Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Detta Bitcoin Pegged Token kan skydda mot volatilitet


Den anonyma analytikern ”Wezek Bruh” publicerade de främsta anledningarna till att BadgerDAO och dess ursprungliga token kopplade till Bitcoin, DIGG, kunde vara ett bra tillfälle för investerare. Skapat som en rebase-token har DIGG kapacitet att kontrakt eller utöka sitt utbud för att nå ett prismål, som Wezek Bruh förklarade.

Analytikern anser att det finns värde i DIGG som en potentiell spekulativ investering och en ”kritisk del av Badger-ekosystemet”. DIGG-innehavare har en fast procentsats av tokens totala utbudsmarknad. Även om priset bestäms av marknadsdynamiken kan antalet DIGG som en investerare har inom en plånbok eller ett smart kontrakt öka eller minska beroende.

Detta bestäms av den positiva eller negativa rebasen, men som analytikern förklarade är denna mekanism utformad för investeraren att “alltid behålla din del av kakan”. Wezek Bruh tillade:

Den huvudsakliga avhämtningen är att du bör tänka på din DIGG-position när det gäller procentuell ägande av det totala marknadspriset snarare än antalet token multiplicerat med priset per token.

DIGG-innehavare kan sätta sina tokens i ett Badger-valv och få belöningar med token bDIGG. För närvarande finns det 43% APY med denna produkt. Till skillnad från DIGG är bDIGG inte föremål för rebase-mekanismen. Analytikern sa följande om BadgerDAO och en av dess Bitcoin-baserade strategier:

(…) du kan köpa DIGG som spårar priset på BTC ofullständigt, placera det i Badger för att tjäna 43% APY, och få tillbaka bDIGG-tokens i din plånbok som du kan använda på andra platser inom DeFi.

Analytikern betonar att BadgerDAO erbjuder sina användare incitament som gör att både innehavare och protokollet kan dra nytta. Därför kan den senare bygga en hållbar modell.

Hur DIGG kan vara en säkring mot Bitcoins svängningar

Som Wezek Bruh förklarade vidare, återbetalas DIGGs under en 10-dagarsperiod. Mekanismen svarar på BTCs prisoscillation. Därför tar DIGG längre tid att reagera på en krasch eller bull-run. Det här fönstret kan utnyttjas i fler investeringsstrategier.

Eftersom token spårar BTC: s prisprestanda kan DIGG betraktas som en syntetisk version av Bitcoin. En ”oren”, som analytikern hävdade. Men BadgerDAO har som mål att integrera BTC med DeFi-sektorn. Wezek Bruh tillade:

Badger är helt fokuserad på att föra BTC till DeFi. Och med DIGG är det en av få platser som erbjuder avkastning i BTC. I slutändan föredrar jag BTC framför “fyll i tomma” veckans senaste symbol.

Till skillnad från andra syntetiska versioner av BTC som arbetar i DeFi-sektorn, såsom Wrapped Bitcoin (WBTC), tar DIGG bort en riskfaktor genom att inte kräva att användarna ställer säkerhet. Analytikern tror att detta protokoll kan nå “Holy Grail of crypto” genom att kombinera BTCs funktion som en värdebutik med det “långsiktiga” verktyget som finns i DeFi och Ethereums ekosystem. Wezek Bruh sa:

Mekaniken kring DIGG kan vara annorlunda, men verktyget förblir då DIGG-ägare får BTC direkt exponering på Ethereum för att tjäna ränta (bDIGG, ibBTC), låna ut mot sina positioner och (viktigast av allt) som en sammansättningsbar tillgång i DeFi till gör mycket mer!

Bitcoin handlas till $ 57,043 med en 7,6% rally i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har BTC 9,7% vinst respektive 2,8% förlust.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med medelvinster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD TradingviewSource link

Related posts

Tjäna avkastningsodlingsbelöningar med DeFi Yield Protocol (DYP) – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum trims vinster, här är vad som kan utlösa ett nytt rally

Bitcoinguide

Dogecoin har ‘anmärkningsvärt starka grundläggande faktorer’ trots brister, säger Mike Novogratz’s Galaxy Digital – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide