Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Deutsche Telekom Investerar i CELO, Börjar Staking Tokens


Viktiga takeaways

  • Deutsche Telekom har investerat en oupptäckt summa i Celo Network.
  • Företaget köpte CELO-tokens för staking och kommer att hjälpa till att stödja Celos infrastruktur.
  • Deutsche Telekom driver redan en nod för det decentraliserade orakelprojektet Chainlink.

Dela den här artikeln

Deutsche Telekom, ett av världens största telekomföretag, har lagt ytterligare en satsning på krypto.

Deutsche Telekom fortsätter Crypto Foray

Telekommunikationsjätten meddelade tisdag och avslöjade att den hade investerat i projektet och köpt CELO-tokens. Investeringens storlek specificerades inte. Företaget planerar att sätta in sina tokens.

Andreas Dittrich, chef för blockchain-lösningscentret vid Deutsche Telekom, berättade för Reuters:

“Vi har ingen aning om var Celo kommer att vara om fem till tio år, men jag tror att vi har en ganska bra idé om att detta inte går bort”

Celo-nätverket använder en Proof-of-Stake-konsensusalgoritm, liknande den som Ethereum planerar att lansera senare i år. Nätverkets användare kan sticka tokens för att bli en validator i nätverket. Det innebär att tjäna avkastning i utbyte mot att verifiera transaktioner och betalar cirka 6% APY.

Celo Network är en blockchain-betalningsplattform som är utformad för mobiltelefoner, vilket stöder Deutsche Telekoms intresse för projektet. Användare kan skicka pengar till varandra via sina mobilnummer och tokens lagras i Celos digitala plånbok. Betalningar och överföringar görs med stablecoins. Det lanserade precis sitt eget mynt som spårar eurons pris (det har redan en dollar-bunden stablecoin).

Projektet har funnits mestadels under radaren sedan lanseringen 2017, men det har börjat få dragkraft de senaste månaderna.

CELOs pris har stigit med resten av marknaden i år, vilket sätter projektets marknadsvärde på cirka 436 miljoner dollar, enligt CoinGecko. Det avslutade en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar som stöddes av Andreessen Horowitz och andra riskkapitalföretag i februari.

Förutom att investera i och validera nätverket kommer Deutsche Telekom att tillhandahålla annan nyckelinfrastruktur, inklusive ett API. Det är ännu inte klart om företaget planerar att anta Celos funktioner för sina egna tjänster, men det här är inte dess första förflyttning till kryptorummet. Den har redan en nod för de väsentliga DeFi-oracle Chainlink och stakes tokens på Flow, blockchain Dapper Labs byggt för sitt populära NFT-spel NBA Topshot.

Deutsche Telekom AG är Europas största intäkter inom telekommunikation. Det tjänade över 120 miljarder dollar förra året.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Extern revisor först för att bekräfta Tether: s USDT-stöd

Bitcoinguide

Pro Baseball Team Oakland A säljer sittplatser för Bitcoin

Bitcoinguide

Fidelity hoppar in i kryptoanalys med ny produkt

Bitcoinguide