Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Diagramjämförelse visar effektiviteten hos Bitcoin Digital Gold Narrative


2020 var året för den digitala guldberättelsen mitt i en pandemi och en aldrig tidigare skådad utskrift av pengar. 2021 är det bara Bitcoin som spelar roll och att jämföra det med guld vid denna tidpunkt säljer myntet kort.

Nu är kryptovalutans ålder, och ingen jämförelse visar att det är bättre än de två sjökorten du ska se sida vid sida.

Bitcoin-standarden dyker upp när guldet smälter ner

Bitcoin designades av Satoshi Nakamoto som den första formen av digitala “kontanter”, men försökte också ge kryptovalutan flera egenskaper av en vara som sällsynthet. Detta uppnåddes genom tillgångens 21 miljoner BTC-hårdkapital.

Kryptovalutaskaparens tidiga kommentarer visade en tydlig fascination med guld och verkar ha försökt skapa en digital representation av standarden för hårda pengar.

Relaterad läsning | Stablescoins fungerar som “raketbränsle”, driver Bitcoin till en annan ATH

Uttrycket guldstandard används för att beskriva en tid då alla fiatvalutor var knutna till den blanka ädelmetallen, och det var en tid som var mycket mer välmående och rikedomsklyftorna inte var nästan lika breda.

Utvecklingen av dollarn och alla fiatpengar till vad den är idag gjorde bort guldstandarden för årtionden sedan. Som ett resultat höjdes priset per uns guld från cirka $ 30 till $ 2000 det senaste året.

Vid toppmarknaden för guldtjur inträffade dock en fackla. Det ögonblick som guldet toppades i augusti sammanfaller med det ögonblicket att hedgefonder och offentliga företag började köpa BTC.

bitcoin btc xau

Gold's value has been diminishing while Bitcoin's rises. Coincidence? | Source: BTCUSD on TradingView.com

Från det ögonblicket framåt har Bitcoin varit i sin mest kraftfulla uptrend hittills och spikat från $ 10.000 till $ 50.000 med inte ens en biljon i kapital för att visa för det. Guldutflöden började stiga samtidigt som Bitcoin-handelsvolymen och öppet terminsränta började klättra till tidigare toppar.

Om de 10 biljoner dollar som guldmarknadens kommandot ger sig in i Bitcoin kan priset per mynt nå mer än 500 000 dollar stycket.

Relaterad läsning | Altcoins blöder efter Tesla Bitcoin Buy, BTC-dominans antyder vid bedrägeri

Diagrammet ovan visar exakt när avvikelsen ägde rum och guldets nedåtgående trend började. Innan dess presterade båda tillgångarna initialt bra som en säker tillflyktsort efter pandemin, men den digitala valutan har tagit över helt sedan dess.

Den digitala guldberättelsen har varit effektiv, och nu är Bitcoin redo att sätta sikte på att ersätta den döende dollaren istället.

Bitcoin följde en gång en guldfraktal noga i flera år, vilket hittills har gynnat den unga kryptovalutan väl. Men nu när facklan har passerat, kommer Bitcoin snart att vara tillgången att komma ikapp?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

BlackRock trading Bitcoin hur mycket BTC innehas av institutioner?

Bitcoinguide

Jim Rogers beklagar att han inte köpt Bitcoin men varnar regeringar förbjuder kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Eerie Fractal sätter Bitcoin i riskzonen för att testa $ 47 000; Här är varför

Bitcoinguide