Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Digital Yuan kommer inte att vara helt anonym men erbjuder ‘kontrollerbart’ integritetsskydd, säger officiellt – Sekretess Bitcoin News


Sekretess har varit en diskussion som inte har blivit obemärkt när det gäller den kommande lanseringen av den digitala yuanen. Chefen för People’s Bank of China-drivna Digital Currency Research Institute hade bestämt påpekat att anonymitet inte alls kan garanteras.

Feature syftar till att undvika skatteflykt och finansiera terrorism

Under en intervju med Securities Times sa Ma Changchun till Kinas utvecklingsforum 2021 att en helt anonym centralbank digital valuta (CBDC) är omöjlig.

Anledningen, sade tjänstemannen, är att regeringen måste göra den kompatibel med åtgärderna mot penningtvätt (AML), know-your-customer (KYC) och CTF-åtgärder (terrorismfinansiering).

Per tjänsteman bör sådana transaktioner också granskas för att undvika system för skatteflykt genom det kommande kinesiska CBDC, utvecklat av PBoC.

Ma klargjorde dock att det skulle finnas en “kontrollerbar anonymisering” -teknologi implementerad i den digitala yuanen.

Även om han inte fördjupade begreppet “kontrollerbar anonymisering”, påpekade Ma att sådan anonymitet är den som den ofta används för konsumentskydd.

Telekomleverantörernas roll

Ändå förklarade han hur den digitala yuanplånboken kunde träna med genomförda KYC-åtgärder:

Plånboken med den svagaste KYC-styrkan är en anonym plånbok som endast kan öppnas med ett mobilnummer. Naturligtvis har denna typ av plånbok det lägsta saldot och den dagliga transaktionsgränsen, som bara kan tillgodose de dagliga behoven av små betalningar. Om du vill göra stora betalningar måste plånboken uppgraderas och plånbokssaldot och betalningsgränsen ökar när KYC-intensiteten ökar.

Chefen för Digital Currency Research Institute förtydligade också vilken roll de inhemska telekommunikationsleverantörerna skulle ha i den digitala yuanens utvecklingsprocess:

Även om teleoperatörernas betalningsavdelningar också är inblandade i forskning och utveckling av digital renminbi, enligt gällande nationella lagar och förordningar, får inte teleoperatörer lämna ut kundinformation för mobiltelefoner till tredje part, såsom centralbanken. Naturligtvis får de inte tillhandahålla det till de avdelningar som driver digital renminbi. Därför är plånböcker som öppnas med mobiltelefonnummer helt anonyma för People’s Bank of China och olika operativa byråer.

Vad tycker du om den “kontrollerbara anonymiseringen” som den kinesiska tjänstemannen nämnde? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Decentraliserat utbyte Uniswap avslöjar protokoll version 3 med nya automatiserade element – utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

Smarta DeFi-listor CLVA-token på Uniswap

Bitcoinguide

Mystery Whale flyttar 20 Bitcoin Block-belöningar från 2010, Entity flyttade 10.000 BTC sedan förra året – Aktuella Bitcoin News

Bitcoinguide