Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Direktivet gäller endast banksektorn – Emerging Markets Bitcoin News


En ledande befattningshavare vid Nigerias centralbank, Adamu Lamtek, har enligt uppgift förnekat att hans institution hade lagt begränsningar på användningen av kryptovalutor. Istället säger Lamtek, som är biträdande guvernör med ansvar för företagstjänster vid Centralbank of Nigeria (CBN), att hans organisations direktiv endast gäller banksektorn.

Förbud gäller endast banker

Kommentarer från Lamtek, som talade på uppdrag av CBN-guvernören Godwin Emefiele, följer centralbankens direktiv den 5 februari 2021 som förbjöd banker att underlätta kryptorelaterade transaktioner. Omedelbart efter tillkännagivandet började finansinstitut att följa direktivet. Sedan dess har volymerna på centraliserade kryptobörser sjunkit medan rapporter tyder på att volymerna på peer to peer-plattformar ökar.

Under tiden, innan den senaste kommunikationen från CBN, ryktade rykten om att myndigheter snart skulle klämma på peer to peer-handel som Binances P2P-plattform. Lamtek, som talade vid ett seminarium för landets finanskorrespondenter och affärsredaktörer, klargjorde dock att CBN-direktivet faktiskt inte förbjöd handel med kryptovalutor.

Under tiden, efter att CBN beordrat banker att sluta underlätta kryptotransaktioner, reagerade många ledare från Nigerias blockchain- och fintech-utrymme genom att uttrycka sin opposition. En av dessa ledare, Adedayo Adedajo, verkställande direktör för Jerulida Africa DLT, berättar för Bitcoin.com News att efter omfattande överläggningar var många för att reglera branschen snarare än ett totalt förbud.

CBN har ingen befogenhet att stoppa P2P-handel

Som tidigare rapporterats av Bitcoin.com News har detta CBN-förbud motverkats av icke-kryptopartier som inkluderar medlemmar av den nigerianska senaten samt landets vice president Yemi Osinbajo. Enligt Adebajo kan den här senaste CBN-ståndpunkten om kryptovalutor mycket väl vara ett svar på de röster som är emot ett fullständigt förbud. Adebajo sa:

Låt oss inte glömma att det första försöket bara skrapade ytan lite när handel fortsätter på peer to peer-plattformar trots CBN-direktiven. Att låta affärer fortsätta kan inte sägas vara föremål för CBN: s makt längre eftersom den finansiella sektorn delvis har decentraliserats.

Även om CBN inte är i stånd att stoppa peer-to-peer-handel, anser Adebajo emellertid att detta senaste förtydligande är “en väg framåt som vi alla hoppas med kontinuerliga ansträngningar för att reglera branschen, antagandet kommer att vara brett och snabbt.”

Vad gör du av CBN: s förtydligande att kryptohandel inte är förbjuden? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

OKEx lägger till PERP och ytterligare tre token för att ytterligare utöka sitt DeFi-erbjudande

Bitcoinguide

DeFi-token skapade av Antier Solutions överstiger 500 miljoner dollar i marknadsvärde – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Thailändska centralbanken förklarar baht-pegged Stablecoin olaglig i brott mot valutalagen – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide