Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Detta kunde undvikas – De förlorade Bitcoin-förmögenheterna »CryptoNinjas


Har du någonsin haft några miljoner dollar till hands? Det visar sig att Stefan Tomas, en programmerare, baserad i San Francisco, har 220 miljoner dollar låst bort men inte kan komma åt det på grund av ett glömt lösenord.

För flera år sedan skrev Stefan ner lösenordet för att låsa upp sin IronKey, en liten hårddisk som innehåller en digital plånbok på 7 002 Bitcoin, och förlorade sedan papperet med sitt lösenord.

Efter att ha låst bort sina förmögenheter har Stefan försökt åtta försök att låsa upp IronKey med två försök kvar innan IronKey beläger informationen och krypterar dess förmögenheter för alltid.

Stefans berättelse belyser en olycklig verklighet för dem som spelar med kryptovalutor – i själva verket är 20 procent av Bitcoin, värt 140 miljarder dollar, förlorade eller strandade i digitala plånböcker. Eftersom fler människor handlar och bryter digitala valutor som Bitcoin är det viktigare än någonsin att förstå de potentiella säkerhetsfällorna.

För att undvika att bli offer för en förlorad förmögenhet på grund av dålig lösenordshantering hjälper följande taktik till att uppmuntra till bättre säkerhetspraxis, liksom att vara säker med kryptovaluta.

Förstå lagringsalternativ

Som med alla inköp online är det viktigt att göra dina läxor och undvika skissartade e-handelswebbplatser – detsamma gäller för webbplatser för handel med kryptovalutor. Även om det inte finns några federalt försäkrade kryptowebbplatser, är det viktigt att fortfarande undersöka rykte från andra investerare i samhället.

Eftersom investerare bestämmer vilken typ av plånbok som ska lagras sina tillgångar är det viktigt att vara medveten om alla säkerhetsfrågor som spelas.

Det finns fyra plånböcker att välja mellan, inklusive programvara, hårdvara, papper och kryptobörser. Hackare utnyttjar regelbundet sårbarheterna i kryptobörsen, så det är bäst att inte lagra stora mängder medel här.

Hårdvaruplånböcker rekommenderas bäst för säkerhet eftersom de kräver en 24-teckennyckel för åtkomst. Användarna måste dock vara uppmärksamma på att inte förlora den fysiska enheten eller åtkomstkoderna. Programvaruplånböcker tillåter användare att lagra information digitalt och är en idealisk lösning för dem som handlar i låga volymer.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att du lagrar dina nyckellösenord på en säker och lättillgänglig plats för att undvika att bli spärrad ur någon form.

Ladda ner en digital plånbok till exempel en lösenordshanterare säkerställer att dina lösenordsnycklar är tillgängliga och kryptovalutamynt förblir säkra och inom räckhåll.

Behåll lösenordens bästa metoder

Inte bara bör kryptoanvändare överväga sina lagringsalternativ, men de bör också implementera säkerhetsmetoder för att vara säkra när de spelar med kryptovaluta.

När du väljer en digital plånbok, se till att leta efter alternativ som erbjuder tvåfaktorautentisering eller multifaktorautentisering (MFA).

Att välja en växel eller plånbok som erbjuder denna förbättrade säkerhet gör det svårare för hackare att bryta sig in och få tillgång till din information.

Användare bör också använda grundläggande lösningar för lösenord för att skydda sig online. Strategiskt att välja långa, slumpmässigt genererade lösenord med en mängd olika symboler, siffror och versaler kan hjälpa till att stärka dina kontos säkerhet.

Även om dessa lösenord kan vara svårare att komma ihåg kan användning av en lösenordshanterare som en resurs hjälpa individer att lagra sina lösenord säkert med enkel åtkomst.

Undvik nästa Bitcoin Olycka

Stefans Bitcoin-mardröm förstärker att ingen är undantagen när det gäller konsekvenserna av dåligt lösenordsbeteende. För att undvika en liknande olycka måste kryptoanvändare följa bästa praxis för säkerhet och förstå säkerhetsimplikationerna när de väljer ett lagringsalternativ.

För kryptoanvändare måste säkerhetsutbildning och medvetenhet vara högsta prioritet för att minska antalet lösenordsrelaterade skräckhistorier och i slutändan få dina Bitcoin-förmögenheter.Source link

Related posts

Världen efter Brexit. Vilket EU-land kommer att bli den nya CFD-huvudstaden?

Bitcoinguide

Bitcoin Price Ser Bullish ut som “Kimchi Premium” ökar till 11%

Bitcoinguide

Crypto exchange BiKi samarbetar med Hacken om säkerhetstest »CryptoNinjas

Bitcoinguide