altcoin en 60% -rally till 560 miljarder dollar.

Innan vi drar slutsatsen att det memedrivna myntet i huvudsak är en stark förutsägare för alt-säsongen, är det värt att notera att sådana resultat ska jämföras med andra stora altcoins. Om Dogecoin lever upp till sitt rykte mitt i en spänning av stödjande press, är den senaste $ 0,61-rekordhöga tiden ett tecken på framtida altcoinmoment.

Relaterad artikel | Dogecoin (DOGE) slår Bitcoin, varför det kan testa $ 0,5

Source link

Related posts

Varför Bitcoin kan vara nyckeln till framtiden för ren energi

Bitcoinguide

Berömda NFT Artist Bosslogic skapar 2500 exklusiva bitar för Ethernity Community – Bitcoin News

Bitcoinguide

Microsoft undersöker sina Xbox-användare om att lägga till ett Bitcoin-betalningsalternativ i butiken – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide